Съпругата на Луканов: Николай Добрев отнесе тайната за убиеца!

"Обеща да не се занимава с политика, но не го спази и плати с живота си"
Обновена: 1 мар 2015 12:49 | 1 мар 2015 10:36,
112
Съпругата на Луканов: Николай Добрев отнесе тайната за убиеца!
Андрей Луканов Снимка: архив, Булфото

Съпругата на убития бивш премиер Андрей Луканов - Лилия Герасимова, е убедена, че покойният Николай Добрев е отнесъл със себе си тайната за убиеца на съпруга й.

"Mисля, че човекът, който знаеше и отнесе може би тайната за убиеца, е Добрев (Николай Добрев – бел. ред.). Убедена съм, че е знаел. Два дни преди това Андрей е бил при него да го предупреди", казва тя в интервю за bTV.

Един от нейните упреци към Луканов е бил, че "трябва да вървим по унгарския модел: да се остави БКП, както е в Гърция - има досега ПАСОК... както е в Унгария". Той това трябваше да направи, но не искаше да бъде разцепник и понесе от това ударите. Ако ме беше послушал, щеше да бъде жив, казва Герасимова.

"Грешката му беше, че той не се махна веднага и не се отказа от политиката. Той имаше еднакви врагове - и в СДС, и на "Позитано" и мисля, че те си подадоха ръка - бившата номенклатура, която не можа да му прости", подчертава още тя.

"Когато предупреждаваше за Жан Виденов, че ще има зърнена криза - този не го приема шест месеца. Той знаеше какво ще стане. И предупреждаваше и за банките, и за фалита, и за всичко... Затова нямат интерес да се върнат към него. Колкото повече го маскарят, толкова повече ще остане", изтъква Герасимова.

Той нямаше отношение към парите. Просто нямаше. Как мога да обясня на хората, че това, което имаме вкъщи, съм го събрала аз, категорична е още съпругата на Луканов, който беше застрелян на 2 октомври 1996 г. пред дома им на ул. "Латинка" в столицата.

Тя споделя още, че годините до издигането на Луканов са били най-щастливите им. "В момента, в който стана заместник-министър, разбрах, че дотук свършва нашето царство на свобода. Едно от нещата, които ми беше обещал, беше да не се занимава с политика, но той не го спази и плати с живота си", казва Герасимова.

"По начало не беше български мъж... Беше ревнив, но в рамките на поносимото. Беше много галантен, много грижовен. С едно руско европейско смесено възпитание... Даваше ми свобода във всичко", спомня си тя.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жено луканова ВЪРНИ МИ СПЕСТЕНИТЕ ПАРИ!Не те ли е срам!
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не вярвам и дума на тази жена! Не може човека домъкнал в България Ричард Ран и Роналд Ът и подписал създадения от тях план за унищожаването на България.
11
1
 
4
 
! Отговори
Tih velikan 681 преди 9 години
Ne sum suglasen razbira se che noshto e nyamal.Borovets beshe negov.
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички си спомнят Лукановата зима , голям комунистически *** , добре че го гръмнаха
9
2
 
27
 
! Отговори
SS преди 9 години
Нито този ***, нито СерГей дадоха смислено обяснение на българите, защо, след като са с двойно поданство, участват активно в управлението на държавата ни...
8
1
 
26
 
! Отговори
чегевара преди 9 години
нашия капитализъм е точно подобие на съветския капитализъм. червените и там и тук си направиха олигархичен червен капитализъм
7
4
 
16
 
! Отговори
Луканов беше ... преди 9 години
... подобен реформатор като Немцов. Руснаците мислят същото за Немцов, както ние за Луканов. И двамата са виновни в страните си за разграбването на икономиките, бягство на откраднатмя капитал, мафитизирането и олигархизирането на икономиката и за социалната разруха на обществото.Въпреки това, никой не заслужава такава участ!
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
убиха си го своите,червените. луканов беше агент на кгб
5
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Луканов направи първият опит да прецака руснаците в енергийната сфера и да даде път на американците, и си го получи.Жалко, че не постъпиха така и с черен Ваньо!
4
2
 
10
 
! Отговори
баче кико преди 9 години
ВСИЧКИ ЗНАЯТ, ЧЕ УБИЕЦА Е ПОЛИ ПАНТЕВ НА ДОЦЕНТ ЦВЕТАНОВ И НА ДЕБЕЛИЯ АНДРО
3
3
 
12
 
! Отговори
Варна преди 9 години
Госпожо.....млъкнете.за умрял или добро или НИЩО.
2
2
 
26
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Що мене не дойде някой да ме стреля - щото съм читав човек
1
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А куфарчетата, другарко, куфарчетата, за тях нещо знаеш ли? Руснаците го свитнаха и добре направиха, ама късно.