Хванаха бияча на д-р Пеевска, грози го затвор до 3 г.

В Пловдив линейките вече са придружавани от полицейски екипи
17 дек 2014 14:38,
87
Хванаха бияча на д-р Пеевска, грози го затвор до 3 г.
Архив: Булфото

Полицията в Пловдив арестува днес по обед нападателя на лекарката от Спешна помощ в Раковски д-р Божидара Пеевска, предаде репортер на Dnes.bg.

Припомняме, че лекарката беше нападната по време на дежурство в неделя през нощта, защото пренасочила за промивка на стомаха 2-годишно момиченце, което пило перилен препарат.

В ареста са бабата и майката на детето.

Още по темата
Полицията няколко дни издирваше побойника на лекарката от Раковски. Проверени са близо 300 адреса на територията на Пловдивска, Старозагорска и Хасковска област.

„Изкарахме всички лица, родени 2011, 2012 и 2013 година, които са 292 на брой, сформирахме екипи, които посетиха адресите”, заяви пред журналисти директорът на полицията в Пловдив комисар Пламен Узунов.

Мъжът е от хасковското село Александрово, но в нощта на инцидента той и семейството били на гости у бабата на детето в Раковски. До днес на обяд те се укриваха от полицията.

„На д-р Пеевска е причинена лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание, бил е нанесен удар с длан.”, каза районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

От Бърза помощ казват, че заплахите и саморазправата с лекарите са ежедневие. „Нападението над лекари е причината и за дефицита на кадри”, съобщи д-р Иван Стойнов – директор на Бърза помощ – Пловдив.

Заради поредния побой в Пловдив и областта линейките вече са придружавани от полицейски екипи при посещение на адреси.

Диспечерите в Центъра за спешна помощ вече ще уведомяват директно полицията, когато линейките се налага да посетят адреси в ромските махали в района на Пловдив. Побойникът на д-р Божидара Пеевска го очакват до три години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До всеки ***-полицай ;)) Нали са си братя ;))
35
1
 
33
 
! Отговори
Осама преди 9 години
Танкове трябва да им се пратят ,не линейки !!
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В целия Пловдив? Откъде толкова пари в България за полицейски придружители при всяко повикване на линейка? Тая статия спестява доста информация на данъкоплатеца.
33
2
 
39
 
! Отговори
иха преди 9 години
на ТЯХ им е позволено всичко , за тях закони няма ,ток и вода са неща който падат от небето дар от господ ,е...т се и се въдят ,като зайци ,като държавата е длъжна да ги издържа с нашите данъци и сметки , защото уважаеми, техните сметки са калкулирани в нашите ,нали някой все пак трябва да плати, а те нека си бият лекари , А ДЪРЖАВАТА ДА СПИ...
32
8
 
10
 
! Отговори
ТТТ преди 9 години
Няма как да стане за един шамар да го осъдят да лежи в затвора!Освен, ако не му спретнат и някое от старите му дела.
31
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицаите пазят лекарите.Добре де, а полицаите кой ще пази ?
30
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато задържат Българин за престъпление му съобщават трите имена, егн-то, точният адрес, имената на всички роднини,съседи, приятели,номера на колата. Когато е турчин само имената с инициали.
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма какво да се лъжем, неговите ръчички са доста по-черни! Нека назоваваме нещата с истинските им имена
28
1
 
42
 
! Отговори
Дедо ти преди 9 години
Защо не назовавате имената на побойниците? Да не са "защитени свидетели"? Знаем името на жертвата на насилието, а от кого е пострадала не казвате. Или жертвата д-р Божидара Пеевска е пострадала от анонимни престъпници? Защо ги криете? Какво значи "грози го затвор до 3 години" - ще бъде ли действително осъден или само го "грози"?
27
1
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Българското правораздаване косвено е активен участник във всички побои на медици.Фактите говорят - няма нито 1 осъден ефективно до сега! Изглежда идеята на правораздаването е, в България да не остане нито 1 лекар! Иначе няма обяснение, защо толерира упорито побойниците!
26
2
 
5
 
! Отговори
цирк балкански преди 9 години
не дразнете животните, те са опасни! всички действия се изпълняват от специално подготвени специалисти, преминали дългогодишен курс на обучение, не опитвайте това вкъщи!
25
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МартинБай Тошо не е бил лош, бай Тошо е най-големия български политик. Успявал е да получи от СССР суровини без пари както и помощ от близо половин милион долара годишно. Това сегашните смешници не могат никога да постигнат. А как са работили заводите му - в една УТОПИЯ, нищо общо с днешната реалност - суровини без пари, ние само преработваме. И нормално след като Горбачов дърпа кранчето '85 нашата т.нар. "икономика" да се озъби.
24
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
'...Диспечерите в Центъра за спешна помощ вече ще уведомяват директно полицията, когато линейките се налага да посетят адреси в ромските махали в района на Пловдив...'**********************************************Липсват само ветеринарите, упойващи стрелички, мрежи и телевизионните екипи на Animal Planet.
23
1
 
19
 
! Отговори
абв преди 9 години
Задължително максимална присъда! Ще има вълшебен ефект върху останалите тъй като при тях страхуването работи най добре
22
6
 
21
 
! Отговори
Мукавей преди 9 години
До МартинТодор Живков беше "лош" именно защото докато беше на власт в държавата имаше ред и сигурност за хората. Тези, които го оплюват са точно тези, които съсипаха всичко и докараха хората до пълно оскотяване.
21
2
 
38
 
! Отговори
фюрера преди 9 години
Танкове, ***, фадроми, екарисаж! !
20
5
 
25
 
! Отговори
Мартин преди 9 години
Бай Тошо е бил лош човек ! Така знам ....на 28 съм и няма от къде да знам освен хорски приказки и факти нали .....Опитвам се да разбера как след като е бил лош , че и страхлив , че и луд ....как се е справял с "ромите" ....как са се спазвали законите ? Заводите как са работели ? По него време ако *** пребие лекар какво ли би му се случило ? След като бай Тошо не е бил в час ....сегашните управници в час ли са и т.н. ?
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SEGA SASHTO I DPC ZAEDNO S MESTAN TRIABVA DA BADAT OSADENI.DPC ZASHTITAVA NASILILNIZITE OT MALZINSTVATA.
18
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Полицаите, ако са хора на място, трябва да си опитат кубинките в главата му
17
1
 
17
 
! Отговори
petar преди 9 години
в нормална държава -най късно до утре с прочетена и в сила присъда, в затвора още едно-две удължавания на присъдата и след 10 години да го питат как е!!!!