Анонимно от "Софиямед": Работим и по 36 часа нонстоп!

Случвало се е даже да заспя на стола, разказа служителка
Обновена: 29 апр 2015 14:02 | 29 апр 2015 10:40,
107
Анонимно от "Софиямед": Работим и по 36 часа нонстоп!
Снимка: архив Булфото

Акушерките в "Софиямед" дават по двойни и тройни дежурства. Сами ги групират, но ръководството си затваря очите, въпреки че има официална забрана за това. От преумора се случвало някои от жените да заспят на стола.

За това разказа пред "Нова телевизия" анонимна служителка на болницата, която се прочу с побоя на акушерка над новородено. Емилия Ковачева е в ареста с обвинение в опит за убийство, а няколкодневната Никол се възстановява от тежките травми.

Още по темата

Вчера от "Софиямед" пък обясниха дългото дежурство на Емилия като изключение. "Голяма част от санитарите и сестрите работят и на други места – в друга болница или хосписи. Събират си дежурствата, за да могат да работят и на другото място", обясни анонимната служителка.

Жена, родила наскоро в "Софиямед", потвърждава двойните и тройните дежурства. "Вечер виждаш един човек дежурен, сутринта - пак е на работа. Чудила съм се. Даже съм се шегувала с тях – ти пак ли си тук", обясни родилката.

Според анонимната служителка от възможността да се разменят с колеги най-вече се възползвали сестри и санитари, които не са от София. "Когато идваш от Сандански, си правиш сметка, че ще изкараш поне две или три дежурства - пътят насам и натам е по 12 лева. И аз съм работила 36 часа дежурства. Чувстваш се смазан. Има дни, в които не можеш да седнеш за пет минути или да хапнеш. Ако седнеш да си починеш на някой стол, заспиваш неволно", разказа тя.

Жената познава Емилия и твърди, че я е виждала тиха, усмихната и скромна. "Никога не съм си представяла, че може да извърши такова нещо", призна тя.

Вчера ръководството на болницата обясни, че преумората не е фактор, който да доведе до такива жестоки действия. 

"Нашата професия е такава, че нямаме работно време. Ние понякога седим 24 часа и повече в болницата, и то доброволно", коментира проф. Константин Чернев от ръководството на "Софиямед".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АМИ ОПРАВЕТЕ ЗАПЛЩАНЕТО НА ХОРАТА И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ ПО МЕСТАТА. НЯМА ДА ИМА ДВОЙНИ И ТРОЙНИ СМЕНИ, НЯМА ДА ИМА ПРЕУМОРА... ВСИЧКО ОПИРА ДА ЗАПЛАЩАНЕТО!!
7
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
36 часа дежурство, гарантирано от ГРОБ и соросоидната ***
6
7
 
9
 
! Отговори
Bubbles преди 9 години
Възможно най скапаната болница на света, никога ама НИКОГА не отивайте там!
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ръководството и собствениците на тази болница са ***. Не се лекувайте там.
4
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поне да не си казваш и да се излагаш!
3
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
определено нещо не е наред в тази болница! И аз раждах в частна болница, но там за 3 дена се смениха ВСИЧКИ- и лекари и санитарки и сестри, и акушерки. Даже лекарката и акушерката, които бяха с мен по време на раждането за 3 дни не ги видях повече. Какви са тия смени, това да не е работа в плод-зеленчук, там и да изпуснеш една две зелки, или да ги сриташ, защото се се ядосал- нищо особено няма да се случи. Не мога да разбера по кодекса на труда това законно ли е? И тази болница да не се измъква
2
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А иначе си на работа? И какво вършиш?заспала работа !абе така сме българите!
1
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хаха (не е смешно, ама) как така работят по 24 часа при вас, за да могат след това да работят и на други места !? тези хора, кога спят, как се очаква да гарантират някакво качество на работа ? Това вас не ви ли притеснява ? (въпросът ми е към болницата)