Загрявка за голямото кърмене: 10 майки хранят в мола!

Жената, заради която тръгна дискусията, се разграничи
Обновена: 30 мар 2015 14:20 | 30 мар 2015 10:46,
331
Загрявка за голямото кърмене: 10 майки хранят в мола!
Снимка: архив Ройтерс

Малко преди уречения час, 12 на обяд, когато се очаква множество майки да накърмят публично децата си в мола, десетина майки се събраха, за да дадат старт на инициативата.

Те са част от последователките в групата: "Да подкрепим кърменето на обществени места", която бе създадена преди седмица след като казусът излезе на дневен ред – майка бе спряна от охраната на столичен мол да кърми детето си, защото притеснявала посетителите.

Още по темата

За дни групата събра над 1300 майки в подкрепа на публичното кърмене. Очаква се много от тях днес по обяд да са в мола, за да накърмят децата си. Майката, заради която започна дискусията обаче, се дистанцира от проявата. Мотивите й засега не са ясни.

В същото време на страницата си в интернет молът даде да се разбере, че въпреки скандала подкрепя кърменето на обществено място. Ръководството на търговския център пише, че от откриването си разполага с помещения за кърмене, а въпрос на личен избор на всяка една майка е, къде ще реши да кърми детето си на територията на мола.

"Няма нищо лошо в това да храниш детето си на обществено място", обясни създателката на групата и инициатор на голямото кърмене Любомира пред bTV. Тя допълни, че жените ще накърмят децата си в мола и ще си отидат. "Нямаме нищо против мола, против никой, искаме да покажем, че да нахраниш детето си на обществено място е нещо хубаво", допълни жената.

Тя е възмутена от коментарите в интернет срещу кърмачките. "Обидиха ни, че сме сексуален обект. Не търсим такова внимание, храним децата си", обясни Любомира.

Друга майка, Криси, която започна да кърми в мола, обясни, че не може да остави детето си гладно поради някакви съображения. "Единственото, което правя, е да се прикривам по някакъв начин. Не знам защо хората свързват кърменето с показ на гърди и някаква погнуса, при положение, че навсякъде около нас има плакати на жени по бельо и дори и малко по-разголени", обясни жената.

Тя призна, че е получавала забележки за това, че кърми на открито и е учудена, че те идвали предимно от жени. "Но не можеш на двумесечно бебе да му кажеш – не можем сега да се храниш, защото на тази леличка й пречиш", обясни Криси.

Стефи, която също нахрани детето си в мола, обясни, че е живяла в Германия дълго време, а там това се приемало за естествено и дори се подкрепяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още по темата: кърменемайка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 120темата е че се измества проблема и сега медиите коментират кърмачки, а не убийци ! и няма ли парк , градинка за разхождане на деца а вместо това се врем с часове в мола !? на запад това са големи магазини за средната класа, а тук като се разхождат в мола се чувстват висша класа ! колко нищожно, че сега и ще се занимаваме кой иска да кърми кой не иска. А в това време разни гадове съблюдават да не влезе някой с обикновени дрехи ,че да скандализира "моловата аристокрация" и убива !
120
2
 
4
 
! Отговори
Nobody преди 9 години
И кво стана в 12 на обяд? Или простотията беше толкова безгранична, че вече не ви се пише по темата?
119
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на това му се вика "закърмени в МОЛа"
118
4
 
22
 
! Отговори
една българка преди 9 години
И аз съм жена, и аз съм майка при това на дете на 18 месеца, но не смятам, че бебетата имат място в моловете. Това са места- ферми за вируси, бактерии и т.н. Бебетата се хранят в определено време и мамитата, пристрастени към тези места, могат да се съобразят с времето, в което трябва да си нахранят отрочето. И преди да родя, и след това не ми е било приятно да гледам на обществено място как друга мама си е извадила "храната" и в същото време аз да се храня. Почвайте да ми давате минуси.
117
0
 
6
 
! Отговори
BGN преди 9 години
В сериалът "женени с деца" маше подобна серия .
116
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз като вляза в този мол да пазарувам и ще забравя за какво съм влязал ще има наредени майки със всякакви вимета,вимета,вимета...............................
115
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Менструацията също е естествен биологичен процес. Предлагам тези да си сменяват тампоните масово във фоайето на мола. Гледката ще бъде повече от отвратителна, дори за извратеняците - гарантирам=
114
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моите уважения към всички майки, но мисля че тези вече минават всякаква граница.Това е откровена пародия.
113
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма морал и култура в бг. На какво основание претендират тези *** майки изкуфяла работа.
112
1
 
9
 
! Отговори
8 преди 9 години
УБЕДИЛ СЪМ СЕ,ЧЕ ЕДНА ГАДНА ПОСТЪПКА НАМИРА ВЕДНАГА ХИЛЯДИ ЗАЩИТНИЦИ И ПОСЛЕДОВАТЕЛИ,А ЕДНА ДОБРА-ДЕСЕТИНА!ЕДИН ЛОШ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ХИЛЯДА ДОБРИ ЛОШИ,А ХИЛЯДА ДОБРИ НИКОГА НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ЕДИН ЛОШ ДОБЪР!
111
1
 
12
 
! Отговори
до 141 преди 9 години
То и срането е естествен билогичен процес, но не съм клекнал във фоайето на мола, нали ?
110
12
 
4
 
! Отговори
Х преди 9 години
До Анонимен 133 Сто % съм сигурен ,че жената на този управител на мола се разхожда по плажа без горнище и по прашки,което на практика е 99 % гола,но това е модерно-димек разкрепостена.Няма нищо по естествено да нахраниш бебето си когато е гладно.
109
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кърменето на детето е естествен биологичен процес, но не разбирам защо трябва да се парадира с него. Това е повече от отвратително, да ни го натрапват.Една истинска майка би се концентрирала върху храненето, но за една майка чалгарка, естествено по-важното е да показва циците си обществени места, под предлог че хранела детето.Пука и за детето, а пък и винаги може да го нахрани не пред публика.
108
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изненадана съм, че повечето плювни по кърмачките са от жени. Самата аз съм жена, но не обичам жените. Болшинството от тях са грозни, завистливи, злобни, клюкарки, прости, груби и т.н...
107
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При животните майките държат кърмачетата в хралупата и не дава никой да припари.
106
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами естествено, че слянките ще отидат да си показват вимето в мола, там те се чувстват като риба във вода. Вие да не очаквате да отидат на театър.
105
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая на снимката поне да си беше сменила мръсното бельо. Гнусно е да се гледа.
104
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Селски чалгаджийки-екскибиционистки. Ама не се учудвам - простотията и селянията завзе отдавна София и се проявява най-ярко именно в Моловете.
103
14
 
7
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
До Анонимен133Пич, те не го правят ей така или защото искат да си покажат циците. Ама бебето като заплаче, майката трябва да го нахрани. Бебето не избира мястото където ще е гладно, както и майката не избира мястото на което дето й ще огладнее. Просто трябва да го нахрани. А то мъничкото суче... какво да прави майката? Естествено е да нахрани детето си. Като животните - където поискат малките, хранят се и майката дава храна.... Няма начин, това е положението :)
102
7
 
5
 
! Отговори
аз преди 9 години
Тя сигурно кърмачката се държи с гърдите за ескалатора и забърсва с тях пейките... Те са си прибрани под дрехите. И за да кърми, дори не ги пипа, детето си знае какво да прави...