Съболезнователна книга в памет на Желю Желев

Изложена е при парадния вход на президентството
Обновена: 31 яну 2015 12:23 | 31 яну 2015 12:21, Елка Василева
55
Съболезнователна книга в памет на Желю Желев
Снимка: БТА

В сградата на администрацията на президента тази сутрин беше открита съболезнователна книга в памет на покойния президент на България /1990-1997 г./ д-р Желю Желев.

Съболезнованията си изразяват дипломати, обикновени граждани, хора, които са познавали лично д-р Желев, но и такива, които не са имали отношения с него, но искат да изразят уважението си към първия демократично избран български президент.

Още по темата
30 яну 2015 09:27
283

В книгата още сутринта остави посланието си и бившият конституционен съдия Димитър Гочев. Желю Желев остави името си в българската история съвсем достойно и мисля, че хората го оценяват, коментира той пред журналисти. Имаше доста неприятности през своя политически живот, но беше един много уравновесен и добър държавник, спомня си Гочев.

Книгата за съболезнования е изложена при парадния вход /Гвардейски вход/ на сградата на бул. "Дондуков" 2 до 19.30 ч.

В деня на национален траур, 1 февруари, съболезнователната книга ще бъде отворена за граждани от 12.00 ч. по време на поклонението пред паметта на д-р Желю Желев в Патриаршеския храм "Свети Александър Невски" в столицата.
 

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв е резултатът от 25 години демокрация в БГ?Милиони неродени деца,милиони разбити семейства и съдби,стотици хиляди млади българки и българи,принудени да проституират и слугуват по света-това е резултатът от идеите и престъпните действия на фашистката клика,завзела властта,чиито първи лидер е човекът от портрета.На поклонението ще видим всички муцуни,които продължават да се гаврят с народа ни!Да ги запомним!
39
1
 
4
 
! Отговори
ази до 41 преди 9 години
Идеализмът недостатък ли е ? Защо тогава не одобряваме настоящите сребролюбци ? Отричаме ли, че в България ако се "завъртиш с трън", няма вече какво да закачиш ,благодарение на НЕидеалистите ?
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Imase li nacionalen traur za izbitite samotyni horica, na koito 4rez boi, mu4enia i ubiistva im vzeha poslednite 20 leva; imase li nacionalen traur za ubitite deca; imaseli nacionalen traur za po4inalite ot medicinskata negramotnost; horata koito se zapaliha v poslednia den na bezizhodicata; IMASE li BE?Jeliu e edin obiknoven mertvec, po4inal ot smrt sled kato mu svarsil jivota... da si slagame 4erni pampersi na reverite? ako Jeliu vi videse stese da ponese vadicata i strav za sarani
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
bog da go prosti , dobar chovek , dobro ne vidql
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До азиНяма лошо да е идеалист,но в къщи! Там ако може нека с идеализма си да управлява семейството!Ама идеалист в политиката и без други държавнически или ръководни качества,е рабно на гибел за народа и държават!
35
1
 
10
 
! Отговори
до 38 преди 9 години
Това е поредният мит на шорошоидите, които целят да създават ФАЛШИВИ ИДОЛИ, а дори да си е дарявал заплатата е цицал поне от още 10 места. То депутатите не са само на заплат, пък какво остова за премиер и президент. Явно са ти много мътни нещата и живееш в някакъв идеализиран измислен свят.
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С пълното съзнание съм че не се говори лошо за починал човек, обаче в случая с Желю нямам кака да кажа, че беше абсолютен ***, употребен от ДС и изхвърлен. На цената обаче не само на неговото лично нещастие, а и на проваления преход в България. Неговата наивност и простоватост рабиха и унищожиха много повече човешки съдби, отколкото лагерите в Белене и Скравена. Превърна ни в обслжващия персонал на Европа - при това без пари. А едно време бяхме народ с достойнство ... Тъжно ...
33
11
 
3
 
! Отговори
ази преди 9 години
Ж.Желев е първият и последен/до момента/ президент на България идеалист, а не комерсиалист.Влезнал във властта с празни джобове, излезнал със същите такива.Кой друг като него е до момента ? Всички са с комерсиални цели.На върховни постове идеалистите са хора с висок ителектуален потенциал - философи, режисьори и др. ,личности, които са наясно, че паричният глад не може да компенсира духовния.Поклон пред скромния и честен ЧОВЕК Ж.Желев !!!
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 888 Абе като гледам ,*** е още по ..... Все си мислех ,че Жельо е върхът на посредственоста ,който ще бъде начело на България ,ама Пастирката е напред , на километри.
31
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес говорих с няколко човека и между другото стана въпрос за Ж.Желев! Добра дума не чух,освен псувни ругатни!
30
2
 
11
 
! Отговори
Настъпил жабата преди 9 години
Гледах го, показаха точно 3-*** селски, повече, не. Ако това е цялото Веселиново, хубаво;))), но предполагам, че псувните са се стичали от всеки двор, та затуй само тия тримата. Няма да интервюират пцоещ електорат. Иначе, всичко е хубаво като гледаш телевизия, мед и масло тече от нея. Личи си, че си гласоподавател на ГЕРБ, яко те лови мухоловката на политическата ***.
29
4
 
13
 
! Отговори
Алов преди 9 години
В неговото село хората са много доволни от него.Разказват,че като президент даже зарязвал професионалните си задължения за да им помогне да разхвърлят по нивите оборска тор. На няколко възрастни помагал да си приберат добитъка от паша.
28
4
 
13
 
! Отговори
Настъпил жабата преди 9 години
Моите съболезнования, че ви управлявах. Подпис: Жельо Желев. Дата: 31.01.2015 г.
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И тава ли смешно , послушно малко човече след време ще бъде един от будителите ни!????????? хахахаДао не се окаже,че и останалите ни будители не са измислени,като този!??
26
6
 
18
 
! Отговори
888 преди 9 години
С плевнята ги слагам на един кантар.
25
5
 
14
 
! Отговори
бг преди 9 години
Утре ще почета невинните жертви на болшевизма, наши братя и Българи, а за *** на този *** ще се почерпя. Дано и *** атлантици и други наследствени болшевики го последват скоропостижно.
24
2
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
25 години имах предвид !25 години - четвърт век !Това е половин човешки живот - страдание, болка, унижение за българите в собствената им държава и по света !25 години ГЕНОЦИД !25 години лъжи и измами за евроатлантически ценности и просперитете, а всъщност колониално робство !
23
5
 
37
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Не създавайте фалшиви идоли на хората !Желю Митев Желев беше един страхлив и посредствен човек.Човек, който слугуваше на чужди антибългарски господари, на които слугува и целия останал политически елит на България.В резултат на тази политика българският народ вече 2 години е най-бедният в Европа и най-бързо изчезващият в света !България е в икономическа, демографска, духовна, здравна, образователна и всякаква друга катастрофа !Желев беше част от тази Система ! Факт !
22
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обаче, евала на медийте- Един пълен шушумига го правят герой! хаха и утре ден на национален траур хаха да плача ли, да се смея ли!??Няма такава държава, цирк...
21
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Остава и паметник да му издигнат. Най-добре ще е на мястото на Ленин в София. Бедата на България е, че величае до национални герои такива предатели, като това човече.