Сменят шефовете на три затвора

Началниците в София, Бургас и Бойчиновци са се оттеглили
Обновена: 12 мар 2015 12:56 | 12 мар 2015 12:16,
6
Сменят шефовете на три затвора
Снимка: архив, Булфото

Началниците на три затвора в страната – в София, Бургас и Бойчиновци, освобождават постовете си. На тяхно място със заповед на министъра на правосъдиетo вече са назначени временно изпълняващи длъжността, обявиха от ведомството.

Началникът на затвора в Бургас Деян Костов е упражнил правото си на ранно пенсиониране. На негово място като временно изпълняващ е назначен Бранимир Мангъров. До момента Мангъров заема длъжността началник на сектор „Арести“ в Областна служба „Изпълнение на наказанията - Варна. Бранимир Мангъров беше изпълняващ длъжността началник на Бургаския затвор и в периода от 24 юни 2014 г. до 5 януари 2015г., докато Деян Костов водеше дело срещу дисциплинарното си уволнение (от лятото на 2012г.), което беше отменено от съда през декември м.г. 

Досегашният началник на Софийския затвор Петър Кръстев е преназначен като началник на сектор в затворническото общежитие „Полигона“ към затвора в Ловеч. Временно длъжността началник на затвора в София ще се изпълнява от Йолант Йорданов, който досега е заемал позицията на началник на сектор „Охрана и сигурност в арестите“ при ГД „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН). 

Досегашният началник на поправителния дом в Бойчиновци Мими Цочева, срещу която в момента има висящо дисциплинарно производство, е преназначена като началник на областната служба „Изпълнение на наказанията“ в Монтана.

Независимо от преназначаването й, дисциплинираното производство срещу нея продължава. За временен началник на поправителния дом в Бойчиновци е определен Иво Йорданов, който до момента е началник на Областна служба „Изпълнение на наказанията“ – Враца. 

Управлението на трите пенитенциарни заведения е силно критикувано от Комитета за предотвратяване на изтезанията към Съвета на Европа, чиито емисари периодично правят проверки на местата за лишаване от свобода в България, припомнят от правосъдното министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: смянаначалницизатвори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Chovek s visacho delo na rakovoden post?
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SLED REFERENDUM NA,KOITO SA GLASUVALI SAMO KANDIDAT-ZATVORNIZA BIAHA SMENENI I TRIMATA DIREKTORI.
3
0
 
0
 
! Отговори
molec преди 9 години
na kolko godini sepensioira gospodina?!
2
0
 
1
 
! Отговори
вуте преди 9 години
Ц.Ц. кой ли затвор си е избрал?!
1
1
 
2
 
! Отговори
Всезнайко преди 9 години
Още преди години трима затворници са напъхали директорите в килиите си и са заели тяхното място. Сега нарочно си просят уволнението - с това ще завърши напълно необичайното им бягство от затвора!

Спонсорирани публикации