Анонимно от "Софиямед": Работим и по 36 часа нонстоп!

Случвало се е даже да заспя на стола, разказа служителка
Обновена: 29 апр 2015 14:02 | 29 апр 2015 10:40,
107
Анонимно от "Софиямед": Работим и по 36 часа нонстоп!
Снимка: архив Булфото

Акушерките в "Софиямед" дават по двойни и тройни дежурства. Сами ги групират, но ръководството си затваря очите, въпреки че има официална забрана за това. От преумора се случвало някои от жените да заспят на стола.

За това разказа пред "Нова телевизия" анонимна служителка на болницата, която се прочу с побоя на акушерка над новородено. Емилия Ковачева е в ареста с обвинение в опит за убийство, а няколкодневната Никол се възстановява от тежките травми.

Още по темата

Вчера от "Софиямед" пък обясниха дългото дежурство на Емилия като изключение. "Голяма част от санитарите и сестрите работят и на други места – в друга болница или хосписи. Събират си дежурствата, за да могат да работят и на другото място", обясни анонимната служителка.

Жена, родила наскоро в "Софиямед", потвърждава двойните и тройните дежурства. "Вечер виждаш един човек дежурен, сутринта - пак е на работа. Чудила съм се. Даже съм се шегувала с тях – ти пак ли си тук", обясни родилката.

Според анонимната служителка от възможността да се разменят с колеги най-вече се възползвали сестри и санитари, които не са от София. "Когато идваш от Сандански, си правиш сметка, че ще изкараш поне две или три дежурства - пътят насам и натам е по 12 лева. И аз съм работила 36 часа дежурства. Чувстваш се смазан. Има дни, в които не можеш да седнеш за пет минути или да хапнеш. Ако седнеш да си починеш на някой стол, заспиваш неволно", разказа тя.

Жената познава Емилия и твърди, че я е виждала тиха, усмихната и скромна. "Никога не съм си представяла, че може да извърши такова нещо", призна тя.

Вчера ръководството на болницата обясни, че преумората не е фактор, който да доведе до такива жестоки действия. 

"Нашата професия е такава, че нямаме работно време. Ние понякога седим 24 часа и повече в болницата, и то доброволно", коментира проф. Константин Чернев от ръководството на "Софиямед".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
8
 
! Отговори
Улика преди 9 години
Възможно е биячката да е зобнала наркотик. Има подобни такива, които те поддържат буден...
27
3
 
24
 
! Отговори
напротив преди 9 години
До със счучтвие.стига глупости, бе човече, това е все едно таксиметровия шофьор да се притеснява от колите! ами естествено, че като е акушерка, ще работи с бебета. И да, бебетата плачат, не крещят-плачат- това е техният начин да комуникират. Ако някой има нетърпимост към бебешки плач НЕ ТРЯБВА да е акушер, това е.
26
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ще се вдигне работната заплата като България няма индустрия нито нищо.Гледате Германия ама Германия произвежда автомобили самолети лекарства техника и тн.А ние произвеждаме *** у тоалетната откъде искате да дойдат тези пари.Заплатата на тая е била сигурно едно 1000 лева а тя дори няма висше професорите в университет взимат по-малко акушерките в държавните да не говорим я се стегнете.А болницата е за сериозно разследване.
25
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е да се постави адекватно минимално заплащане за медицинските служители! Както и да се регламентира строго роботното време! Дотогава ще се сблъскваме с все по-неадекватно отношение от страна на лекари и мед. работници! За съжаление по цял свят най-отговорните професии са с най-ниско заплащане и най-лошите условия на труд - лекари, пилоти, шофьори и т.н., докато разни *** печелят милиони, а 5 пари не дават за човешкия живот!
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Споко бе,няма да решим проблема!
23
3
 
24
 
! Отговори
лекар преди 9 години
големите риби смазват персонала от работа и преумора за жълти пари,за униженията ,стреса и липсата на почивка да не говорим.и после се случвали инциденти ...*** държава,всичко е гнило,а здравето стана един от най-големите бизнеси.
22
2
 
22
 
! Отговори
Пепи преди 9 години
До Анонимен Не знам колко сте запознат с работата в чужбина.Само ще ви кажа,че Телефоника Испания,не разрешава повече от три монтажа на оптика на ден за един монтажник ( инсталадор ) . Това е с цел да не се претрупват нещата и да не се бърза.В случая говориме за оптика.Просто кабел и устройства.А тука е 24 часово дежурство.
21
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де, заплащането било мизерно. Ама струва ли си да рискуваш нечий живот, само заради ш*баните пари? Ей, това не го разбирам. Направо освирепяхме за пари. Пари, пари, пари. А че не си работоспособен и излагаш на опасност живи същества (в случая новородени), дреме ти. Ужас... Пълен потрес.
20
3
 
13
 
! Отговори
акуд преди 9 години
като се има предвид кои са собствениците нищо чудно. това са хора със селско потекло и интелект тиков и кмета на пазарджик попов са в едни и същи обрачи от фирми който експлоатират Българите
19
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега, по логиката на някои коментари отдолу, излиза, че е нормално да има такива смени, щото заплащането било малко...ами да вземем за пример една продавачка на дрехи- тя взима 500-600лв. ами и тя може да иска повече, ама магазинът не е денонощен и няма как да вземе 3 смени, нали? значи се оправя с една заплата. и сега идва акушерката- от нея ти зависи живота, ама тя иска да работи 3 смени, и вместо да й кажем - не може, ние се тръшкаме колко малка й била заплатата. Съжалявам, не го приемам
18
6
 
13
 
! Отговори
със счучтвие. преди 9 години
ВСЕКИ ЧОВЕК ПРИ ТАКОВА РАБОТНО ВРМЕ И С ПОСТЯНОО ВРЯКАЩИ БЕБЕНЦА БИ ЗКРКЩЯЛ.АЗ АКО БЯХ ЩЯХ ДА ОТДА В ДРУГА СТАЯ.ЕЗИ СЕСТРИ НЕ ТРЯБВА ДА РАБГТЯТ ПОВЕЧЕ ОТ ШЕСТ ЧАСА ПРИ ТЕЗИ ТЕЖКИ УСЛОВИЯ.А НЕ ПО ДВЕ СМЕНИ ПО ДВАНАДЕСЕТ.ВСЕКИ ДРИСЛЬОВЕЦ СЕГА НЕГОДУВА И ОСЪЖА СЕСТРАТА ,АМА ПРЛВИНАТА БИХА ОТКАЧИЛИ ПРИ ТЕЗИ УСЛОВИЯ.СТВАШ НЕАЛЕКВАТЕН.
17
2
 
9
 
! Отговори
89 преди 9 години
в СОФИЯМЕД лекар без специалност за съответното отделение дежури на две отделения-напр ревматология и хематология и така е в болницата. дежури се на 2 отделения. Проф. Чернев е там з аклинични проучвания и разбира се е член на борда. Превъзходен специалист, но като част от болницата я защитава.
16
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разберете веднъж и завинаги: Всичко опира до минималната работна заплата.И по-точно до факта, че цените на живот в ЕС са се уеднаквили, а доходите са драстично различни в различните части на съюза.След като има минимални акцизи, минимални данъци и т.н. минимални тесли, трябва да има и минимална работна заплата в ЕС.Няма как с 180 евро на месец, от които получаваш 120 евро чисто да живееш по какъвто и да е начин.Не разбирам, не го ли разбират управниците?!
15
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
взимайте лиценза на болницата не се мотайте ще почнат да излизатоще гнили ябълки
14
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трудът е стока както всички останали стоки. Който не му харесва цената на труда и не иска да си продава труда за такава цена да си стои в къщи и да не работи а семейството му да гладува - никой не го кара на сила. Има достатъчно кандидати за едно работно място. Пазарната икономика и пазара са най-добрите регулатори.
13
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В чужбина се работи ама там се иска ,,дупииииии''.
12
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Работим и по 36 часа нонстоп!Трудът е стока като всяка друга. Струва толкова, за колкото можеш да я продадеш.Ако не те устройва - не я продаваш.Щом в чужбина плащат по-добре - отиваш в чужбина.Ако си се съгласил да я продадеш - не мрънкаш, че си се прецакал.
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Качеството е според заплащането и контрола. Когато заплащането е ниско, човек търси начин да оцелее и явно това е начина.
10
7
 
6
 
! Отговори
Пепи преди 9 години
До Анонимен Какво му е на заплащането ??? щом идват от други градове и дават по 24 лева за транспорт,значи не е никак малко.А и колко да го направят - 10 000 лева ще стигнат ли.
9
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Планът Ран-Ът в действие, геноцида над българите тече с пълни темпове. Само Атака може да спре това издевателство