Управляващите посрещат 2015-а с евксиноградска ракия и джолан

Кувертът в правителствената база "Орлица" в Пампорово е 85 лв.
Обновена: 31 дек 2014 11:16 | 31 дек 2014 07:45,
114
Управляващите посрещат 2015-а с евксиноградска ракия и джолан
Снимка: Архив Reuters

Депутати и висши чиновници ще посрещнат новата 2015 г. с млада евксиноградска ракия и печено джоланче на трапезата. Това включва празничното меню в правителствената база „Орлица” в Пампорово, която вече е заета изцяло и е предпочитана дестинация за представителите на властта през зимните празници, особено за любителите на ските. Кувертът за новогодишната нощ струва 85 лв. на човек и предлага богат избор от кулинарни изкушения, както и забавна програма и DJ, пише "Монитор".

Навръх Нова година освен с ракия, законотворците ще могат да си кажат наздраве и с вино „Мезек Сира”, както и със специален сорт от избата в резиденция „Евксиноград”. Салатите са много разнообразни. Едната е огромна порция от половин килограм и представлява „желиран език, фаршировано яйце и пушена сьомга, гарнирани с мариновани сиренца в зехтин и дива мента върху краставици и домати в комбинация от кьопоолу, смилянски боб с печена чушка и „Снежанка”, пише в празничното меню. Народните представители ще могат да си изберат и домат с плънка от кълцано телешко месо, бекон, гъби, спанак и сирена. За ордьовър пък ще има пушено филе и пастърма.

За основно ястие кулинарите в базата в Пампорово са подготвили специалитет, с който депутатите направо ще си оближат пръстите - печено свинско джоланче, обвито в пилешко филе с фъстъчено масло, кисели краставички и топено сирене, гарнирано със зеленчуково шишче асорти и гъбен сос.

Организаторите на новогодишния празник са се погрижили и за спазване на традицията, като кувертът включва още парче баница с късметче, а който предпочита, може да я смени и с питка. За десерт депутатите ще могат да си вземат плодове, лешници и бадеми, или да се поглезят с крем „Дипломат” със специален сироп.

Нощувката в правителствената база за празниците също ще излезе сравнително евтино за представителите на властта, предвид солените суми, с които се изръсват останалите туристи в курорта в пика на сезона. Така стая с 2 легла излиза 78 лв. на нощ, а апартаментът, в който могат да се настанят четирима души, е 114 лв. В по-луксозните сектори Б и В цените са с около 10-20 лв. отгоре. В стойността влиза и закуска.

Базата предлага условия и за приятно прекарване на свободното време – има фитнес зала, а в сауната депутатите скиори могат да почиват след цял ден спускане по пистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
14
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Тия аслани ще маат джолани...
36
0
 
10
 
! Отговори
xa taka преди 9 години
Слушкаатипапкат Слушкаатипапкат
35
0
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До дедо ТашункоИ да им е сладко!Да се веселят, да хапват и пийват на богатата трапеза, която сме им позволили да си подредят!Да не пропуснат да си пожелаят за Новата 2015 година още повече окрадени парички, по-голямо благоденствие, щастие за отрочетата им, които растат и се изучават в чужбина!А от нас - едно глямо благодаря за мизерията и нищетата, безперспективността, цинизма им и униженията, на които сме подложени, а и ни очакват още по-тежки времена.Благодарим ви, господа управляващи!
34
0
 
7
 
! Отговори
pppppzzz преди 9 години
koj plasta give4a
33
0
 
19
 
! Отговори
вечно вчерашни преди 9 години
Управляващите изобщо не трябва да посрещат Новата 2015 година. По-добре е да останат завинаги в старата 2014!
32
0
 
22
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Изтича една трудна и тежка година за нашите политици. Преуморени от празнословие, с мазоли на езика в борбата за кокала, нека да си отдъхнат поне през последния ден на годината. Да отпочинат от трудовете си и да се наплюскат до пръсване за сметка на обеднелия, унизен,ограбен и оскърбен български народ. Оскотял от грижи и без капка надежда, че "прехода" ще приключи някога. Наздраве, господа български политици!
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До В кой век сме?11-ти :)
30
12
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
*** са ревнали тук. Нищо де, миналата година те така посрещаха, сега пък ГЕРБ, кой както я нареди. В РБ яденето на свинско не е популярно, поради религиозни причини се загатва..
29
0
 
17
 
! Отговори
мръсен циганин преди 9 години
ура за демокрацията още може да търпи народът мачкайте го ,да видим кога ще се събуди?
28
0
 
18
 
! Отговори
Тракийски преди 9 години
След толкова труд заслужават такава скромна вечеря. Някои посрещат Нова година в Пампорово ....за 85 лева . Други ....във фургон.
27
0
 
12
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
В куверта не влизат салфетките.
26
0
 
18
 
! Отговори
Кривия преди 9 години
С клетви за инсулт и инфаркт няма да стане , по-добре ще е да ги изловим , да им избием зъбите и да я карат само на св....ки !
25
2
 
41
 
! Отговори
В кой век сме? преди 9 години
Имам чувството че съм в 11 век. Феодалната дружина гуляе с деликатеси обрани от беднотията, на фона на трубадурски свирни и танци, а народа рупа вкиснало кисело зеле, скрито от данъчните.В кой век сме?
24
0
 
19
 
! Отговори
bros преди 9 години
Хахаха, да се готви кардиологията на смолянската болница...
23
2
 
9
 
! Отговори
Георгиев преди 9 години
До ГеоргиеваИнтересно без ток и вода си пък щракаш на компа в 9 часа сутринта!Точките,събуди се!
22
1
 
8
 
! Отговори
до тръба преди 9 години
Нормално като са под контрола на чифуди
21
1
 
16
 
! Отговори
Тръба преди 9 години
Германия прие закон за минимално трудово възнаграждение, което е равно на 11-12 $ на час. Да, на час.
20
2
 
9
 
! Отговори
Ашко-Сали Мохамедов преди 9 години
ний на масата имами печино прссе, логанка, отлижало вину, ракиа, триуфили в бакър, итслиански слатки, печина баница от макидония, миди от япониа и вода дон перинион 60 литра, айдееее пускай кларнетитеееее, опсаааа газ, върти, яшаааааааа, гаааааааааз!
19
1
 
12
 
! Отговори
DreamTheater преди 9 години
А Станишев , Доган , Сидеров къде ще посрещнат 2015?!
18
5
 
16
 
! Отговори
Георгиева преди 9 години
Ние ще посрещнем новста година с варен боб, ориз, малко сланина, без ток и вода, на тъмно и студено като скотове, а на *** счетките ве опростяват, дано новата година ми донесе виза за Канада и никога да не чуя за проклетата родина!