Дали Белята е бил за гъби в Казичене, чуди се Борисов

Премиерът нареди детайлна проверка на снощното убийство
133
Дали Белята е бил за гъби в Казичене, чуди се Борисов
Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на министрите на вътрешните работи и на правосъдието да направят детайлна проверка по снощния инцидент край затворническото общежитие в Казичене, където беше убит Борис Борисов, известен като Боби Белята.

Още по темата
От стенограмата на днешното правителствено заседание става ясно, че министър-председателят иска да бъде изяснено какво е правел убитият на оградата на общежитието, с кого се е срещал, възможно ли е да няма видеонаблюдение по оградата.

Застреляният мъж е известен в столичния ъндърграунд. Той е с условна присъда за това, че е сложил бомба в столичен автосервиз през 2002 г. Тогава той е задържан заедно със свой познат по това обвинение, но малко по-късно съдът ги освобождава. Белята обяснява, че по време на взрива е бил на риба. Именно този случай кара тогавашния главен секретар и сегашен премиер Бойко Борисов да каже прословутата реплика: "Ние ги хващаме, а те ги пускат".

Пред министрите с думите „виждате колко съм деликатен и толерантен", сам премиерът напомня, че навремето  е арестувал това лице.

"Тогава беше голям скандал, защото трябваше да докажем взрива и натривките…, да оборим тяхната версия, която беше приета, за съжаление, че са отивали с този взрив за риба. 15 години след това или 13 години, не си го спомням, защото тогава издадох една заповед да пазим водоемите, включително Перловската, Владайската и всички реки, където би могло някой с взрив да отива, което отнемаше целия ресурс на МВР. Така или иначе беше приета защитната теза, че са отивали на риба", разказва Борисов пред министрите.

Премиерът поставя въпроса по каква работа убитият е бил на оградата на затвора.

"Може да е бил за гъби или за нещо друго…, но 13 изстрела има в него. Някоя риба, някой шаран или сом голям може да е бил засегнат от неговите взривове и да е взел предохранителни мерки. Но тогава поне МВР си беше свършило работата, хванахме ги там, бягайки с всичко.

Включително впоследствие си спомням това – докато вървяха арестите, казаха, че на още едно място има взрив за риби на езерото в Суходол, та ходихме да го разкопаем, намерихме, че има…. Щеше да си е жив и здрав – в затвора, разбира се, но жив и здрав. Сега ние трябва да говорим, че поредното убийство е станало. А беше задържан с всичко, както пише в литературата. Обаче иди докажи, че не е ходил за риба с този взрив", продължава с разсъжденията Борисов.

Премиерът разпорежда на Веселин Вучков и на Христо Иванов „да изчистят всичко“ по случая и да е ясно „делата на това лице как са вървели във времето, как и колко е осъждан или неосъждан".

Аз само помня колко ме беше яд тогава, обобщава той.

Правосъдният министър Христо Иванов казва, че вече се проверява какво общо има убитият с общежитието в Казичене.

Премиерът се надява и на тълкувание за ползването на взрив от рибари.

„Много е важно, защото взривът си е един и същ – дали да взривиш сервиз, или да ловиш риба, или да правиш терористичен акт“, обяснява Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
15
 
! Отговори
активен преди 9 години
Изглежда някой е объркал интересите на Б.Б. с наркоразпространението и сега търси вендета
69
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един социалист по-малко.
68
2
 
3
 
! Отговори
Писна ми !!! преди 9 години
До офицер НАПЪЛНО ПОКРЕПЯМ !!!
67
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DC DA SPRE DA SAZDAVA PRESTAPNI GRUPI! PREDUPREGDAVAM VI ! NE SE SPRQXA 25 GOD , UMORIXTE NARODA, IZPIXTE MU KRAVTA ! SHTE SAZDADEME GRUPI KOITO DA CHISTQT VAS DIREKTNO, AAAAA KOGATO NE ZNAESH OT KOI DA SE PAZISH,..... TOVA E STRASHNOTO ! PRAVETE SI SMETKA AKO CHUQ CHE IMA NOVA ORGANIZACIQ? NARODA MOGE DA GO LAGETE, MENE NE , VIE GI SAZDAVATE I SHTE VI LIKVIDIRAME VSICHKI ZASHTOTO VIDNO E CHE VIE NQMA DA SPRETE !!!????? EEEE SHTE PLASHTATE!
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BIL E ZA GABI..... AZ ZNAM KOI GO E UBIL NO, MAFIOTITE TRQBVA DA SE CHISTQT !
65
5
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Бойко, що убихте човека бе ?!Да не мислиш, че вече всички не сме наясно КОЙ извършва тези убийства ?!Нещо да кажеш за "групата за мокри поръчки на Цв.Цв." ...Или си мислите, че всички ги е страх от вас ? :)
64
2
 
15
 
! Отговори
знайко преди 9 години
ние ги хващаме а те ги пускат.това бате бойко си го чул от с.сталоун във филма кобра.самоче си забравил.
63
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние ги фащаме те ги пускат.помните ли нези думи на сегашният министър и тогавашен гладен съклецар казани точно за този белята¿ Е дойде му реда и на белята.А още колко ще умрът само господ знае.
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AMI ZASHTO NE SI ZADADE VAPROSA,,ZASHTO IMA TOLKOVA BEDNI HORA
61
2
 
21
 
! Отговори
офицер преди 9 години
Единствен начин да се оправим е гражданска война.Това е положението!Война!!!!
60
5
 
25
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 73Той Тиквата е като бащица. Като Слънце- огрява навсякъде. А това че се занимава с престъпници е нормално- самият той е в криминалният бизнес откакто се помни. Имаше късмета да е личен бодигард на бай Тошо, иначе нямаше да има късмета на Маргините и Маджо. Отдавна щеше да си замине при Сикаджиите.
59
2
 
15
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
Върнаха се мутрите на власт и останалите познати на обществото, приближени на мутресите започнаха пак да разпределят власт и територии.Убийства,кланета,взривове,пожари,изнасилвания, рекет.Кога обществото ни ще заживее спокойно.Тези ренегати - не трябва ли да им търси отговор- ност обществото? Прегръдки между бивши врагове,Борисов и Дончева,с АБВ,пиене на кафета с Местан и т.н.Предатели на всяка крачка.Не случайно мой девиз е подхвърляй всичко на съмне-ние.С подписи и допитвания няма да ста
58
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно защо един министър на страна от ЕС се чуди къде е бил някакъв си застрелян престъпник. Някога да сте видели или чули някой чуждестранен политик висшестоящ да се чуди и да изказва мнение по застрелян или задържан, престъпник. Това единствено може да говори че Тиквата е имал някакво лично отношение с убития.
57
4
 
10
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Е сега, ко ми каеш Боце! че тегли заемо за да на паиш от таквиз ли?!Или го пуцнахте та да заборавим веке за заемо, а?!
56
3
 
9
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Утре е Тодоров ден и по традиция се яде супа от гъби!И Белята е отишъл за Казиченски гъби, ама влезе в капана!
55
4
 
6
 
! Отговори
Веско преди 9 години
До Тъпчо.Амя наистина си ***,МВР е министерство и е подчинено на министър-председателя.Той има право да му се меси.
54
8
 
23
 
! Отговори
Тъпчо преди 9 години
Не се чудете защо Мутрата се меси в работата на МВР, това е за да не объркат нещо. По този начин им казва да претупат нещата.Боби е убит по негова поръчка - разчистват си територии.Завърнаха се мутренските временна : страх, изнудване, уббийства .Бог да ни пази от ***. Той и ще ги накаже!
53
0
 
4
 
! Отговори
Х преди 9 години
До .59 Умно това може да мине за най новия виц.
52
3
 
19
 
! Отговори
Но преди 9 години
Но защо не мога да се засмея на шегите на Бойко, а се смея на Бойко? Смех, та смех, много се смея на Бойко като каже нещо, не на нещото, дето казва, защото нещото дето казва е невероятно тъпо и гадно, а той същевременно е много смешен, смешен та жалък, независимо, че е владетел на България. Смешен е, та жалък, а казаното от него - гадно, та гадно.
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ей надминахте каспаров големи шахматисти сте