Причиняваш средна телесна повреда - оставаш без книжка?

Румяна Бъчварова заяви, че ще увеличава наказанията кардинално
Обновена: 17 апр 2015 13:59 | 17 апр 2015 11:34,
26
Причиняваш средна телесна повреда - оставаш без книжка?
Снимка: Булфото, ахрив

Книжката на провинил се шофьор, причинил средна телесна повреда, да се взима веднага, обсъжда властта. Това обяви вътрешният министър Румяна Бъчварова в ефира на "Нова телевизия" на фона на последния инцидент, при който на пътя бе убит 6-годишният Петьо.

"Трябва да се разгледа до какви нива могат да се увеличат наказанията за такъв род престъпления", каза тя. И коментира и битовата престъпност, като заяви, че това е много сложен проблем.

"Аз не мога да се ангажирам с обещание, че въпросът ще бъде решен кардинално", каза Бъчварова.

Вътрешният министър коментира и съдебната реформа и разделянето на ВСС, пише "Стандарт".

"Целта й е да осигурим нови лица във Висшия съдебен съвет", посочи тя. По думите й в новия ВСС може да попаднат и старите лица, ако успеят да преминат процедурата. Според Бъчварова мерките се очаква да накарат системата да работи по-ефективно.

Тя даде пример с Красьо Черничкия като показател за сегашното управление на съдебната власт. Румяна Бъчварова отхвърли възможността за свикване на Велико Народно събрание. "Това би било сътресение, не може да си позволим такава радикална промяна", каза тя.

Бъчварова изрази надежда още бившият вътрешен министър Цветан Цветанов да не бъде осъден ефективно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
г преди 9 години
При доказана вина на водача да се налагат драконови мерки.Не може да се движат с над 40 км. в населени места, да си правят гонки и метли по широките булеварди, да изпреварват от дясно, после в крайната лента и т.н.
14
0
 
3
 
! Отговори
неразбираща преди 9 години
Това ще се случва само на "абичките" , за всички останали няма да се отнася ....Впрочем , както и всичко за което се говори , че има промени .............
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пак ще карат и без книжка! От 30 години нагоре затвор и конфискация на колата за убийство на пътя, за средна телесна повреда при рецидив от 10 год. нагоре затвор, а ако пострадалите са повече от един от 15 г. нагоре затвор! Да се премахне тъпотията "до 1 или до 10 години затвор" защото това "до" дава шанс на престъпника да получи 1 м. затвор!
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди десет или повече години в жк.Дружба един полицай при това овфицер пиян уби трима на автобусна спирка.Направо изби цяло семейство.И какво -10години или нещо такова .На убиеца от Панагюрище я му дадат пет най много шест годинки и след 3 ще е навън.Съдебната система кучета да я ядат.
11
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая не се и изказала още и за Големия адронен колайдер ! А трябва !
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А КО Ш ПРАЙМ СЯ КОГАТО НАЧЛНИЦИ НА РПУ БИЯТ БЕЗПРИЧИННО ДЕЦА НА УЛИЦАТА И ГИ АРЕСТУВАТ НАПЪЛНО БЕЗЗАКОННО?? ЩЕ ГИ УВОЛНЯВАМЕ ЛИ ИЛИ ЩЕ ГИ СКАТАВАМЕ?
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой Дасикане Ром ще спазва тези правила и Закони?
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая не знае какво говори.Дали човекът е виновен или не, го определя само съда, а не някой си, който изпълнява плана за нарушения, колко човека да санкционира. Какво ще стане, ако вземат книжката на човек, който после съда го оправдае? Тогава би трябвало държавата да плаща за вредите причинени на този човек - отнемане на книжката, стрес от набедяването за виновен и т.н. Тая ще плати ли лично тези вреди, заради нея или ние всикчи пак ще плащаме за малоумия.
7
6
 
15
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Не го намирам за правилно цялата вина да се хвърля само върху шофьора. Ако шофьора не е нарушил закона за движение по пътищата, по абсолютен никакъв начин, каква вина има той ако на някой завой с малка видимост изскочи някой велосипедист? Не е нормално, като не е нарушил закона да се осъжда, да не би той да го е направил по непредпазливост или небрежност, при условие че не е в нарушение. Не бива от безотговорното отношение и невнимание на велосипедиста, шофьора да е Жертва!
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за причинена телесна повреда - книжката доживот, това е! за каране с алкохол - 2 седмици арест, без значение кой си и дали си болен или бременен, защото ни застрашаваш най-милото. за превишена скорост 20 лева на километър.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зет ми работи в една малка фирма във Франция.Работата е такава че са само бели интелигентни момчета.Един от колегите му беше хванат с алкохол и книжката му беше веднага отнета.Беше уволнен и за алкохола сега е даден под съд.Така правът във франция.Една от жертвите на панагюрския бизнесмен предложи полицаите да се сменят на две години.Във Франция учителите и полицаите се сменят на две години.Отиват в друго населено място.Пожарникарите не са към полицията а към Здравеопазването.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Книжката на шофьора да се взима веднага" обяви Бъчварова."Бъчварова изрази надежда още бившият вътрешен министър Цветан Цветанов да не бъде осъден ефективно."Защо направо не направиш списък с правилните хора, които не могат и не трябва да бъдат наказвани и осъждани, такива с по 6 апартамента и 6 "НЕ"-та. За останалите кокошки няма прошки.
3
0
 
12
 
! Отговори
Истина преди 9 години
А, ако след отнемане на книжката при такъв случай шофьорът бъде хванат отново зад волана? А с битовата престъпност в по-голямата й част много лесно може да се справят управляващите. Знае се кои са основните, които я поддържат във високи нива- любимцитв на БХК. То е ясно, че битова престъпност винаги ще има, въпросът е да бъде намалена драстично, ОСОБЕНО в селата и малките населени места.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво като му я вземете?ю1 Чиляка си изкарва или купува нова. Не може да го лишите от книжка до живот оти че дойдат от Брюксел и ще ви напляскат - това е дискриминация.
1
1
 
29
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Проблема при нас е не липсата на закони, а прилагането им според социалния статус и финансовото състояние на провинилия се.