Кунева поиска да се наблегне на интеграцията на бежанците

Национален съвет по миграционна политика ще заработи през 2015-а
Обновена: 29 дек 2014 15:11 | 29 дек 2014 15:11, Веселина Йорданова
58
Кунева поиска да се наблегне на интеграцията на бежанците
Меглена Кунева. Снимка: архив, БТА

Вицепремиерът Меглена Кунева поиска Агенцията за бежанците да наблегне на интеграцията на бежанците, а не само върху временното им настаняване, прехрана и медицинско обслужване.

Още по темата
С решение на правителството, взето неприсъствено, досегашният председател на Агенцията беше освободен от поста, като за изпълняващ длъжността е назначен неговият заместник Васил Върбанов.

Според Кунева, в чийто ресор попада и ДАБ, управлението на Агенцията изисква структуриран подход, съобщиха от правителствената пресслужба.

Вицепремиерът коментира още, че оценява усилията на Николай Чирпанлиев за управлението на ДАБ в условията на засилен миграционен натиск.

“Очакваме от Васил Върбанов в спешен порядък като човек, познаващ в детайли ежедневните проблеми в центровете за настаняване, да извърши необходимото за очакваните през следващите дни тежки зимни условия, както и за цялостно подобряване на управлението на средствата от държавния бюджет и европейските фондове, предоставяни на центровете”, допълни тя.

Кунева посочи още, че в началото на следващата година ще започне работа Национален съвет по миграционна политика под съпредседателство с вицепремиера Ивайло Калфин.

Съветът ще има за цел да изготви и проведе цялостна стратегия за миграционните потоци – от ограничаването им по границите през настаняването в центровете до засилената интеграция на получилите закрила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Тази не знае ли , че я наричат "евро ***", извинявам се речника, няма ли кой да я обеси заедно с Паси!
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мдааа, явно баба Кристалина и влияе "положително", същата оназ дето иска да решава демогравските проблеми на страната с тях. Ми кат' иска да ги интегрира, да вземе няколко в колибата си и да ги интегрира колкото си иска. Да прати и няколко на Кристалинка, белким я "интегрират"....
5
1
 
24
 
! Отговори
ел преди 9 години
Някой да ги е канил?
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как да стане, ***, како?!И ние ли да наденем фереджета, та бежанците да решат, че могат да се сближат с нас и да станат част от обществото ни?
3
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Др. Кунева,първо наблегнете на интеграцията на собствените си граждани
2
1
 
49
 
! Отговори
Край преди 9 години
Съгласно международните конвениции в България бежанци няма. Дори да има бежанците престояват в сигурната страна до приключванена конфликта и се връщат където са живели а не се интегрерат. Кривоустата Кунева се вижда високоплатн чиновник в Брюксел и за целта е готова да ни продаде колкото пъти от там и кажат. Искам да видя Кунева на мажоритарни избори - ще събере до 15% и ще върви в къщи да готви брюкселско зеле на мъжа си.
1
1
 
48
 
! Отговори
теми преди 9 години
В съседка на България война не се води!Всички бежанци в България са нелегални, освен опасни и повечето въобще не от Сирия!Кънева - ФОСТАВКА!Електоратът на РБ - позор !

Спонсорирани публикации