Кой крив, кой прав? Скандал в метрото

Жената е нередовен пътник, контрольорите обаче са... доста груби
Обновена: 17 апр 2015 14:02 | 17 апр 2015 09:02,
185
Кой крив, кой прав? Скандал в метрото
Снимка: Facebook

Клип, показващ сблъсък между пътници и контрольори в столичното метро обиколи мрежата и предизвика бурни реакции и коментари. Едни подкрепят проверяващите, а други – проверените.

Гневните коментари бяха насочени както срещу жената, която се опитва да издърпа картата си от ръцете на контрольорите, както и към проверяващите, които всъщност се опитват да я глобят за нередовен пътник.

Спор няма, че жената е в нарушение. Показала е инвалидната карта за пътуване на майка си, която има право да ползва като придружител. Стига обаче да се легитимира. Нещо, което в случая тя не е направила, защото не е носела личната карта в себе си, разказва Нова телевизия.

Версиите кой проявява агресия в случая са различни. Яни Делчева, която е свидетел на инцидента и е заснела клипа, твърди, че по-голямата кавга се случила още преди тя да започне да снима клипа. Разказва още, че всички пътници застанали на страната на жената.

Борислав Симов, който е организатор на контрольорите в градския транспорт в София обаче е на друго мнение. Той заяви, че не се толерира  агресията от страна на контрольорите и винаги, когато има проявена такава, се действа съгласно Кодекса на труда.
 
От Центъра за градска мобилност признаха, че преди е имало случаи на проява на агресия от страна на други контрольори.

 И въпреки скандала, този път контрольорите успяват да си свършат работата, защото жената е глобена.
 

 

ПОТРЕСС!!! БИЯТ СЕ ХОРАТА ЗА ЕДНИ 20ЛВ... НА КЪДЕ ОТИВА ТАЯ ДЪРЖАВА... :ХХ

Posted by Яни Делчева on 15 април 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
9
 
! Отговори
Борисчо преди 9 години
До 64Абе, а като видите лъслава С класа паркирала на инвалидно място се възмущавате и ревете, нали? Ами то инвалидното талонче нали е издадено? Какво значение има бащата, дъщерята, внучкатаПРЕФЕРЕНЦИАЛНОТО ПЪТУВАНЕ Е ЛИЧНА ПРИВИЛЕГИЯ - ИНДИВИДУАЛНА. И аз имам на дядо ми картата, ама си дупча билет от 1 лев
58
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не знам някой да носи личан карта винаги, въпреки че така е по закон, така много лесно се крадат. Лична карат обикновено се носи ако напускаш града или ако ще се представяш пред органите на реда. В противен случай хораат не я носят. разбира се това носи със себе си риск да не можеш да се легитимараш, в случая контрольорите са прави - щом нямаш билет, лична карта към картата на майката или не си си купил собствена карта - глоба. А границите между това да действаш твърдо и грубо са тънки.
57
8
 
0
 
! Отговори
varna преди 9 години
Sofiq golqmoto selo absolyutno vsi4ki ama do edin prosti selqni,nazad s 50 godini ot bqla evropa.
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дайте някакво описание кой кой е, аз от тоя клип нещо не разбрах ... накрая едната "контрольорка" остана в метрото ??!как изобщо е влязла, като на входа има охрана, билетен контрол и тн ?там на всяка спирка има ченге, за какво е цялата дандания ?!
55
3
 
14
 
! Отговори
Лилия преди 9 години
Закона те пази ако го спазваш. Била с картата на майка си дето е 5 лева за цял месец.но за да е редовна трябва да си покаже личната карта. Личната карта се носи винаги. Щом не я носи-не е редовна и закона не я пази.Значи-глоба-20 лв.
54
0
 
2
 
! Отговори
европата преди 9 години
До Анонимен 77И вътре във влакчетата, и на изходите от спирките - въобще не ги интересува за какво си бил вътре на спирката, излизаш ли без билет - глоба.
53
3
 
18
 
! Отговори
Борисчо преди 9 години
Убеждавам се за пореден път колко е изпростял ***... чета ви коментарите и се смея от сърце. Първо никой не и е взел личната карта, а магнитната карта за метрото, която е собственост на Метрополитен. Аз не видях нищо нередно освен че дебеланата беше истерична и си искаше картата и тя се буташе и викаше. Да не говорим, че общинските органи също имат право да изискват лични данни за да съставят акт по ЗАНН. Ама *** е ***, не знае ама пише коментари
52
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До европатаИ В АВСТРИЯ ЛИ ИМА ТАКИВА *** КАДЕТО ПРОВЕРЯВАТ ВЪТРЕ В МЕТРОТО ???МИСЛИХ ГИ ЗА ПО РАЗВИТИ :(
51
1
 
8
 
! Отговори
европата преди 9 години
До Анонимен 69Влязла е, защото има редовна карта. Въпроса е, че не може да докаже, че има право да я ползва - това става срещу лична карта, а тя е отказала да покаже такава. Естествено, че е нередовен пътник.
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 41ВСЕ ОщЕ ИМА И ХОРА СЪС ЗАПЛАТИ ПО 400-500 ЛВ И НЕ СА НИКАК МАЛКО - ТАКА чЕ НЕ СИ ГОВОРЕТЕ ПРОСТОТИИ!!!
49
4
 
9
 
! Отговори
европата преди 9 години
До Анонимен 63Ела в Австрия - и картата, и адреса ще си дадеш, иначе идва полиция (която вярва на контролата не на теб)..... И като не си платиш глобата на място (около 30 пъти цената на редовен билет), получаваш писмо за плащане на глобата, която вече е с 25% по-висока. Българина ще се научи на ред само като се въведат подобни глоби, щото го боли най-много като му бръкнат в джоба.
48
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МОЛЯ КОИТО ЖИВЕЯТ В СОФИЯ И НЕ СИ СМЕНЯТ АДРЕСНАТА РЕГИСТРАЦИЯ И НОМЕРАТА НА АВТОМОБИЛА ЗА ДА КРИЯТ ДАНЪЦИ ДА МЪЛЧЪТ
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-ми е интересно как е успяла да влезе в метрото без билет или карта. Не ми изглежда като да е прескочила килата са и множко.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И друго. Прави впечатление че една част от контрольорите приличат на кримки и пандизчии. Това е полезно за тази работа, защото системата е измислена куцо. Но тогава да глобяват и повече хора подобни на тях, а не само бабите.
45
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До #8И аз живея в Люлин, но още преди много време се отказах да вярвам, че контрола там ще се качи в участъка между Суходол и ОК.Дори да се качат, най-много да ги набият.Относно ситуацията от клипчето- жената е нередовна. Точка. Как някои даваме по 50 лева на месец за карта а други са решили да се тарикатят? Глобите трябва да са наистина солени за нередовни пътници.. после ще реве народа, че рейсовете са стари...
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един момент - коментирате за парите и състоянието в градс. транспорт. Ами конкретно в случая жената е ползвала карта, която е платена и полагаща се на майката, дали ще е тя или дъщеря й или внучка й е все едно и също, все един човек я ползва!!!
43
1
 
7
 
! Отговори
Сократис преди 9 години
Как да има място за паркиране в междублоковите пространства като са заети от ламаринени и бетонни гаражи?Колата не е в гаража и заема място някъде другаде,но гаража си стои и заема и той място за две коли.Тези гаражи отнемат място два пъти повече отколкото ако колите са паркирани и подредени на тяхното място...Ще каже някой нещо за кражбите-за това си има достатъчно охранителни фирми и цяла институция МВР.С парите които се плаща наем за гараж в Общината може да се наеме охрана на всеки паркинг
42
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези *** на снимката нямат никакво законово право да вършат подобни действия. Лична карта нямат право да пойскат тъй като контрольорите не са представители на МВР доколкото знам. Животинска агресия от шепа ***.
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ние за какво плащаме данъци като автобусите приличат ковчези. Нито имат график, нито нищо. А и за билет искат да плащаме допълнително. Хаха. От години не съм пътувал с билет.
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vladyЕдна голяма част от пътниците с глоби не можеш да ги изплашиш, затова и контролите не ги барат тях и тлобяват предимно ученички. Единственото решение е обществено полезен труд или работа насила някъде за без пари.