Президентът номинира Бетина Жотева за член на СЕМ

В момента тя е говорител на МВнР
46
Президентът номинира Бетина Жотева за член на СЕМ
Снимка: YouTube

Росен Плевнелиев номинира Бетина Жотева за член на Съвета за електронни медии, съобщиха от президентството.

Бетина Жотева притежава дългогодишен опит в областта на медиите и връзките с обществеността. Професионалното си развитие започва през 1990 г. в Българската национална телевизия като водещ на новини и редактор на международните новини.

В момента тя е говорител на Министерството на външните работи, а през последните пет години работи в администрациите на четири български правителства.

През 2014 г. е част от политическия кабинет на вицепремиера по икономическа политика и министър на регионалното развитие в служебния кабинет и отговаря за медийната политика, връзките с обществеността и междуправителствените връзки в икономическия сектор.

Била е директор на дирекцията "Връзки с обществеността и протокол" на Министерството на финансите и директор на същата дирекция в Министерството на икономиката и енергетиката в служебното правителство през 2013 година.
Владее свободно четири езика - английски, руски, френски и испански.

Професионалните и лични качества на Бетина Жотева са предпоставка, че като член на СЕМ тя ще се ръководи от интересите на обществото, ще защитава свободата и плурализма на словото и информацията и независимостта на доставчиците на медийни услуги, категоричен е Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Бетина Жотева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ta ne beche li lubovnica na Dankov..koito beche i dal tricifrena zaplata..kolkoto nabligavar izboeite tezi gore samo pazarlaci pravat
10
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последно я слушах, че искаше да забранява интернета, за да не плюем по Светиня Му- Боко. Явно се е харесала на Светиня Му и Чехълчо я е назначил за да дави като бесна *** инакомислещите медии. Гледаше много страшно тази женица, като някой фюрер.
9
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Веднага на топло място. Е ,щом е еврейка !Егати ,расизма !
8
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То има шафрантии и с осем езика ,и какво?
7
27
 
5
 
! Отговори
социолог преди 8 години
Следващия Президент пак ще е от ГЕРБ другари. Така , че колкото и да псувате все тая . Вече никога и за нищо БСП няма да се вреди . Е може би в Северна Корея или в Русия за доносник на КГБ .
6
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да идват по скоро президентски избори,да съборим плевнята,тоя *** само гадости от него
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Лозанов - докога???
4
42
 
7
 
! Отговори
журналист преди 8 години
Видяла лисицата , че гроздето е високо и казала , че е зелено. Та това са коментарите на другарите . Тази жена говори четири езика и е високо образована , а не като вашата картечарка другари .
3
4
 
37
 
! Отговори
Старото магаре преди 8 години
Тая не се начекна най-накрая! Пак ми отварят работа.....
2
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕВРЕЙКАТА ЧАМПОЕВА-ЖОТЕВА,ПАК СЕ УРЕДИ НА ДОБРА СЛУЖБИЧКА,АБЕ МАЙ ВСИЧКИ ДОБРИ И ПЛАТЕНИ СЛУЖБИ В БЪЛГАРИЯ СА ОКУПИРАНИ ОТ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ЮДА ИШКЕРИОТА И МАЙ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ВЯРНА ПРИКАЗКАТА ,ЧЕ СМЕ ОКУПИРАНИ ОТ ЕВРЮХИ КОИТО НИ ИСМУКВАТ КРЪВЧИЦАТА
1
4
 
38
 
! Отговори
Алов преди 8 години
Гледа все едно и го подават магарешки.