Празнично за джоба: Бензинът и дизелът поевтиняха

Бензинът падна с още 9 стотинки, а дизелът - с 4
Обновена: 28 дек 2014 10:26 | 28 дек 2014 07:33,
153
Празнично за джоба: Бензинът и дизелът поевтиняха
Снимка: архив, Reuters

Две от четирите най-големи вериги бензиностанции продължиха с намаленията на цените навръх Коледа - бензинът падна с още 9 стотинки, а дизелът с 4, показа проверка на в. ”Труд”.

И в двете вериги литър от най-масовия бензин А 95 вчера струваше 2,19 лв., докато на Бъдни вечер (24 декември) беше 2,28 лв. Намалението при дизела е от 2,13 лв. за литър на 2,09 лв.

Останалите по-големи вериги все още запазват цените от преди празниците - от 2,26 до 2,29 лв. за А 95 и 2,13 лв. за дизела.

Така за по-малко от месец дизеловото гориво поевтиня с 24 стотинки, след като в началото на декември се продаваше за 2,33 лв. литъра, изчислява изданието.

При бензина намалението е доста по-плавно, но изпълнителният директор на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев вече прогнозира пред „Труд”, че до Нова година и неговата цена може да падне до 2,15 лв. за литър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откакто Борисов е на власт цените на горивата падат. Само Герб!
79
11
 
18
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
рускaтa мaфия крaде Бългaрия, кaкто и турчин не я е крaл! Нaпрaвете бойкот нa руския лукойл Бългaри!
78
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали ще даживеем това време такива *** като В.Златев, крадливата Цветелинка и *** парче Бацко ще избесим по дърветата за геноцида над Българскиа народ? Тези които смучат народна кръв ще трябва да платят за ограбването на милионите българи търпяли ги безобразно дълго.
77
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
само ВОЛЕН иска 10 лв ЛИТЪР
76
3
 
19
 
! Отговори
КГБ-Лукойл преди 9 години
продължава да държи измислена цена на бензина напук на останалия свят. Златев, КГБ-мекерето, участва активно в пладнешкия грабеж заедно с господарите си в Кремъл. Що да не си напълни гушата върху гърба на обикновения потребител? Не зареждайте тия дни! Ще я смъкнат цената въпреки всичко. Ха със здраве!
75
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да Живе е БОЙКО БОРИСОВ
74
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При тази международна цена бензинът на бензионостанциите трябва да е около или под 1,50лв/л. Но както обикновено в България цените вървят само нагоре и от време на време леко надолу - за заблуда, преди последващо ново оправяне...
73
6
 
24
 
! Отговори
Бял Данъкоплатец преди 9 години
не щем намаляне на цените на горивата.Искаме рязко увеличение на доходите.Кола карам по някакви си 50 километра на ден,но жената и двете деца искат да ядат,да носят хубави дрехи,да ходим на екскурзии и да имаме последните модели телефони.Колата съм я ***.Другото са алабализми и журналистически каламбури.
72
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 9 години
ПИК ги заболя от този коментар защото политика е тяхно момче - може заедно да си ядат агънцето - затова го пускам тук:Многи хитро измислено но и недодялано - да получи обезщетение от ТВ7 за това че е прекратил договора си преди да изтече.Дали да не попита в ЕП за този казус - как го прилагат в Европа - кой дължи обезщетение в този случай? Или това беше елегантния начин новия политик да източи няколко милиона от КТБ.Неговия принцип е Нападението най добрата отбрана но пък българската поговорка е друга - вола като ровел хвърлял пръст на гърба си.Самовлюбен егоцентрик - това е Бареков.
71
0
 
29
 
! Отговори
Бензин преди 9 години
То един бензин,един дизел,без пари да ти го дават да не го взимаш.Ако се изпикая и пръдна в резервоара по-добре ще върви колата отколкото с тези помии.
70
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да живе е Бойко отличен подарък благодарим
69
6
 
19
 
! Отговори
до 78 преди 9 години
Проблемът с шистовият газ е известен. Екологичен. Няма да има вода за пиене и за пране.Ще се случи това, което пише в Библията, че няма да има какво да се яде и няма да има вода за пиене.
68
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами ти си много умен Ти ако си министрър председател как ще ме накараш мен собственик на хранителен магазин да намаля цените?Цените може да ги намалите само с намалено потребление!Тогава всички по веригата ще намалят печалбата си до минимум.Отговорих ти на въпроса ЗАЩО.Дано си рабрал отговора, ако имаш умствен капаците
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по статистика на шел омви от 2008 потреблението на горива е спаднало в световен мащаб с 30% нищо няма да свърши само в шисти и мексиканкия залив има залежи за 500год. напред и това е без арабелите и русия и даже южна америка
66
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И защо другари от ГЕРБ, след като петролът пада, Вождът ви не намалява и цените на другите стоки, а другари ?
65
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали се сещате, че всичко е игра. Бензина изкуствено се вдигаше за да може едни хора да печелят едни огромни пари. С оправданието, че бензина се вдига, всички цени скочиха. Сега да забелязва някой да намаляват всички цени??? Нееее, но ще видите като се качи с 5 ст. какво ще стане. Само лъжи и маневри.
64
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такива новини не събират повече от 100 коментара, другари днесаджии. Пуснете нещо за диктаторчето лилипут, той е на мода сега да ви правят импресии другарите, пък и вие много си го обичате :))) Поне по 10 статии има на ден за него. Вече се чувствам, все едно живея в Путлеров СССР и заплатата ми е в рубльовки, като на списвачите тук ...ха-ха-ха
63
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цените по света ги знаем, вече има интернет, и заплатите ги знаем.Навремето Чаушеско така наложи мизерия на своят народ и всички знаем какво се случи.Тук комунистите продължават с геноцида над народа.
62
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 50 г. най-късно залежите на петрол ще свършат. Който е запознат знае за какво става въпрос. Сега заради политически интереси ще се сваля цената, но няма да е за постоянно.
61
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боку Тиквата сеща ще намали и цената на тока на 2 стотинки, както беше при Учителят му Бай Тошо и ще вдигне заплатите на 1000е и пенсиите на 200е.Урааа, да живей !А Цветанов ще излови всички престъпници и Охранителните фирми на прителчетата им ще фалират.Ураа, да живей !И Валката Златев ще фалира и Боку няма да им с кой да разкцъква белотче.Ураа, да живей !