Москов обеща на лекарите да е партньор, а не противник

"Политиките трябва да се планират и осъществяват заедно"
Обновена: 20 дек 2014 13:01 | 20 дек 2014 12:58, Веселина Йорданова
15
Москов обеща на лекарите да е партньор, а не противник
Петър Москов. Снимка: архив, БТА

Философията на екипа на министерството е, че трябва и политиките да се планират и да се осъществяват заедно с гилдията и с Лекарския съюз. Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов, който днес присъства на 62-ия извънреден събор на Българския лекарски съюз /БЛС/.

Още по темата
Пред присъстващите на събора Москов обеща, че от страна на министерството ще имат партньор, а не противник. Той посочи, че ведомството е застанало зад по-голямата част от исканията и позициите на БЛС по бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2015 г., предаде БТА.

Пред журналисти Москов коментира, че вчера мнозинството в парламента е дало възможност за първи път определена част от резерва на касата да бъде изразходвана за доболнична помощ - за първични прегледи при личните лекари, за профилактика на деца и прегледи на пациенти с повече от едно хронично заболяване.

По думите му досега целят резерв на касата е бил разпределян или за медикаменти или за болнична помощ. Москов посочи, че това е част от общата философия, която и БЛС и министерството имат - да се прехвърля все по-голямо количество дейности в доболничната помощ.

Министър Москов заяви, че българските болници ще разполагат за следващата година с 95 процента от всичко, което са фактурирали в рамките на 2014 г., която по думите му е била свързана с много сериозни преразходи навсякъде и без никакъв контрол.

Липсата наконтрол поставя и въпроса за начина, по който функционира Касата - от начина, по които работи надзора на касата, през начина, по който се назначават директорите на районните каси, добави здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
башмаистор преди 9 години
Е те тоя ще сложи нещата под наркоза
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До мед сестра Смях пълен, изискванията на касата са болните да се лекуват за 5, 6, 7,8 дни ,но да излизат със изследвания като на 20 годишни хора и познайте тогава какво става- просто се пускат фалшиви изследвания!E какво правим тогава -лъжата е за всички -парите в джобовете на лекарите!
11
0
 
2
 
! Отговори
мед сестра преди 9 години
Москов, все въртите е сучете но истинските проблеми в тази област си остават неказани!1Защо има огромно текучество на сестри и лекари за чужбина а у нас работят сестри по на 70-75г!! и лекари по на 80-90г?2.Защо парите се сипят все в лекарската паница а другия персонал работи за жълти стотинки?3.Защо касата няма твърди стандарти за проверки а те се мислят в движение за повече глоби?4.Защо не се проверяват методите и лечението на болния а не точките, запетайките ,подписите
10
0
 
2
 
! Отговори
Маймунио преди 9 години
В конституцията пише ,че здравеопазването е безплатно АКО СТЕ ОСИГУРЕНИ!Четете цялото изречение.
9
1
 
4
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Г-н Москов вие вседно откривате топлата вода. Докога на джипитата ще се плаща на калпак а не на извършена услуга или манипулация. Докога лекари от държавни и общински болници ще работят в частните си кабинети. Докога собственоста ще се отдава на лекарите на ниски наемни цени. Докога тези специалисти ще им губите времето с счетоводни работи. Докога ще прекратите ограничението на даването на направления.
8
0
 
4
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ГОСПОДИН МОСКОВ ЗНАЕМ, ЧЕ СТЕ АНЕСТЕЗИОЛОГ. ДО ТУК ДОБРЕ . НО Я МИ КАЖЕТЕ КОГА ЩЕ ИМА КАСОВИ АПАРАТИ И ЗА ДЖИПИТАТА?! И ЗАЩО НЯКОЙ ОТ ТЯХ ПРЕДИМНО ПО СЕЛАТА ВЗЕМАТ ТАКСА ОТ 1 ЛВ НА БОЛНИ С 2 И 1 ВА ГРУПА ИНВАЛИДНОСТ?! ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е ЧОВЕШКО.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москов от всичките министри е най в час. Успех Москов!
6
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
МОСКОВ---МЕДИЦИНСКОТО ОБСЛУЖВАНЕ---БЕЗПЛАТНО ----КРАИ НА ИЗТФЧВАНЕТО НА НЗОК ЛИЧНА ЗДРАВНА КАРТА --РАЗБИРА СЕ С РЕДОВНИ ЗДРАВНИ ВНОСКИ ----КРАИ НА ЗДРАВНО НЕОСИГОРЕНИТЕ ДА ПОЛЗВАТ ПАРИТЕ НА РЕДОВНИТЕ-----БЪРЗА ПОМОШТ---ПРИДРУЖЕНА ОТ АК--47--КРАИ НА НАПАДЕНИАТА НАД ЛЕКАРИ В БОЛНИЦИТЕ---2 АК--47----ТОВА Е РЕФОРМАТА СТИСКА ЛИ ТИ ДА Е НАПРАВИШ----АМИ НАПРАВЕТЕ РЕФЕРЕНДЪМ---ТАКА МЕСТАН ДА МЛЪКНЕ---ГЛАС НАРОДЕН НЕ ДЕПЕСАРСКИ
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
nali reshixte problema be gospodin ministar ; s pridrozitelite ;balgarskata zdravna sistema sega e nai dobrata v sveta takava nema.......................
4
6
 
3
 
! Отговори
realist преди 9 години
abe tozi na snimkata gore shto my sa taka tamni petna pod o4ite da ne e ROM mai i na nego shte my triabva pridrozitel pri povikvane na speshna pomosh...
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Москов, личните лекари не работят! При тях има огромен проблем, а от там има проблем с болниците. И за всичкото това наказвате пациентите, а ще сте партньори на лекарите?!? Вие сте един от тях, а явно трябва най-накрая начело да не е лекар, просто е крайно време, защото вие само гледате да крадете, поне по-голямата част!
2
6
 
16
 
! Отговори
Коста преди 9 години
И един от малкото политици,казващи истини право в очите,без заобикалки!Респект!
1
8
 
24
 
! Отговори
hhhh преди 9 години
НАЙ ДОБРИЯ МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО КОИТО СМЕ ИМАЛИ.РЕСПЕКТ