Загрявка за голямото кърмене: 10 майки хранят в мола!

Жената, заради която тръгна дискусията, се разграничи
Обновена: 30 мар 2015 14:20 | 30 мар 2015 10:46,
331
Загрявка за голямото кърмене: 10 майки хранят в мола!
Снимка: архив Ройтерс

Малко преди уречения час, 12 на обяд, когато се очаква множество майки да накърмят публично децата си в мола, десетина майки се събраха, за да дадат старт на инициативата.

Те са част от последователките в групата: "Да подкрепим кърменето на обществени места", която бе създадена преди седмица след като казусът излезе на дневен ред – майка бе спряна от охраната на столичен мол да кърми детето си, защото притеснявала посетителите.

Още по темата

За дни групата събра над 1300 майки в подкрепа на публичното кърмене. Очаква се много от тях днес по обяд да са в мола, за да накърмят децата си. Майката, заради която започна дискусията обаче, се дистанцира от проявата. Мотивите й засега не са ясни.

В същото време на страницата си в интернет молът даде да се разбере, че въпреки скандала подкрепя кърменето на обществено място. Ръководството на търговския център пише, че от откриването си разполага с помещения за кърмене, а въпрос на личен избор на всяка една майка е, къде ще реши да кърми детето си на територията на мола.

"Няма нищо лошо в това да храниш детето си на обществено място", обясни създателката на групата и инициатор на голямото кърмене Любомира пред bTV. Тя допълни, че жените ще накърмят децата си в мола и ще си отидат. "Нямаме нищо против мола, против никой, искаме да покажем, че да нахраниш детето си на обществено място е нещо хубаво", допълни жената.

Тя е възмутена от коментарите в интернет срещу кърмачките. "Обидиха ни, че сме сексуален обект. Не търсим такова внимание, храним децата си", обясни Любомира.

Друга майка, Криси, която започна да кърми в мола, обясни, че не може да остави детето си гладно поради някакви съображения. "Единственото, което правя, е да се прикривам по някакъв начин. Не знам защо хората свързват кърменето с показ на гърди и някаква погнуса, при положение, че навсякъде около нас има плакати на жени по бельо и дори и малко по-разголени", обясни жената.

Тя призна, че е получавала забележки за това, че кърми на открито и е учудена, че те идвали предимно от жени. "Но не можеш на двумесечно бебе да му кажеш – не можем сега да се храниш, защото на тази леличка й пречиш", обясни Криси.

Стефи, която също нахрани детето си в мола, обясни, че е живяла в Германия дълго време, а там това се приемало за естествено и дори се подкрепяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още по темата: кърменемайка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
5
 
7
 
! Отговори
Berit преди 9 години
Stiga hora tova e smeshno, vijdam komentari po-doly , glasq6ti kak moje da sme protiv ?E kak da ne si ? nqmam ni6to protiv kurmeneto daje edno golqmo bravo na mamite ,koito go pravqt NO Y TQH , kudeto nqma mrusotiq ,1000 4oveka ,DRYGI MALKI DECA i mnogo mnogo bolesti. Sujelqvam , no mi pisna da gledam cici po ylicata tova deteto beshe gladno ne stava ve4e 21 vek sme i ima dosta na4ini da nahranish deteto si dokato ste navun. TAKA 4E MOLQ PRESTANETE TRQBVA DA SE SUORAZQVAME VSE PAK!!!!!!!!
140
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БляксАман от тази толерастия. Първо не е хигиенично децата да се кърмят в МОЛ-а. Второ има градинки за деца, а не да ги влачат по МОЛ-овете, където е спаружен въздуха и могат да лепнат всякакви бацили. И обясненията, че когато валяло къде да го заведе. Аз моите деца, когато бяха бебета, по цяла зима в сняг и дъжд бяха в градинката. Да беше ми студено, но така децата са ми калени.
139
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До asd, абе хич не е ***, тая е една селска тарикатка
138
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е да опнат и едно въже между етажите в мола, на което селинджърките да си простират напиканите ***.
137
3
 
7
 
! Отговори
asd преди 9 години
Sled kato vnimatelno pro4etoh vsi4ki komentari - s 90% ot koito sum napulno suglasen iskam samo da kaja na vsi4ki maiki koito sa se subrali U MOLU dnes zashtoto nqma kakvo drugo da pravqt - da vi e*a maikata idiotska...a na tazi koqto zapo4na cqloto tova neshto zashotot qvno e tolkova tupa 4e nqma kak ina4e da i se oburne vnimanie - da ti go *** i na tebe... OVCE !!!
136
2
 
23
 
! Отговори
Кърмаче преди 9 години
Искам по всички МОЛове да има дойки, та да може мама да мааа *** на воля в МОЛа, и ако може дойките да са като Мара отварачката :)
135
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уважавам всички български майки, но не приемам моладжийските кърмачки. Идват ми в повече. И другите майки освен тях хранят децата си, нали. Но не сте чули за тях.
134
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
моладжийски кърмачки - повръща ми се......
133
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тая *** търси внимание и най-вече пари, при наличие за стая за кърмене, нарочно почва да го кърми публично с цел да провокира, а и самия факт, че бхк е замесен е показателен
132
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Досега моловете бяха свъртарище само на диви селянки и чалгаджийки, но се очертава към тези групи да се приобщят и пенсионерите-воайори.
131
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре все пак, че всички майки не са като моладжийските кърмачки.Иначе би било страшно.
130
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това да заведеш бебето си в мола е върха на цинизма. По приницп. Не коментирам конкретно кърменето.
129
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кърмофоб цицофилусПобедители за какво ? Не е ли правилно да искат да имат правото да накърмят бебето си, без фоби и хейтъри да ги обиждат ? Какво виждаш от анатомията на една кърмеща жена?! Вие сте болни, хора! Не съм предполагал, че обществото ни е чак толкова задръстено! Пфу!
128
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На мамите-мамата!
127
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 126Да, трябва да търпят лишения - да не пазаруват дрехи и храна, памперси и др. неща за бебето, необходими вещи за дома, лекарства и т.н. На какво основание искате това от майките ? Сякаш не стига, че се лишават от сън, понякога здравословна храна, срещи и развлечения ... Боже, вие от майки ли сте раждани?!
126
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЛьольоМиличък, виждаш ли колко хора не са съгласни, че бебетата трябва да се нахранят като огладнеят ? Направо да паднеш !
125
19
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 9 години
Чета коментарите и се отвращавам. Това българите не сме народ, а ***. И като мършата ще си изчезнем след има-няма 50-60 години. Такова дебелокожие да се демонстрира, такава помия да се лее, само защото една майка си е позволила да кърми в мол...
124
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 139Точно затова е тази реакция на майките - да покажат на злобарите, че ще кърмят гладните си деца и за тях това е на първо място !
123
12
 
5
 
! Отговори
Блякс преди 9 години
Погнусен съм от гнусната жлъч на нетолерантност и консерватизъм които чета в коментарите. Чудя се как живеят и какво ги е направило толкова себични онези които сравняват кърменето със сране и менструация. Хора, света е шарен и неповторим, усмихвайте се, приемайте другия и неговия избор и ги обичайте!
122
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 141Глупав човек , да се храниш и изхожаш не е една и съща нужда! Още повече, че става дума за беззащитно малко бебе.