Нямам вина, заяви кондукторът на изгорелия влак София-Кардам

Убиец е вагонът, рече обвиненият в престъпно бездействие
Обновена: 2 мар 2015 10:32 | 2 мар 2015 10:25,
30
Нямам вина, заяви кондукторът на изгорелия влак София-Кардам
Снимка: Нова тв

Изминаха седем години след трагедията във влака София-Кардам, където огненият ад погуби живота на девет души. Шафнерът на изгорелия вагон - Георги Георгиев, обаче все още не се чувства виновен за трагичния инцидент, въпреки че близките на загиналите смятат, че той е отговорен за случилото се. Той е с условна присъда и все още работи като кондуктор в спален вагон.

Още по темата
"Какво да кажа на родителите? Да кажа: "Извинете, аз убих Вашето дете!". Така ли да им кажа? Аз убил ли съм тяхното дете? Не съм убивал никой", заявява Георги Георгиев пред Нова тв.

Кондукторът на пламналия вагон бе обвинен в престъпно бездействие, довело до смъртта на девет пътници. Според материалите по делото Георгиев не е спрял влака навреме, ползвал е негоден пожарогасител, действал е хаотично и не е предупредил пътниците за пожара.

"Нямам вина, за да имам чувство за вина. Убиец е вагонът. Не съм предизвиквал пожар, не съм натискал никого да остава вътре. Не съм запречвал врати. Каквото съм могъл, съм го направил. Аз не съм спасител, аз съм кондуктор. Това е положението", категоричен е той.

Шафнерът отхвърли обвиненията на родителите на жертвите, че е консумирал алкохол в деня на инцидента.

"Аз съм извикал. Мога ли всяко отделно купе да отварям и да казвам. Цялата работа е за едни чанти. Добруджанецът си обича чантите - лаптопа и останалото. Нищо не могат да ми направят, без да съм извършил нарушение.", казва Георгиев.

"Този човек не го смятам за мъж. Пожарът е можел да бъде потушен още в самото начало.", каза в отговор бащата на една от жертвите.

"Няма възмездие, нито справедливост с тази присъда", смята Васил Вичев - бащата на Даниел, който е държал вратите на вагона, за да може да се спасят пътниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
коко преди 9 години
А тия които заснемаха с мобилните си телефони ,вместо да помогнат ,те не са ли ПО !!!!! виновни.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудя се на кого ли е любовница тази набедена журналистка Бенатова за да я крепят в тази продажна телевизия БТВ? Тази *** заслужава един силен шут в дръгливия и....сещате си.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой може да каже,точно кога е трябвало да бъде спрян влака?От къде да знае и какво е виновен,че пожарогасителят е негоден?Както винаги у скапаното БГ е виновен този,от когото зависи най-малко!
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо никой не каза на опечалените родители , че една елементарна ПОЖАРОИЗВЕСТИТЕЛНА система (струваща жълти стотинки) можеше да спаси живота на децата им?
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
4eta i neviarvam, edin, ama edin ot pisalite , kakto i v statita ne kazva pone nesti4ko za mukite na umiralite v pojara hora, za stradaniata na ranenite, za tagata na semeistvata zagubili blizkite si, ... ili za geroizma na niakoi ot ptnicite ako e imalo takav....estetsvenno 4e statiata e poru4kova, gadna, nazidatelna. konduktora e osveten za vinovnost ama po sastia nacin vinovni sa i zaginalite zastoto dobrovolno sa se ka4ili v tozi vagon za da izgoriat- eto tova e!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в бдж трябва да бъдат съкратени много хрантутника!Като се почне от администрацията !
11
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kakva naglust Kakav *** gledah Po tv Tova selsko Piano naglo jivotno nama sram Moral toja e sa Satvora Konduktor *** bes snanie komprtentnost
10
0
 
22
 
! Отговори
БДЖ преди 9 години
С тези 40-годишни вагони, ще има пожари и всяка седмица дори. Какво очаквате от толкова амортизирала техника? Виновникът е този, който позволява такъв влак да се движи все още.Виновниците не са служителите във влака, а някъде по горните етажи на властта.
9
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този,,човек,,звучеше много,много нагло.,,Аз не съм спасител,аз съм кондуктор. това е положението,, Отвратително гнусно изказване!!! Разбира се съм далеч от мисълта,че виновник е само той
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези хора са жертвани,властта е масонска,забележете как се изразяват вече и новинарите,те наричат всеки загинал ЖЕРТВА.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Във вагона са пътували и здрави момчета спортисти,задайте си въпроса как така не са успели да счупят стъклата или изкъртят заключените врати ?Този пожар не е от късо съединение,там е заливано със запалителна течност.
6
7
 
3
 
! Отговори
N преди 9 години
Ами убийците са БСП и ДПС,те купиха тези стари вагони които Германия щеше да хвърля на вторични а те ги купиха за хубави,защо никой не търси вина на тях,как може други правителства да купуват нови вагони само те купуват стари ***!
5
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този човек е невинен,там става въпрос за жертвоприношение,изгорени са като факли 9 човека,композицията на влака е от 9 вагона,сбора на номера на влака е = 9,час на пожара 23,40=9 стана 9999 числото на сатаната.28.02.2008.двама осъдени,теса месеца 02,на по десет години,едната присъда е датата 28,2+8=10 ,другите десет години са в годината на пожара 2008. 2+8=10.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Синьо вна е всеобщата свинщина в БДЖ
3
1
 
3
 
! Отговори
info. преди 9 години
Вината е в ЧЕЗ защото са подавали ток с ниско напрежение,с цел по-голяма печалба.Това е причината за пожара.
2
1
 
21
 
! Отговори
ВВ преди 9 години
Пресата замисля ли се как унищожава битието и бъдещето на този човек! Как си позволяват да бъдат съдници. Напротив....това ако беше правова държава, тожи човек бъ трябвало да ви СЪДИ до дупка.
1
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господ не е запалил влака.Но и този човек не е господ та сам да загаси пожара , обвиняват го виновните за да са оправдани нали са по више стоящи от него.