Загрявка за голямото кърмене: 10 майки хранят в мола!

Жената, заради която тръгна дискусията, се разграничи
Обновена: 30 мар 2015 14:20 | 30 мар 2015 10:46,
331
Загрявка за голямото кърмене: 10 майки хранят в мола!
Снимка: архив Ройтерс

Малко преди уречения час, 12 на обяд, когато се очаква множество майки да накърмят публично децата си в мола, десетина майки се събраха, за да дадат старт на инициативата.

Те са част от последователките в групата: "Да подкрепим кърменето на обществени места", която бе създадена преди седмица след като казусът излезе на дневен ред – майка бе спряна от охраната на столичен мол да кърми детето си, защото притеснявала посетителите.

Още по темата

За дни групата събра над 1300 майки в подкрепа на публичното кърмене. Очаква се много от тях днес по обяд да са в мола, за да накърмят децата си. Майката, заради която започна дискусията обаче, се дистанцира от проявата. Мотивите й засега не са ясни.

В същото време на страницата си в интернет молът даде да се разбере, че въпреки скандала подкрепя кърменето на обществено място. Ръководството на търговския център пише, че от откриването си разполага с помещения за кърмене, а въпрос на личен избор на всяка една майка е, къде ще реши да кърми детето си на територията на мола.

"Няма нищо лошо в това да храниш детето си на обществено място", обясни създателката на групата и инициатор на голямото кърмене Любомира пред bTV. Тя допълни, че жените ще накърмят децата си в мола и ще си отидат. "Нямаме нищо против мола, против никой, искаме да покажем, че да нахраниш детето си на обществено място е нещо хубаво", допълни жената.

Тя е възмутена от коментарите в интернет срещу кърмачките. "Обидиха ни, че сме сексуален обект. Не търсим такова внимание, храним децата си", обясни Любомира.

Друга майка, Криси, която започна да кърми в мола, обясни, че не може да остави детето си гладно поради някакви съображения. "Единственото, което правя, е да се прикривам по някакъв начин. Не знам защо хората свързват кърменето с показ на гърди и някаква погнуса, при положение, че навсякъде около нас има плакати на жени по бельо и дори и малко по-разголени", обясни жената.

Тя призна, че е получавала забележки за това, че кърми на открито и е учудена, че те идвали предимно от жени. "Но не можеш на двумесечно бебе да му кажеш – не можем сега да се храниш, защото на тази леличка й пречиш", обясни Криси.

Стефи, която също нахрани детето си в мола, обясни, че е живяла в Германия дълго време, а там това се приемало за естествено и дори се подкрепяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още по темата: кърменемайка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
3
 
! Отговори
Тони преди 9 години
До До ТониНе, може и в мола!
160
2
 
4
 
! Отговори
Auu преди 9 години
До АнонименА да си показваш половите органи в мола е признак на голяма освободеност?
159
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Простоватото чалга-общество се интересува от прости за смилане "морални" теми.
158
3
 
23
 
! Отговори
Lo преди 9 години
Една истинска дама не показва гърдите си на публични места, дори и за да нахрани детето си.
157
3
 
18
 
! Отговори
Софиянец преди 9 години
Селска простотия !!! Витоша е на пет крачки ,паркове и градинки колкото искаш . Децата ги разхождат по магазините , вместо да дишат чист въздух ! Майки и бащи с комплекси за гражданство , в стандартни дрешки от мола , с фризури а ла Биг брадър , показват колко са тренди и по отношение на невинните дечица ! Но ясно е че в парка няма толкова аудитория и ценители на лъскавото...
156
2
 
23
 
! Отговори
пипс преди 9 години
В повече ми идва тази пропаганда с кърменето, мода ли е, какво е, не знам, но е ПРЕКАЛЕНО!!!
155
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А кога майките ще направят голямото подмиване на дупарандите си. Обещавам да отида специално заради това, да гледам. По принцип мряза моловете и обитателите им, но ще се жертвам.
154
3
 
3
 
! Отговори
Тони преди 9 години
До АА да се правят деца където и когато трябва има ли нещо лошо? Що за логика?
153
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мола ще си изгуби клиентите,ако се превърне в място за кърмене.Кажете в кой мол ще сте,за да не ходим там ,докато приключи млеконадойната кампания.
152
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
животни....
151
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Селяния! Май много им е майчинството и са пощъркляли какво да правят! Ако имаха 2-3 месеца отпуск по майчинство като в САЩ, каква ли песен ще пеят!?
150
4
 
28
 
! Отговори
Мечо Пух преди 9 години
Овци глупави,първо ги накърмете отпред пред главната въртяща се врата (нали мястото няма значение).След като си накърмите децата, пак на същото място може да отидат и до тоалетна (което по каквато нужда трябва) и след това сте свободни. Хранен и други процеси трябва да стават на съответното място. Ако сте с толко ниска култура, ясно е че ще опитвате да го правите навсякъде. Бих искал и да попитам: що за *** майка извежда детето си, без да го е нахранила и извела до тоалетна?
149
4
 
30
 
! Отговори
Бозко Бозев преди 9 години
Тия па що си мислят , че само те кърмят и само те имат бебета ?!Или , как да ни обърнат внимание , като така и така сме си кухи селски *** - сега е момента !О ,Простотийо , що не ходеше по гората ?!
148
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тва е неква скапана кампания на неква скапана нпо - да си заработи парите по проекта...
147
4
 
32
 
! Отговори
софиянец-кореняк преди 9 години
Най-гадното е ,че вместо селяните да си променят навиците , се опитват да променят софиянци.
146
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и аз искам да ме гледат каките за по 2 лв на час вместо да им давам по 100 на други места - ама ми казват че съм бил голям......
145
6
 
30
 
! Отговори
1 преди 9 години
Брех да му се не види, нямаше МОЛ-ове когато кърмех, но и да имаше - нямаше да съм сред кърмещите там! Кърменето е личен акт и не бих го изложила на погледите на МОЛ-ската тълпа!
144
6
 
27
 
! Отговори
ния преди 9 години
това е избиване на комлексите на селянките дето дойдоха тука да ги видиме колко са велики!пази боже сляпо да прогледне! смешни селяндурки идете се доказвайте на мъжете си не се налагайъте на обществото с тъпите си изцепки! има паркове клечете там като искате по цял ден без това сте по улиците с количките и все някой трябва да ви е толерантен! как пък не света не се върти около вас и бебетата ви! просто нереализирани жени това сте!
143
5
 
20
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 9 години
И КОГА ТОЧНО ЩЕ ЗАПОЧНЕ МЛЕКОНАДОЯ ????
142
7
 
35
 
! Отговори
маги преди 9 години
СТИГА ПРОСТАЩИНИ! и аз съм майка и ви се чудя на шантавия акъл или дето изобщо го нямате, що за тъпотия да кърмите в мола! какво искате д адокажете , че сте независими и много оправни! да ама не сте защото това е глупаво децата да дишат въздуха в мола, според мен имате психологичен проблем идете на психиатър вместо в мола!

Спонсорирани публикации