Кунева поиска да се наблегне на интеграцията на бежанците

Национален съвет по миграционна политика ще заработи през 2015-а
Обновена: 29 дек 2014 15:11 | 29 дек 2014 15:11, Веселина Йорданова
58
Кунева поиска да се наблегне на интеграцията на бежанците
Меглена Кунева. Снимка: архив, БТА

Вицепремиерът Меглена Кунева поиска Агенцията за бежанците да наблегне на интеграцията на бежанците, а не само върху временното им настаняване, прехрана и медицинско обслужване.

Още по темата
С решение на правителството, взето неприсъствено, досегашният председател на Агенцията беше освободен от поста, като за изпълняващ длъжността е назначен неговият заместник Васил Върбанов.

Според Кунева, в чийто ресор попада и ДАБ, управлението на Агенцията изисква структуриран подход, съобщиха от правителствената пресслужба.

Вицепремиерът коментира още, че оценява усилията на Николай Чирпанлиев за управлението на ДАБ в условията на засилен миграционен натиск.

“Очакваме от Васил Върбанов в спешен порядък като човек, познаващ в детайли ежедневните проблеми в центровете за настаняване, да извърши необходимото за очакваните през следващите дни тежки зимни условия, както и за цялостно подобряване на управлението на средствата от държавния бюджет и европейските фондове, предоставяни на центровете”, допълни тя.

Кунева посочи още, че в началото на следващата година ще започне работа Национален съвет по миграционна политика под съпредседателство с вицепремиера Ивайло Калфин.

Съветът ще има за цел да изготви и проведе цялостна стратегия за миграционните потоци – от ограничаването им по границите през настаняването в центровете до засилената интеграция на получилите закрила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз как мога да стана бежанец тук
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кога г-жа Кунева, ще бъде осъдена от Българския съд за за нанасяне на щети на Република България в огромни размери и унищожаване на нашата енергетика? Народе събуди се!!!Сега същата госпожа изпълнявайки нарежданията на евро-атлантическите и партньори или господари иска да ислямизира България.За един бежанец се харчат 1054лв/м., а за българите е забранено.Кой го забранява това и до кога кукли на конци ще управляват тази държава?
25
1
 
3
 
! Отговори
zdghz преди 9 години
този противен елемент Кунева би трябвало да бъде отстранен от всякакви властови позиции. А относно интеграцията - да си вземе няколко от тия примитивни екземпляри които иска да бъдат интегрирарни та да я интегрират всяка вечер по няколко пъти.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
KUNEVA E S UVREDEN MOZAK.
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Земи си ги дома дърта каярта!!!
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За нас българите няма работа тук, в <добрата> Англия например не ни желаят, за да не заемаме работни места, а тази ще им осигурява работа на бежанците. В каква държава живеем, след като за нас българите, се оказва, че няма работа в България, а за чужденците има? Защо е така и докога ще е така? Скоро беше публикувано, че платеният годишен отпуск е 20 дни, но за мюсюлмани, евреи и други е повече. Защо, нима това е равенството? Питам Ви, в коя държава живеем?
21
1
 
12
 
! Отговори
DON преди 9 години
г-жо Кунева , Моля Ви отговорете кога Вие защитих те интересите на обекновения български гражданин когато по границите го правеха за две стотинки особено Гърция и Словения ругахаго подиграваха се и не го пускаха макар че има всички документи визи и др. Българската държава не защети нието един сънародник.Бежанците с повече права от работещият Българин и пенсионер.тези хора са нарушители на закона а вие ги толерирате.НАРОДЕН СЪД ЗА ВАС Г-ЖО КУНЕВА
20
1
 
15
 
! Отговори
МРАЗЯ ВИ БЕЗПЛАТНО преди 9 години
МРАЗЯ КУНЕВА И МРАЗЯ БЕЖАНЦИТЕВРЕМЕ Е ДА ГИ УБИЕМ, А КУНЕВА ЩЕ Я ИЗМЪЧВАМ
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги,когато видя тази жена,единственото словосъчетание,което ми идва на ум,е куха лейка.Не,аз не искам да обидя никого,но за пореден път си давам сметка колко е опасно на лидерски позиции да попадат неподходящи хора.Не визирам само лидерите в БГ,но и изкуствено създадените органи на управление на ЕС и много световни организации.Интересно е,че най-малко прераздут е щата на Световната банка и слава богу.
18
1
 
7
 
! Отговори
joro преди 9 години
Kuneva ti i go lapkai,no nie ne gi jelaem
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Революцията в България срещу евроатлантическия геноцид и ционисткото робство е неизбежна, запомнете го. Народа ще се вдигне и ще ви помете продажници и никой не може да ви спаси, нито Нато, нито Тато, нито краварските бази у нас. Отивате на майната си завинаги!
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малко ви остава продажници, януари наближава, дупе да ви е яко............ В ада ще горите, палачи на българския етнос!
15
2
 
8
 
! Отговори
Какво ще ... преди 9 години
... работят при катастрофалната. безработица и рецесиралата икономика, които остави Борисов като "резултат" от 3.5 годишното си "управление" на неконтролируемия хаос в периода август 2009-март 2013 година? Най-добре е да създадат Държавна Агенция по Търговията с Хора, която да я ръководи някоя от мутрите на Борисов, която да помогне на хората да достигнат Западна Европа и Скандинавия.
14
1
 
14
 
! Отговори
АнтиГлобалист преди 9 години
Е, няма как, след като е човек на глобалистите, тая да не говори за интеграция на бежанците!Разбирайте - ИСЛЯМИЗАЦИЯ и на България, та да не изостане от ЕС!Така се печелят +точки пред Билдербергите!...
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ги заведе у дома си и да ги интегрира за да видим как става, а с парите които е получила за продажната си политика със сигурност може да интегрира цял бежански град за поне 10 години
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Без да се ползва опита на експерти по проблемите на Близкия изток няма да се реви нито един въпрос. За всичко е необходимо едно нещо - професионализъм. Това е!
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пенсиоенрите гладни, децата боси, другите в грижи. Сумати болни. Индустрията още я няма, 25 години подред. До бежанците ли упря? Да ходят в Европата да ги интегрират там, тук има други проблеми.
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съжалявам,но единственият начин да се прати в историята сегашната управляваща мафия е ние да сме единни.Ясно е,че идеята за ЕС за сметка на суверенитета на страните членки е вредна за всички.Само с лозунги и безмозъчни папагали не се строи просперираща нация.Но всички се кефите,че децата ви живеят в чужбина,нали?
9
1
 
36
 
! Отговори
Куньо преди 9 години
Абе, тези *** съвсем ни взеха за мезе. Силни са, защото знаят, че нищо не може да направи народа срещу тях и изборите са фиктивни. Политиката е предначертана. Питам аз това извънземно на снимката: Куно, ние *** интегрирахме ли досега, въпреки усилията на неправителствени организации и прочие(от векове сме заедно). Хора с чужда нам култура няма как да се интегрират. Те си остават общество в обществото и ще ни дърпат назад, докато се изравним. Това е целта. Искат да ни "изчезнат".
8
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кунева да вдигне краката и да бъде 'оправена' от по 'развитите' бежанци. Така ще даде нагледен пример как се обогатява генофонда на България. Същото се отнася и за сТалинка

Спонсорирани публикации