Психопати дебнат отвсякъде, алармира психотерапевт

Д-р Тенев: Човекът не е мръднал като еволюция от каменната ера
Обновена: 5 яну 2015 14:01 | 5 яну 2015 11:12, Камелия Цветанова
106
Психопати дебнат отвсякъде, алармира психотерапевт
Снимка: Reuters, архив

Сред хората около нас има много неразпознати психопати, смята психотерапевтът д-р Димитър Тенев.

„Докато шизофренията е лесно за диагностициране заболяване и болните ги вкарват в специализирано заведение, психопатията е сред нас навсякъде и може хора, които изглеждат напълно нормални, да крият девиация на психиката”, заяви той по Нова телевизия.
 
Според д-р Тенев въпреки научно-техническа революция и прогреса на човечеството човекът не е мръднал като еволюция на съзнанието и сантиметър от каменната ера до днес.
 
„Човекът изпитва удоволствие от садизма, от чуждата болка. Например, когато някой се подхлъзне и падне, всички се смеят. Това е автентична реакция, която идва от незряла психика и на нееволюирало съзнание”, обясни той.

Според психотерапевта много хора след отпуск или след празнични почивни дни страдат от тревожно-депресивен синдром.

Депресивните симптоми може да се усещане за демотивация, летаргия, тъга, меланхолия, активират се различни страхове, дори безсъние, преяждане или пък никакво хранене. Това е реактивна депресия, защото е реакция на събитието, че се връщаме към "робството" от 9 ч. до 18 ч.

Това означава, че хората се връщат към безрадостно битие и новата година не им е помогнала да постигнат генералната промяна в живота си и се връщат в матрицата, коментира д-р Тенев.

Той обаче смята, че ако си повтаряме непрекъснато, че всичко в живота ни е супер, нищо няма да се промени, а трябва да се влияе на подсъзнанието и да си зададем генералния въпрос защо се чувстваме зле, като се връщаме на работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
22
 
! Отговори
аз преди 9 години
....докторе оди се лекувай ненормалник.....
6
13
 
36
 
! Отговори
Свиреп преди 9 години
"Човекът изпитва удоволствие от садизма, от чуждата болка"Този доктор - психопат нека говори за себе си. Въобще, защо се дава гласност на подобни ненормалници ?
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изпитвал удоволствие от чуждата болка ?Или по скоро тая игра на виж колко съм зле дайте ми повече пари почва да омръзва.Аз не изпитвам удоволствие от нещастието на някои хора.Но не съм длъжен да им осигурявам нищо щото те нямали и били нещастни.И аз нямам 1 милион,но не мисля че някой който има е длъжен да ми ги подари.
4
10
 
41
 
! Отговори
Хах преди 9 години
Глупости! Когато някой падне, се смеем на смешните чупки, които прави, а не на болката която изпитва. Никой не се смее като види разкървавена муцуна, или размазани от катастрофа хора. Тоя доктор, приказва врели-некипели.
3
4
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Психотарептевти дебнат отвсякъде за пари, алармира психопат.
2
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А горкия народец го дебнат Буда, Сава, Павел, Гоце, Цецка Комонистката, Станишко гея, Главчев барабанчето, Мая Пчеличката и цялата останала *** от парламента.
1
5
 
49
 
! Отговори
аларма преди 9 години
Психопати дебнат отвсякъде. Най-вече от правителството и от парламента. Алармира психотерапевт.