Загрявка за голямото кърмене: 10 майки хранят в мола!

Жената, заради която тръгна дискусията, се разграничи
Обновена: 30 мар 2015 14:20 | 30 мар 2015 10:46,
331
Загрявка за голямото кърмене: 10 майки хранят в мола!
Снимка: архив Ройтерс

Малко преди уречения час, 12 на обяд, когато се очаква множество майки да накърмят публично децата си в мола, десетина майки се събраха, за да дадат старт на инициативата.

Те са част от последователките в групата: "Да подкрепим кърменето на обществени места", която бе създадена преди седмица след като казусът излезе на дневен ред – майка бе спряна от охраната на столичен мол да кърми детето си, защото притеснявала посетителите.

Още по темата

За дни групата събра над 1300 майки в подкрепа на публичното кърмене. Очаква се много от тях днес по обяд да са в мола, за да накърмят децата си. Майката, заради която започна дискусията обаче, се дистанцира от проявата. Мотивите й засега не са ясни.

В същото време на страницата си в интернет молът даде да се разбере, че въпреки скандала подкрепя кърменето на обществено място. Ръководството на търговския център пише, че от откриването си разполага с помещения за кърмене, а въпрос на личен избор на всяка една майка е, къде ще реши да кърми детето си на територията на мола.

"Няма нищо лошо в това да храниш детето си на обществено място", обясни създателката на групата и инициатор на голямото кърмене Любомира пред bTV. Тя допълни, че жените ще накърмят децата си в мола и ще си отидат. "Нямаме нищо против мола, против никой, искаме да покажем, че да нахраниш детето си на обществено място е нещо хубаво", допълни жената.

Тя е възмутена от коментарите в интернет срещу кърмачките. "Обидиха ни, че сме сексуален обект. Не търсим такова внимание, храним децата си", обясни Любомира.

Друга майка, Криси, която започна да кърми в мола, обясни, че не може да остави детето си гладно поради някакви съображения. "Единственото, което правя, е да се прикривам по някакъв начин. Не знам защо хората свързват кърменето с показ на гърди и някаква погнуса, при положение, че навсякъде около нас има плакати на жени по бельо и дори и малко по-разголени", обясни жената.

Тя призна, че е получавала забележки за това, че кърми на открито и е учудена, че те идвали предимно от жени. "Но не можеш на двумесечно бебе да му кажеш – не можем сега да се храниш, защото на тази леличка й пречиш", обясни Криси.

Стефи, която също нахрани детето си в мола, обясни, че е живяла в Германия дълго време, а там това се приемало за естествено и дори се подкрепяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още по темата: кърменемайка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това се превръща в някаква *** вече. Никой нормален човек няма да направи забележка на кърмеща жена! Но и никоя нормална жена няма да парадира с бозките си умишлено да я видят всички, като тея БГ-***.
40
0
 
39
 
! Отговори
Да преди 9 години
Да, подкрепям кърменето! Но не подкрепям това, което се случва през последната седмица. Според някой от недоволните майки, кърменето е един от най-интимните моменти, между майката и детето... Социалната мрежа беше залята със снимки на кърмещи жени, подчертавайки може би с тях, какви добри майки са... Това ли е интимност!? Но да оставим всичко останало... Искам да попитам, каква хигиена успявате да спазвате при кърменето на обществени места?! С мокри кърпички ли...?
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
днешните "мъже" явно в по-голямата си част са гейове, та глей женичките им от зор кви ги творят
38
0
 
5
 
! Отговори
нао преди 9 години
Искър е прелял преди дни,а те с кво ни занимават
37
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВалентинаРазкарай се ти, панелна ромка.
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вечер като включа тел'визоро и по всички канали показват разно откачалки, тръгнали по разни конкурси и мислейки се за звезди...Какво се чудите, че някъде из държавицата ни има 10+ откачалки дето ще свършат дружни това или онова?
35
2
 
44
 
! Отговори
Валентина преди 9 години
Браво "майки" ! До вчера хората гледаха със съжаление само на една обикаляща телевизиите а от днес вече и вие сте за съжаление!Тези деца щъркела ли ви ги е носил? Бащи нямат ли и съответно вие-мъже?Те какво мислят по въпроса и защо нито един ТАТКО не взе отношение а само вие грачите една през друга?Отвратителни сте с измислените си "проблеми",защото хората са помислили и са ви подсигурили помещение-какво искате в същност? Пъпа на децата ви ли е хвърлен в МОЛ-а та толкова ви е мил? Разкарайте се!
34
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До DiydiДосега не съм виждал някой да се подиграва на майка за това, че посещава мол. Но ти явно си някоя панелна комплексарка която изкарва парите си на околовръстното щом основното ти притеснение в живота е кой какво за някой ще мисли. Типична чалгарка.
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще се видят доста различни видове цици.Това е добре.Ще има ли лезбийки да попитам?
32
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оф, тия кокошки вместо да ходят да прекопат някоя нива да видят как се изкарва хляба, да земат да сготвят на мъжа си или да си почистят кочинките в които живеят, тръгнали да ми правят демонстрации и да си търсят някакви имагинерни права.То в края на краищата колкото и да си толерантен, вече взема да ти писва от глупости.
31
20
 
7
 
! Отговори
Моладжия преди 9 години
Точно така, дори в хранителните магазини трябва да се забрани влизането на майките. Също така и на улицата, че могат да пречат на шофьорите да паркират върху тротарите. Няма да е зле като цяло да забраним и раждането на деца в България.
30
2
 
9
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Как да няма закон, който забранява кърменето на обществени места?Има и още как!!!Много често обичайното право има силата на закон!!!Установените в обществото добри нрави и поведение са ЗАКОН!!!
29
0
 
25
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
Стига с това кърмене в МОЛА! Кажете за онези нещастници, които убиха човека във Варна! Ще лежат ли доживот???
28
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ненужен ексхибиционизъм!!!П.П. И аз съм майка на малко дете.
27
2
 
9
 
! Отговори
Мастурбант преди 9 години
Ох на дяда, ще насъберем материалец неска!
26
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До DiydiИ как реши, че девойката е била "парадно" на разхода в супера с детето? Не ти ли хрумна в кухата комплексарска кратуна, че може би е трябвало да пазарува нещо от там за детето? Заради такива като теб дори албанците ни надминаха по жизнен стандарт.
25
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има физиологични човешки нужди, които не е редно да се отлагат дори и от медицинска гледна точка и са нормални както и кърменето. Та както е тръгнало, ще доживеем до момента хората да се изхождат показно в моловете. Лошото е , че нацията бележи върхове в простотията, а не в културата.
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още трътли искат да са "извиестин"
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 25Научи се да пишеш грамотно и после давай акъл от САЩ. Комплексарка проста.
22
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ви е_а и пикливите молове. Къв е тоя зор да се набуташ като Офца у мола и да се гевезиш без да ти приляга на социално и финансово положение.