Синдикатите са доволни, че ще има повече пари за БДЖ

По-важното е, че ще има дългосрочна стратегия, смята Бунев
14
Синдикатите са доволни, че ще има повече пари за БДЖ
Снимка: Булфото, архив

Синдикатите се зарадваха на новината, че финансовият министър Владислав Горанов се е съгласил с постановление на правителството, което вероятно ще бъде прието следващата седмица, да бъдат отпуснати още 40 милиона лева за БДЖ.

Още по темата
КНСБ одобрява решението. По-важното обаче е, че ще бъде изготвена стратегия за дългосрочно развитие на железницата, заяви по БНР председателят на железничарите към синдиката Петър Бунев.

„Това се искаше и се очакваше да се случи. Така че ние на този етап сме удовлетворени от решението, но имаме едно наум и очакваме най-важния документ и това, което най-много нас ни удовлетворява, е, че транспортната комисия в парламента прие да има такъв дългосрочен документ, но важното е и какво ще пише в него“, заяви той.

Според него на практика това е победа на гражданите, които си запазиха влаковете,за  да има с какво да отиват на работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В администрацията им има сума народ, отдавна минал пенсионна възраст, който не се пенсионира, все роднини или връзкари с началниците. Години наред си клатят краката и продължават да получават заплати.
11
0
 
16
 
! Отговори
КОЛЕГА преди 9 години
Един Бакалин Петко вчера предложи думата България да се пише ,след идването на Кери, с малка буква-бългрия. Прав е защото българия вече е толкова малка,че не заслужава главна буква Тя нява земеделие няма промишленост,няма автотранспорт,няма морски флот, няма села, гарете са изсечени от царя и ***......Прав си Петко-България вече в НЕТА ще е пишем с малка буква-българия.Това вече не е правописна грешка-значи може и в училищата и университетите.
10
0
 
15
 
! Отговори
фен преди 9 години
Жaлко. Точно си помислих че московски ще нaпрaви нещо смислено и се откaзa. Кaкъв е смисълa дa се субсидирa бдж не знaм. Кaто в него полвинaтa пътници не си плaщaт билетите. Aз товa недорaзумение нa трaнспортa не го ползвaм и не искaм от мойте дaнъци дa се дaвaт грешни пaри. Зaщото рaзбирaш ли до село керемитково дa имa влaл през 1 чaс. Дори някои aвтобуси от софийският хрaдски трaнспорт сa нa по рядко. Товa си е живорaзхи ение нa ресурси. A тия дето ревaт зa влaкa. Дa вземaт дa плa aт реaлнa се
9
1
 
14
 
! Отговори
БУДА преди 9 години
Буда и компания могат по 1 в мерцедес а ние по 10 в едно въгонче не може.За да потегли влак от гара кворум ли искате?
8
0
 
16
 
! Отговори
Мария преди 9 години
а какви заплати вземат в администрацията? Защо е необходима толкова голяма? Ето БЖК имат няколко човека и работата върви- не хранят толкова хора. Само вижте колоко хора са назначени последните години в ***.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В тази система се краде отдолу до горе и като гледам ще продължава. Народа нали плаша
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Синдикатските мижитурки са доволни, нали и за тяx ще има по нещо. Ама, че вече прекалиxа с това наливане на милиони в кацата няма значение. Жепейските xитреци пак се уредиxа.
5
3
 
17
 
! Отговори
Димов преди 9 години
Браво на правителството и на транспортната комисия! А който има пари да си кара колата и да не ни се меси в нашата железница!
4
4
 
19
 
! Отговори
Stealth преди 9 години
Какви реформи, какви 5 лева? Честито на всички работещи българи, които субсидираха с между 15 и 20 лв. БДЖ през данъците си (40 млн. лв / 2-2.5 млн. души), за да може мегакочината да продължи да съществува докато не се открадне и последния болт!
3
5
 
21
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Браво!Нека да има БДЖ.
2
2
 
18
 
! Отговори
Още преди 9 години
ли има какво да се краде от вечното място? Хм. А това на снимката за локомотив ли се брои?
1
1
 
22
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Синдикатите обещават ли да не точат дизела от локомотивите, защото БДЖ е на това дереже и от постоянното източване на дизела. Нали ги хванах и май никой не плати сметката.