"Софиямед" може да остане без лиценз за някои дейности

Няма толерирана болница, кълне се Петър Москов
Обновена: 4 май 2015 14:00 | 4 май 2015 10:17, Веселина Йорданова
24
"Софиямед" може да остане без лиценз за някои дейности
Петър Москов. Снимка: БТА, архив

Болница "Софиямед" може да остане без лиценз за определени дейности, обяви здравният министър Петър Москов пред bTV.

Още по темата
Той се позова на предварителния доклад от проверката, направена след случая с битото от акушерка новородено.

Москов заяви, че в доклада са констатирани множество нарушения на трудовото законодателство и ще започне проверка на Инспекцията по труда.

Констатирани са и нарушения на медицинския стандарт по неонатология. Окончателният доклад се очаква до ден-два.

Здравният министър ще разговаря и със собственика на болницата, за да чуе какви мерки ще се вземат.

Според Москов причината, поради която медицински сестри и лекари търсят допълнително натоварване, е в недостатъчните им доходи.

Москов уточни, че не може да каже каква е заплатата на акушерката Емилия Ковачева, обвинена в опит за убийство на бебето Никол. Той обаче подчерта, че болница "Софиямед" не е получавала повече средства от Касата, а парите й били по същата формула, по която и за останалите лечебни заведения.

"Няма толериране на една или друга болница финансово", настоя той. Москов уточни, че само лимитът на "Пирогов" е малко над миналогодишните стойности, което било свързано с определени функции, които здравното заведение изпълнява.

Министърът заяви, че един случай на немарливост или недобро управление хвърля петно върху всяка една добре работеща болница. В тази връзка той призова "Софиямед" да не бъде стигматизирана, но подчерта, че ще бъдат наложени санкции по констатациите от окончателния доклад от проверката в болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работя в една болница от провинцията и да ти кажа изписваме яко и крадем иначе се не живее около 15-20 000 на месец си докарваме
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има ли още за ограбване в тия болници брее крадете якооо и се небойте
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ейй откраднахте и ограбихте тази пропаднала държава другия месец се изнасям завинаги в някоя африканска държава
15
0
 
2
 
! Отговори
Искри в очите преди 8 години
Пеше на мафиоза Тиков нищо не можеш да направиш.Той е висока летва,близък на много хора вкл.и Бойко Методиев.Добре че стана скандала та му спряха милионите.
14
5
 
1
 
! Отговори
Емил преди 8 години
Лъжец! Има толерирана болница и това е Токуда, защото е собственост на Огнян Донев! Същия този мошеник сега атакува Софиямед, за да привлича пациенти в собствената си болница.
13
3
 
2
 
! Отговори
Илко преди 8 години
Огнян Донев купи Токуда и започнаха саботажите на други частни болници... нищо случайно няма в този свят, а Москов говори, каквото му е казано да каже. Хората не трябва да стават жертви на борбата за пациенти, а нападнатите болници не трябва да поемат последствията!
12
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
МИНИСТЪРА ДА НЕ ЗАЩИТАВА СОФИЯМЕД ЗАЩОТО В АГ ОТДЕЛЕНИЕТО БЕЗ ИЗБОР НА ЕКИП НЯМА КАК ДА ТЕ ПРИЕМАТ И СИ ВЗИМАТ ПАРИ И ПО КЛИНИЧНА ПЪТЪТЕКА ОТ НЗОК
11
1
 
3
 
! Отговори
Зорка преди 8 години
Цялата ли ви е наред бе Москов, че се хванахте като удавник за сламка за една болница! Я си вижте цялата работа първо, не яхвайте поредния скандал!
10
2
 
1
 
! Отговори
Димитър Колев преди 8 години
Времената на споделената отговорност останаха в социалистическото минало. Днес достойните наследници на Комсомола от Протестна/Платена мрежа се опитват да възродят тези времена, като атакуват цялата болница Софиямед заради жестокостта на една акушерка.Няма съмнение, че "представителите на гражданството" се подчиняват на нечии добре платени указания. Отново ПМ е използвана като *** от кърджалии за разчистване на лични сметки. Целта е да бъде унищожен труда на много прекрасни професионалисти и да бъдат унизени работещите в Софиямед, за да се облагодетелстват техни конкуренти.Нека всички, к
9
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 8 години
Има и второ видео от злопулучната нощ,в което се вижда как същата акушерка удря друго бебе-03 30 ч,бебето в дъното..Явно Никол не е единственото бито бебе,родилното им отделение определено трябва да бъде затворено,ако не и цялата болница.
8
4
 
1
 
! Отговори
Валери преди 8 години
Тоя реши да си направи ПР кампания на гърба на инцидента.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не покажат дипломата на акушерката Е.Ковачева,ако няма такава тогава да им съкратят не някои дейности,а повече от определените дейности
6
0
 
28
 
! Отговори
8 преди 8 години
ХА,ХА,ХАААААААААААААААААААААА!ГУСИН МИНИСТЪР,ДОКАТО НЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА ОТНЕМАТЕ ЛЕКАРСКИ ПРАВА И НЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА ЗАКРИВАТЕ БОЛНИЦИ,ХВАНАТИ В ДАЛАВЕРА,ДА ВКАРВАТЕ ШЕФОВЕ В ЗАТВОРА И ДА ИМ ОТНЕМАТЕ ЦЯЛОТО ИМУЩЕСТВО,МОЛЯ,НЕ НИ РАЗКАЗВАЙТЕ ПРИКАЗКИ ОТ 1001 НОЩ!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ходиш не ходиш на преглед , на всеки му се налага да постъпи в болница , а парите внесени от нас много добре ги ликуват за тях
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
направления за проф.прегледи няма ,а това което има е толкова нищожно е да се нарече проф.преглед е направо смешно т.е ЗК не отпуска пари и направления за проф.прегледи и изследвания .Това което го дрънкат е за да изострят отношенията лекар-пациент.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 3 кое състояние джобното ,
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЛИЗАШ В БОЛНИЦА НАЙ НАПРЕД ТИ КАЗВАТ КОЛКО ДА ПЛАТИШ , А ЧЕ СИ ПЛАЩАЛ 10 ГОД, БЕЗ ДА ПОЛЗВАШ УСЛУГА , ТОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ , КАДЕ ГО ИМА ТОВА , ДАВАМ СИ ПАРИТЕ НА ТОЗИ ДЕТО ДУХА
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПЛАЩАМЕ ПАРИ ЗА НЕЩО НА БОЛНИЦИ , КОЕТО КАТО УСЛУГА НЕ ПОЛУЧАВА М, ТЕЗИ ПАРИ СА НАШИТЕ , НО ТЕ НЕНИ ЛЕКУВАТ А УБИЕВАТ , ВЪВ ВСИЧКИ БОЛНИЦЕ ЕДНО И СЪЩО , ОБЪРНАХА ГО НА БАЩЕНИЯ ,