Загрявка за голямото кърмене: 10 майки хранят в мола!

Жената, заради която тръгна дискусията, се разграничи
Обновена: 30 мар 2015 14:20 | 30 мар 2015 10:46,
331
Загрявка за голямото кърмене: 10 майки хранят в мола!
Снимка: архив Ройтерс

Малко преди уречения час, 12 на обяд, когато се очаква множество майки да накърмят публично децата си в мола, десетина майки се събраха, за да дадат старт на инициативата.

Те са част от последователките в групата: "Да подкрепим кърменето на обществени места", която бе създадена преди седмица след като казусът излезе на дневен ред – майка бе спряна от охраната на столичен мол да кърми детето си, защото притеснявала посетителите.

Още по темата

За дни групата събра над 1300 майки в подкрепа на публичното кърмене. Очаква се много от тях днес по обяд да са в мола, за да накърмят децата си. Майката, заради която започна дискусията обаче, се дистанцира от проявата. Мотивите й засега не са ясни.

В същото време на страницата си в интернет молът даде да се разбере, че въпреки скандала подкрепя кърменето на обществено място. Ръководството на търговския център пише, че от откриването си разполага с помещения за кърмене, а въпрос на личен избор на всяка една майка е, къде ще реши да кърми детето си на територията на мола.

"Няма нищо лошо в това да храниш детето си на обществено място", обясни създателката на групата и инициатор на голямото кърмене Любомира пред bTV. Тя допълни, че жените ще накърмят децата си в мола и ще си отидат. "Нямаме нищо против мола, против никой, искаме да покажем, че да нахраниш детето си на обществено място е нещо хубаво", допълни жената.

Тя е възмутена от коментарите в интернет срещу кърмачките. "Обидиха ни, че сме сексуален обект. Не търсим такова внимание, храним децата си", обясни Любомира.

Друга майка, Криси, която започна да кърми в мола, обясни, че не може да остави детето си гладно поради някакви съображения. "Единственото, което правя, е да се прикривам по някакъв начин. Не знам защо хората свързват кърменето с показ на гърди и някаква погнуса, при положение, че навсякъде около нас има плакати на жени по бельо и дори и малко по-разголени", обясни жената.

Тя призна, че е получавала забележки за това, че кърми на открито и е учудена, че те идвали предимно от жени. "Но не можеш на двумесечно бебе да му кажеш – не можем сега да се храниш, защото на тази леличка й пречиш", обясни Криси.

Стефи, която също нахрани детето си в мола, обясни, че е живяла в Германия дълго време, а там това се приемало за естествено и дори се подкрепяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още по темата: кърменемайка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До Auu много си *** за тоя въпрос щом си правите секса и там значи какво е
180
0
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
до 223Явно за трупове ви се чете! Демокрация е бате, просто си избери друга тема, тук за цици си говорим!
179
0
 
6
 
! Отговори
нина преди 9 години
До До Тони да бе, ще ви гледаме в мола циците че си нямаме друга работа! я се факай, ще излизаш във времето докато детето не се кърми,по цял ден скитосвате по улиците, ***, сега пък и ще налагате да ви гледаме циците! ***!
178
0
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
А тези жадни за 5 минутна слава кобилки, да си ходят у дома, да сготвят нещо вкусно на мъжа си, че докато си развяват виметата по моловете, кой знае може да са хвърлили око на нещо по-младо....
177
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чета реакциите и си казвам: Това е още една от поредните безуспешни акции на социалистите.Забелязахте ли че не казват нищо за Русначето дето намерихме на Българска територия в Куфар? Няма статии като Русия уби дете в България? Няма и да има закото не е на власт Иван Костов за да правят стачки на такситата. Северния парк и т.н.
176
1
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Това с кърменето е добра идея, как не ви хрумна бе, протестъри! Пари щяхте да направите преди година -две! А вие някаква мършава, без цици пратихте да се кълчи на площада пред НС... Кърмене и бяло пиано.... Избивахте рибата до три!
175
1
 
12
 
! Отговори
Ани преди 9 години
Много голяма глупост. Утре дайте да се съберем и да ядем банички в мола. Като се стопли времето може да мажем по витрините със сладолед. Граждансо общество все пак! Социализъм в действие.
174
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пресолихте гозбата уважаеми кърмачки .......Ефекта който искахте да постигнете вече е с обратен знак .......
173
2
 
5
 
! Отговори
Ауу преди 9 години
До До AuuТи пак държиш да се вижда цица. Малко, ама да се вижда. Аз казвам, че кърменето на общестени места може да става без да се показват гъди. Има много начини. Друг е въпросът, ако искаш да привличаш внимание и признание, тогава, да, с гола цица се привлича повече, съгласна съм.
172
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вуте:Какво си се разгърдила с това деколте ,*** Пено?Пена:Шъ ходя у мола да кърмя,та да *** гледат всички у гърдите.Вуте:Шъ взема и аз да дойда!Пена:Ти пък защо,да не си кърмачка.Вуте:Еми,ще седя до тебе и ще си събувам гащите,та и аз да покажа нещо.
171
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вместо да си изведат децата в парка на слънце и чист въздух, тия патици се набили у мола. Нас като не са ни кърмили у мола, та голЕм праз.
170
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям праз, е и какво доказахте? Хайде към форума на БГ-Крава
169
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че има разни тикви, които умрат за минутка слава, е ясно. Ама защо има толкова *** журналисти, та ни занимават с изсмукани от цица, пардон от пръста, щуротии!
168
3
 
25
 
! Отговори
до 211 преди 9 години
Извинявай, ама стаята за кърмене е на 5 крачки. Нищо не й е пречело да влезе там. Да, ама не - дошли сме от село и ще се правим на интересни.Най-жалкото е, че вместо софиянци да превъзпитаме надошлите селяни и селянки, те ни натрапват селския си манталитет.
167
0
 
11
 
! Отговори
www преди 9 години
National Geographic Animals
166
0
 
16
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До АнонименАко детето ми огладнее в мола, значи не съм си организирала добре времето. И да, ще го нахраня, но дискретно, без голотии, демоснтация и пропаганда.
165
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато майка се окаже навън с гладно дете в ръцете не виждам никакъв смисъл да го държи гладно само заради на някой нежната душа. Когато обаче излезеш да разказваш по теливизията или викнеш дружки и обявиш дата, място и час, това си е чиста проба простотия.
164
1
 
11
 
! Отговори
Auu преди 9 години
До До AuuДобре, ако предпочиташ да сме точни, ще ги наричам вторични полови белези. И при тази формулировка пак не са подходящи за демонстрация на обществени места.
163
1
 
7
 
! Отговори
вв преди 9 години
овцата шон ще идва в мола:)
162
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ANIMAL PLANET

Спонсорирани публикации