Съболезнователна книга в памет на Желю Желев

Изложена е при парадния вход на президентството
Обновена: 31 яну 2015 12:23 | 31 яну 2015 12:21, Елка Василева
55
Съболезнователна книга в памет на Желю Желев
Снимка: БТА

В сградата на администрацията на президента тази сутрин беше открита съболезнователна книга в памет на покойния президент на България /1990-1997 г./ д-р Желю Желев.

Съболезнованията си изразяват дипломати, обикновени граждани, хора, които са познавали лично д-р Желев, но и такива, които не са имали отношения с него, но искат да изразят уважението си към първия демократично избран български президент.

Още по темата
30 яну 2015 09:27
283

В книгата още сутринта остави посланието си и бившият конституционен съдия Димитър Гочев. Желю Желев остави името си в българската история съвсем достойно и мисля, че хората го оценяват, коментира той пред журналисти. Имаше доста неприятности през своя политически живот, но беше един много уравновесен и добър държавник, спомня си Гочев.

Книгата за съболезнования е изложена при парадния вход /Гвардейски вход/ на сградата на бул. "Дондуков" 2 до 19.30 ч.

В деня на национален траур, 1 февруари, съболезнователната книга ще бъде отворена за граждани от 12.00 ч. по време на поклонението пред паметта на д-р Желю Желев в Патриаршеския храм "Свети Александър Невски" в столицата.
 

/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
23
 
! Отговори
Алов преди 9 години
В интерес на истината беше дървен филосов и за тва и от дърво му е костюма. Всички знаем ,че беше гърач ,невзрачен селски хитрец ,но ДС тъкмо на такива хора разчитаха. Гумениците в торбътъ и ай в президенството.
19
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това посредствено селско човече, волно или неволно, нанесе големи щети на България и българите за години напред. Нека Господ да го съди.
18
5
 
25
 
! Отговори
От далече преди 9 години
Благодаря ти г-н Желев че не работя за тоталитарния режим преди 1989 а сега съм горд бачкатор в чужда фирма, натоварен с 2 пъти повече работа и винаги гледан с пренебрежение като емигрант. Благодаря ти че ми позволи да видя какво е удоволствието да гледам как детето ми расте ама по скайп.
17
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като фараон ли го погребват,напълниха ли сандъка му с пачки ?
16
4
 
15
 
! Отговори
От далече преди 9 години
Ах колко ме е яд, че не съм в България да отида и аз лично да му напиша "благодарности" на тоя човечец милия. Добре че има такива "мили" хора като г-син Желев та да излеземе по широкия свят и ние загубените балканци. Ако нямаше "истински" политици като Желката сега щях да работя като инженер в някоя фабрика, а вечер да умирам от "скука" с жената и детето в къщи. Благодаря ти г-н Желев че ме прати по широкия свят и ми дари удоволствието да се прибирам в Родината само за погребения.
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЙ продаде България на Американците и доведе тук НАТО и ЕС. ДА гори в АДА
14
3
 
11
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Алооууу, селски, стега ли сандъкя ?
13
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко и посредствено човече (почти колкото Плевнелиев), станало случайно президент във водовъртежа на събитията. На съвестта му ще тежат излъганите надежди за едно по-добро бъдеще на много хора.Бог да го прости все пак, въпреки че няма да скърбя за него.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен Десидент беше Илия Минев! А този беше ДСдент!
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато философи като Желев в името на нещото наречено "безкръвен преход", се сдушат с комунистическата върхушка се получава сегашна България-вегетираща страна чакаща своята неминуема смърт!
10
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никаква почит на БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ като тоя...... НАРОДЕЕ!!!!
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добър,честен,идеалист,дисидент,демократ,обаче абсолютно неподготвен и неподходящ за политик!Положи изключително много усилия и ентусиазъм в разграбването и унищожаването,на това което нашите майки и бащи бяха съграждали за 45години.Направи България разграден двор! Превърна ни от 26 икономическа сила в света,в 28 в Европа!Вече 25 години берем плодовете на неговата философия и безкрайно се кефим на демократичните промени!
8
12
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Демократ и толерантен човек в червена губерния какво да му се случи,или в затвора или президент.
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След 5 дни ще станат точно 25 години от датата когато България не се управлява от комунисти. До сега, за тези 25 години, БСП са били на власт 7 години, 9 месеца и 10 дни. България не се е управлявала от БСП 17 години 2 месеца и 20 дни. КОЙ Е ВИНОВЕН за състоянието на България?
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След смъртта обикновенно идва време за равносметка: псевдофилософ ("Фашизмът" е буквално преписана от The Origins of Totalitarianism на Hannah Arendt и издадена със съдействието на Людмила Живкова), псевдополитик (скрити договорки с Луканов срещу Петър Дертлиев - потенциално много по-достоен кандидат за президент), псевдопрезидент (отстъпчив, мекушав и Боянски ливади с които погреба СДС). Много протеворечива личност - като почти всички в БГ, които се изредиха на власт. Дано си е дал в последните си мигове сметка за всички последствия които присъствието му в политиката донесе на България. Все п
5
2
 
18
 
! Отговори
Антон преди 9 години
Той бе посредствена личност. Във "Фашизма" и паралела между комунизъм и фашизъм няма нищо оригинално. Мълчеше докато разбиваха всичко стойностно в страната. Не бих го определил като честност въпреки това , че не е присвоил нищо при положение, че лично съсипа селското стопанство с неговото "връщане на земята в реални граници" и си мълчеше докато съпартииците му разграбваха заводите ни. Истински десидент и честен човек бе Дертлиев.
4
4
 
18
 
! Отговори
Сатанаил преди 9 години
Още щом Петра ми го предаде , този взе да прави пазарлъци и да ми се мазни и кланя като ми обеща че ако му дам власт ще ми докара още български души . Аз му рекъх , че тука спасение няма и го хвърлих да се гърчи в Деветият кръг .
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Честен предател.. Най-бедния от големите политици.. Продаде България на САЩ за "демонокрацията"
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поставете съболезнователна книга и пред летище София-който напуска унищожена България също да поднесе съболезнованията си...
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истински репресираните измряха по лагерите, ненавършили и 40, а тези които доживяха почти 80 са слуги на ДС в разрушаването на България, обедняването на българите и забогатяването на богоизбраните.За такива не ми е мъчно и няма да спазвам траура.