Загрявка за голямото кърмене: 10 майки хранят в мола!

Жената, заради която тръгна дискусията, се разграничи
Обновена: 30 мар 2015 14:20 | 30 мар 2015 10:46,
331
Загрявка за голямото кърмене: 10 майки хранят в мола!
Снимка: архив Ройтерс

Малко преди уречения час, 12 на обяд, когато се очаква множество майки да накърмят публично децата си в мола, десетина майки се събраха, за да дадат старт на инициативата.

Те са част от последователките в групата: "Да подкрепим кърменето на обществени места", която бе създадена преди седмица след като казусът излезе на дневен ред – майка бе спряна от охраната на столичен мол да кърми детето си, защото притеснявала посетителите.

Още по темата

За дни групата събра над 1300 майки в подкрепа на публичното кърмене. Очаква се много от тях днес по обяд да са в мола, за да накърмят децата си. Майката, заради която започна дискусията обаче, се дистанцира от проявата. Мотивите й засега не са ясни.

В същото време на страницата си в интернет молът даде да се разбере, че въпреки скандала подкрепя кърменето на обществено място. Ръководството на търговския център пише, че от откриването си разполага с помещения за кърмене, а въпрос на личен избор на всяка една майка е, къде ще реши да кърми детето си на територията на мола.

"Няма нищо лошо в това да храниш детето си на обществено място", обясни създателката на групата и инициатор на голямото кърмене Любомира пред bTV. Тя допълни, че жените ще накърмят децата си в мола и ще си отидат. "Нямаме нищо против мола, против никой, искаме да покажем, че да нахраниш детето си на обществено място е нещо хубаво", допълни жената.

Тя е възмутена от коментарите в интернет срещу кърмачките. "Обидиха ни, че сме сексуален обект. Не търсим такова внимание, храним децата си", обясни Любомира.

Друга майка, Криси, която започна да кърми в мола, обясни, че не може да остави детето си гладно поради някакви съображения. "Единственото, което правя, е да се прикривам по някакъв начин. Не знам защо хората свързват кърменето с показ на гърди и някаква погнуса, при положение, че навсякъде около нас има плакати на жени по бельо и дори и малко по-разголени", обясни жената.

Тя призна, че е получавала забележки за това, че кърми на открито и е учудена, че те идвали предимно от жени. "Но не можеш на двумесечно бебе да му кажеш – не можем сега да се храниш, защото на тази леличка й пречиш", обясни Криси.

Стефи, която също нахрани детето си в мола, обясни, че е живяла в Германия дълго време, а там това се приемало за естествено и дори се подкрепяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още по темата: кърменемайка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комплексарки без работа
20
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 16Само за сведение на невежите като теб. Живея в САЩ и нямат проблем с раждаемоста и НЕ, не кърмят децата си по молове и паркове. И едното няма връзка с другото. Но понеже ти си комплексирана жена на която липсва внимание, чудеща се от кое кафе да прескочи в друго, се опитваш да получиш всячески да те забележат!
19
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До DiydiУжасяващо проста си. На мен пък ми е неприятно да гледам как 12 годишни се натискат в метрото, но никой не се оплаква нали? А една майка с дете има правото да посещава молове както всеки друг. Като не ти харесва проблемът си е твой.
18
1
 
27
 
! Отговори
бубс преди 9 години
Аз искам да се разреши да се прави секс на пейките в МОЛ-а !!!Не виждате ли че няма раждаемост? Трябва да се насърчи!
17
3
 
34
 
! Отговори
и ние сме кърмили... преди 9 години
Не става въпрос за това, че народът се скандализира, а за това, че някаква жена си прави реклама, а истината е, че или й харесва да се показва или има друг проблем. Много добре една майка знае, кога трябва да нахрани и накърми детето си и до това време би трябвало да го е разходила и да се е прибрала, а не да се мотае в МОЛ-а. Човек има различни естествени нужди, но обществото е приело някакви правила за поведение независимо, че днешните млади не раждат, защото са страхливи, мързеливи, несигурни
16
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българинът мрази майки и деца, но обича ромите. Отново го доказа.
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До сибирскаА не е ли избиване на комплекси силиконки да се разхождат полу-голи в моловете? По твоята логика на повечето посетители на моловете трябва да им се забрани достъпът там.
14
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БрайкоНяма закон който да забрани кърменето на публични места. Съжалявам.
13
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реакцията на народа отново доказва защо раждаемостта в България е най-ниска в Европа. Кой нормален човек ще иска да гледа дете в държава която мрази деца? Ако някоя *** силиконка беше седнала гола да си пие кафето в мола нямаше да има проблем разбира се. Не се оплаквайте, че след 15 години главният етнос в България ще бъде от *** тип.
12
7
 
41
 
! Отговори
Брайко преди 9 години
От където и да го погледнеш това поведение на тези родителки е за порицание а това което вършат в момента е гражданско неподчинение срещу правилата и закона или с други думи това е СТАЧКА! Хайде сега този Хелзински комитет да отговори-ЗАЩО ЕДНИ СТАЧКУВАЩИ РОДИТЕЛКИ ВЪВЛИЧАТ ВЪВ СТАЧКАТА И НЕВРЪСТНИТЕ СИ ДЕЦА? Те могат да стачкуват със лозунги и плакати а не разнасящи кърмачета по моловете.И се учудвам КЪДЕ СА БАЩИТЕ НА ДЕЦАТА И НЯМА ЛИ ДА ПРИБЕРАТ НАХАЛНИТЕ СИ ЖЕНИ И ГИ ВРАЗУМЯТ ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАТ
11
3
 
35
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Мога само да кажа, че съм виждала жени да кърмят на обществено място и нямаха проблем за това. Правеха го по начин естествен и нармален, без да парадиат "Вижте - аз кърмя". Бяха се покрили леко с одеалце или пеленка, предпазвайки п този начин себе си и детето. Никой за нищо не им направи забележка.Това се сега се превръща с истерична акция да си изпляскаме гърдите на публично място и колко сме велики, че кърмим. Има един хубав филм за женската истерия "Истерия" и какъв способ прилагат залечение
10
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
още малко и ще повърна......
9
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кърменето стана най-големият проблем в държавата. Но няма проблем показно да рекламират как Азис се целува с мъж по билбордовете пред училищата или детските чалго-партита. Този умрял от злоба и простотия народ за съвсем грешни неща се "скандализира" та бебенцата и майките станаха проблем. Явно народът предпочита гол Азис.
8
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво ли не прави човек за известност и внимание
7
8
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Призовавам всички мъже да се съберем в същия част на същото място и да онанираме. Това е човешко, натурално и нормално. И ние имаме нужди , моля не ни дискриминирайте.
6
5
 
44
 
! Отговори
Цицоман преди 9 години
Може ли и аз да се включа? Да увисна на някоя по-голяма бозка.
5
4
 
84
 
! Отговори
Сократис преди 9 години
Този акт на взаимност между майката и детето щеше да бъде поощрителен и красив ако не правеше с цел показност и инат-инат срещу правилата,срещу определените норми на поведение на публични места и срещу морала.Във случая децата се използват за да избият комплексите на майките на които им се предоставя помещение за тази дейност,но там няма маси с кафета а са предназначени единствено за обслужване на децата им и те за да не си нарушават комфорта протестират по този начин кърмейки ги показно...
4
3
 
66
 
! Отговори
баба пена преди 9 години
Абе що не кьрмите в парка? Децата нямат нужда от МОЛ. Парцалките са по-важни от чистия вьздух.
3
6
 
28
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Овце! Дано някоя не се напикае пред тоалетната, че тогава ще стане страшно. Как да обясниш на пикочния си мехур "че на оная лелка й пречиш"?
2
6
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това е кампания някаква. Като можеш да идеш спокойно да си кърмиш, що трябва да го правиш "вижте мееее , аз кърмяяя....обърнете ми внимание"