Психопати дебнат отвсякъде, алармира психотерапевт

Д-р Тенев: Човекът не е мръднал като еволюция от каменната ера
Обновена: 5 яну 2015 14:01 | 5 яну 2015 11:12, Камелия Цветанова
106
Психопати дебнат отвсякъде, алармира психотерапевт
Снимка: Reuters, архив

Сред хората около нас има много неразпознати психопати, смята психотерапевтът д-р Димитър Тенев.

„Докато шизофренията е лесно за диагностициране заболяване и болните ги вкарват в специализирано заведение, психопатията е сред нас навсякъде и може хора, които изглеждат напълно нормални, да крият девиация на психиката”, заяви той по Нова телевизия.
 
Според д-р Тенев въпреки научно-техническа революция и прогреса на човечеството човекът не е мръднал като еволюция на съзнанието и сантиметър от каменната ера до днес.
 
„Човекът изпитва удоволствие от садизма, от чуждата болка. Например, когато някой се подхлъзне и падне, всички се смеят. Това е автентична реакция, която идва от незряла психика и на нееволюирало съзнание”, обясни той.

Според психотерапевта много хора след отпуск или след празнични почивни дни страдат от тревожно-депресивен синдром.

Депресивните симптоми може да се усещане за демотивация, летаргия, тъга, меланхолия, активират се различни страхове, дори безсъние, преяждане или пък никакво хранене. Това е реактивна депресия, защото е реакция на събитието, че се връщаме към "робството" от 9 ч. до 18 ч.

Това означава, че хората се връщат към безрадостно битие и новата година не им е помогнала да постигнат генералната промяна в живота си и се връщат в матрицата, коментира д-р Тенев.

Той обаче смята, че ако си повтаряме непрекъснато, че всичко в живота ни е супер, нищо няма да се промени, а трябва да се влияе на подсъзнанието и да си зададем генералния въпрос защо се чувстваме зле, като се връщаме на работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
15
 
! Отговори
доктор преди 9 години
"Човекът не е мръднал като еволюция на съзнанието от каменната ера досега..." Докторе,твоят извод сразява еволюционната теория.Еволюция просто няма.В края на живота си дори и Дарвин признава това.Еволюция няма,но деградация на човека има...
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
друг път шизофренията била лесна за диагностициране. Тогава защо вместо целия министерски съвет и парламент вместо да са в специализирано лечебно заведение те ни управляват, грабят или и аз не знам вече чии го дирят.
25
1
 
21
 
! Отговори
с. преди 9 години
Ами в интерес на истината по улиците и в нета е пълно с откровени откачалки!Българина живее зле и това няма как да не се отрази!Оскотяването е тотално!Гледам сега,че хората се поотпуснаха по празниците и сега 2 месеца ще *** рани!Не им се позволява да се почувстват бели хора и за 1 седмица!Това е съчетано с постоянен стрес за пари,сметки,кредити,загуба на работа и какво ли не!Така,че изтрещяването е нормално следствие!
24
2
 
5
 
! Отговори
Човек преди 9 години
Статията е добре разбираема и за неспециалист, браво!
23
1
 
7
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
Човек, ако друсаш - смени дилъра. Ако ли не - ходи при доктор Тенев на преглед.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЯ ми пОкажи Танара на звездната карта, че нещо не се сещам :)))) Ех Богу, в тая статия се припознаха и налазиха най-шашавите хора
21
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Според д-р Тенев въпреки научно-техническа революция и прогреса на човечеството човекът не е мръднал като еволюция на съзнанието и сантиметър от каменната ера до днес. "ХА-ХА, това ми е ясно от МНОооооГО време.Не ми е нужна докторска степен по психология за да го видя.Човешкият род ще се окаже с времето "едно недоносче" което е обречено да изчезне с времето.Хората в мнозинството си са пълни *** и тази некачествена част с времето расте прогресивно което пък ще доведе до заличаването му.
20
6
 
13
 
! Отговори
Ив преди 9 години
До СвирепЗа съжаление обаче докторът по тази точка е прав. Човекът тайничко е садист. Може да не е вярно в пълна сила за всички, но това че вие като сте тук и кажете "Аз не се радвам на чуждата болка" мислите ли че това не е вярно за останалите няколко милиарда души по земята? Знаете ли какво става в кланиците? Хората там се кефят, ритат, бият и се гаврят с животните. Същото с фермите за животни, където ги дерат живи. Хората там се смеят докато го правят. Говорете ми че не са садисти.
19
1
 
16
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
Пич май статията се отнася за тебе
18
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От както ние хомо-сапиенс пристигнахме на Земята преди 35000 години, еволюцията ни спря. На планетата, от която дойдохме - Танара, имахме всички условия за развитие както на физическите си тела така и на духовете си. Земята е мъртва планета и до като не успеем да се върнем на Танара ни чака само деградация и самоунищожение.
17
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-големият психопат е на най-високият пост в държавата ни.
16
1
 
14
 
! Отговори
Dinosaurus преди 9 години
До 16: В.Узунов: За "правоверните" ти кумири цялата останала част от човечеството се състои от психопати. А жените (вкл. майките и сестрите им) не са хора, по-нисшестоящи същества са. Да си чувал, че за лудия всички нормални са психопати? И каква връзка има "правоверието" с психичното здраве? И в чия история всеки новопровъзгласен султан моментално избива всичките си невръстни братя? И коя вяра бива налагана с ятаган и огън (сега с автомати и ракети), а? Забравихте се, нагли ислямисти!
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По реакциите на много хора,виждам ,че разпознават себе си и се дразнят вместо да се замислят.
14
8
 
1
 
! Отговори
Вуте преди 9 години
ТерапеФти, абе, оти си не .....
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки богаташ се кефи ,че има бедни около него.Лошото е, че бедните смятат това за нормално.Май в каменната ера сме били с по-нормална психика от сега.
12
44
 
2
 
! Отговори
В.Узунов преди 9 години
Тези които не четат и учат корана стават психопати. Някой да е видял един правоверен ,който да е психар? Задължително в училищата трябва да се въведе учене на исляма.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Свирепзащото ако посетите едно училище нагледно ще го видите в какъв зверилник се възпитават децата
10
5
 
24
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Лош ни е материала. След 45 години комунизъм и 25 години комунистически капитализъм народа превъртя. Много психопати, обратни, наркомани и шизофреници. Много се спасиха, ние останалите ще превъртим.
9
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не си пияница или наркоман или крадец си психопат,нормални хора да няма в БЪЛГАРИЯ????..............................България на алкохола
8
0
 
18
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
А баш психясалите са у Парламента.Разликата между тях е само различната настройка на честотата.Със сигурност се кефят неистово на мъките-народни.