Проф. Вучков писа "три с два минуса" на кабинета "Борисов 2"

"Парламентът е безплоден, държавните мъже почиват, колкото учениците"
89
Проф. Вучков писа "три с два минуса" на кабинета "Борисов 2"
Проф. Юлиан Вучков. Снимка: архив, БулФото

„Вечният коментатор“ проф. Юлиан Вучков разкритикува остро правителството и парламента.
В обобщение на годината пред bTV професорът даде оценка две и половина на кабинета на Бойко Борисов и после щедро се поправи – най-много „три с два минуса“. По думите му правителството може „да кърпи дупки“, но не и да оздрави България.

„Нямам никаква надежда в сегашния парламент и в сегашото правителство, както това се е случвало във всички парламенти и правителства досега в продължение на 25 години, тъй като целият преход е поставен на престъпна основа върху релсите на дивашкия, а не на нормалния капитализъм още от времето на Андрей Луканов и Иван Костов“, бяха първите думи на професора.

Според Вучков като главен секретар на МВР сегашният премиер Бойко Борисов е имал „прилични стъпки“.
„Енергичен, предприемчив, свърши малко работа, макар че често хвалеше повече себе си, отколкото тези, които вършеха работа“, посочи той.

Вучков обаче заяви, че премиерът е лош кадровик, заобикаля се със слаби хора и не обича умните и интелигентните. По думите му Борисов има лоши съветници и слаби министри. Назначава за съветници бившите си пропаднали министри, каза той и даде пример с Тотю Младенов - „един безличен човек, ненаправил нищо за пенсионната реформа“.

Професорът смята, че Борисов е трябвало да направи правителство сам, „отколкото да се съединява с хора“. Четирите партии се дебнат не за да се коригират, а за да имат повече постове, повече министерства, влияние, разясни той.

Парламентът е безплоден, той е безработен, той работи не 12, а 6 месеца. Може ли държавни мъже да почиват, колкото учениците. Те работят четири месеца, ние ги хрантутим, а хората чакат техните решения, продължи професорът.

За председателя на парламента Цецка Цачева Вучков обобщи: „Жена с махленски манталитет, канцеларистка, чиновничка“.

По думите му 6 министерства са в катастрофално състояние, защото се оглавяват от хора, които нямат ценз, образование, стаж ...и мозък.

Според него външният министър Даниел Митов е „чудовищно анонимно момче, неживяло в България“, а международното положение на страната ни е „изключително тежко“.

„В лоши отношения сме със съседите си, Русия не може да ни търпи, ЕС ни иронизира и ни подиграва“, обобщи той.

Какво разбира една икономистка от реактори, попита той по адрес на енергийния министър Теменужка Петкова. Юристът Лукарски оглавява икономическото министерство, г-н Москов непрекъснато държи партийни речи, човек, който не знае какво приказва, оглавява образованието, продължи той.

Според Вучков имаме „пропаднал полуграмотен“ главен секретар на МВР.

По отношение на пенсионната реформа той заяви, че много хора са осигурявани наполовина на заплатата, която получават, и отсече: „Виновна е властта, която лъже и разиграва хората“.

За финал, призован да завърши обобщението си с позитивизъм, професорът отсече: Това правителство и парламент си подават оставката и минаваме към временен кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: проф Юлиан Вучков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
30
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Вучков, дори и да си прав, а за повечето неща си. истината е неудобна, и затова си нарочен за празнодумец. Но времето показва, че си прав, заобиколени сме от некадърници на всички нива.
14
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Два мандата-два минуса! Пак е дал много професора. Явно герб сега са на поправителен изпит. Ама ***, не могат повече!
13
24
 
7
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Има един подобен на професор Вучков, дето се върти около ЦСКА и го играе легенда - Георги Илиев-Майкъла. Та Майкъла е известен критикар с остър език, крайно духовит и от всичко отбира. Има лек за всяко нещо. Същият Майкъл бе назначен за спортно-технически директор (струва ми се) в ЦСКА. На.ра се брутално и му биха камшика безславно. Подозирам, че Вучков е от подобно тесто
12
3
 
35
 
! Отговори
98 преди 9 години
ЛОШОТО Е ЧЕ ТОВА КОЕТО ГОВОРИ ПРОФЕСОРА , 80% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО МИСЛИ ТАКА И ТОВА Е ИСТИНАТА
11
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чак такава висока оценка пък за тия некадърни милиционери? Пак са се подмазали на професора
10
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Луд е професора, защото казва истината за тия тикви и бездарници, за тая коалиция от ченгета, доносници и псевдопатриоти.
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проф. Вучков, д-р Москов - все светила.
8
13
 
26
 
! Отговори
бесепар преди 9 години
Объркал е оценката професора. Тоя некадърен гербав ченгеджийски кабинет и единица не заслужава. Орешарски беше на светлинни години пред тия некадърници, които обложиха и детските спестявания. Показа им, че цените на тока могат да се намалят, всички пенсионери бонуси да получат, как се индексират заплати и пенсии. Но милиционерска кратуна едва ли ще го проумее
7
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви три с два минуса? Пълна нула, че и минус 3 оценка му давам. През неговото управление пръскането с кемтрейлс от 2009 г. стана ДЕНОНОЩНО. Нека да припомня, как и мънкаше преди да спечели изборите тогава за Дянков и как после НЕ МОЖА ДА ГО УВОЛНИ. И т.н.
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Парламентът е безплоден" - Не е безплоден !!!Толкова плод на отврат никой случаен и *** *** не може да създаде... колкото и да се напъва!
5
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво му се дразните на "професора". Вижте, че е един симпатично изкукал старик, когото водят като панаирджийска мечка, за да забавлява масите, понеже е забавен и вдига гледаемостта. Да е жив и здрав, дай Боже всички да остареем ако не като него, то поне с неговото настроение и желание за живот!
4
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав е професора. Колкото и да го мислят за луд, в преценката си за политиката е изключително прав, и много по-компетентен от разни прехвалени анализатори.
3
16
 
5
 
! Отговори
Смучков преди 9 години
Аз на тоя у гащите му писах същото и остана само среднио!
2
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много му е деменцията на Вучков!Но не разбирам тези ,които ходят при него за да си пишат статиите!
1
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Професоре, никой от власт имащите няма да те чуе. Нещо повече, те ще ти подминат с ехидна усмивка.