Заради баловете: кръчма - полицай, кръчма - полицай

Полицейски коли и мотори ескортират абитуриентите из София
24 май 2015 07:30,
40
Заради баловете: кръчма - полицай, кръчма - полицай
Снимка: Булфото

Полицейски екипи ще дежурят пред всяка кръчма и дискотека, в която има абитуриенти. Това съобщи шефът на столичната полиция Антон Златанов пред в. "Монитор”. Той обясни още, че от СДВР са изискали списъци от училищата къде точно ще се събират завършващите.

Полицаите ще следят не само за спазването на обществения ред, но и за съмнителни лица, които може да продават дрога. Служителите на реда може и да са цивилни, за да следят реда вътре в самите заведения.

Тъй като при масови събирания и консумацията на по-големи количества алкохол инцидентите не са рядкост, от полицията са разговаряли вече със собствениците и управителите на заведенията, за да ги инструктират какви мерки е необходимо да спазват, за да се избегнат неприятните случки.

"Искаме абитуриентските балове да преминат в празничен тон, а не с черни хроники по новините”, коментира още Златанов пред всекидневника.

"Държавните институции и в частност МВР няма как да решат сами проблема, за това ние залагаме на взаимодействието с обществото. Сигналът, който е получен навреме, ще бъде отработен на време и ще може да спаси човешки живот. Мобилизирали сме и сме инструктирали целия полицейски състав, а баловете ще бъдат приоритет за нас през следващите 10 дни. В много тесни взаимоотношения ще работим със Столична община и Регионалния инспекторат по образование”, допълни още Антон Златанов.

"Четири коли с мобилни камери ще снимат по трасетата, които са ни дали от училищата. По тях абитуриентите ще се изнасят към заведенията. За още по-сигурно наши екипи от моторизираното звено „Сигма” ще ги ескортират до там”, каза Тенчо Тенев, шеф на столичния КАТ. Ще има и пилотна кола, която ще ги води.

Заснетите нарушители обаче ще бъдат санкционирани след празника.

Във Варна и близките курорти също затягат мерките за сигурност около баловете.

"Контролът ще бъде безкомпромисен по тези празници, защото знаем, че за съжаление, част от младите хора, освен веселието, приемат и големи количества алкохол, след което сядат да управляват автомобилите си, което сме амбицирани да не допуснем”, посочи Тодор Иванов, зам.-кмет по сигурността.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абитуренските балове заприличват все повече на футболни срещи
29
1
 
0
 
! Отговори
До 26 преди 8 години
Много добре казано и много много тъжно
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I kakvo tochno praznuvat tova che da zavarchili zadalgitelnoto si obrazovanie...tezi balove sa palen absurd...na tah se pokazva koi kakvo ima a ne koi kakvo e nauchil.. dori i balovete sa dokazatelstvo za oprostachvaneto na naciata ni..
27
1
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Как не се сетиха да окачат на абитуриентите по един бадж ,и тези с канцеларските материали да разберат нещо от баловете
26
1
 
3
 
! Отговори
само питам преди 8 години
И откъде толкова много кръчми та да има за всеки полицай?
25
1
 
1
 
! Отговори
лайф преди 8 години
Кеф ти кръчма, кеф ти полицай!
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кръчма полицай , става веднага на в кръчма полицай , а после а наздраве , а наздраве , и той какво да види , и какво ще пази
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименto4no taka
22
1
 
9
 
! Отговори
Баче Кико преди 8 години
роднина милиционер, роднина милиционер
21
1
 
6
 
! Отговори
Bubbles преди 8 години
До 8(Коментар 28)Напълно съгласен, ако им се въведе една солена такса за тая услуга(щото това си чиста услуга), доста ще се позамислят някои родители а покрай тях и отрочетата им.Но е тъпо, тъпо е, че масата родители изобщо не полагат узилия да възпитат децата си. Цялата им така наречена ЛЮБОВ към детето се изразява в това да угаждат на малкия пръдльо, да го гушкат и цлуват когато имат време за това и да вдъхват безпочвено самочувствие. Ето затова днес масата подрастващи са пълни деграданти!
20
1
 
9
 
! Отговори
8 преди 8 години
До BubblesАКО РОДИТЕЛИТЕ ПЛАЩАТ, ЗА ДА ПАЗИ ЧИЧКО ПОЛИЦАЙ МАМИНИТЕ И ТАТКОВИ ДЕЧИЦА,ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ГИ ВЪЗПИТАВАТ.НО ПОНЕЖЕ НИЕ ВСИЧКИ ПЛАЩАМЕ,СЕ ЧУДЯТ КАК ДА УГОДЯТ НА ГЛЕЗЛЬОВЦИТЕ.СЛАВА БОГУ,ЧЕ ИМА И СВЕСТНИ РОДИТЕЛИ,И СВЕСТНИ ДЕЦА!ДЕЦАТА С ТЕНИСКИТЕ!ПОЗДРАВЛЕНИЯ ДЕЧИЦА!ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА РОДИТЕЛИТЕ ИМ!
19
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 25 години демокрация и не без огромната помощ на нашите политици,отбелязахме нечуван напредък в областта на простотията и деградацията ни като народ и личности!
18
1
 
3
 
! Отговори
До 17 от ... преди 8 години
Хахах, да това със зоологическата градина е идея, но така трябва половината народ да е в зоологическата градина, а другата половина в затвора. Все си мисля, че нещо друго трябва да измислим :) Но в краен случай това ще е :) :)
17
3
 
5
 
! Отговори
Bubbles преди 8 години
До до 19А защо не си зададеш въпроса "Защо това е така?"?Нека ти отговоря : Защото *** *** нямат акъл за 5 пари и грам не се пазят. Ето защо ако не е чичко ти полицай новините ще гъмжат от информации за ранени и/или загинали при всевъзможни злополуки пубери.Като нямат родители да ги възпитават полицията трябва да се занимава с тия дейности.
16
1
 
13
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Още подобре ще бъде, ако до всеки абитуриент има полицай! И някакси покрасиво ще е !!
15
1
 
14
 
! Отговори
то преди 8 години
След многократните сигнали за нарушаване на обобществя ред пред бар Камино полицаите дори не идват да констатират проблема !!!Столовете и масите седят до 5 сутринта викане вдигане на шум всеки се прави че не го забелязва Защо ли ?Как се вади разрешително в жилищна зона след 22 часа ?Има толкова много оплаквания от съседите и НИЩО!!!Полицай тук няма актове нито един за нарушаването на обществения ред!!!МАФИЯ
14
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ...Ами защото само в *** и вкъщи така си се държим - вдига се невъобразим шум и не ти пука кой живее около теб. Защото същите тези така си въчпитават децата - да бъдат ***.Но понеже са им кухи кратуните на едните и другите, не можеш да ти цивилизоваш, само може да ги вкараш в зоологическа градина.
13
1
 
7
 
! Отговори
777 преди 8 години
така е по-добре и за децата
12
2
 
9
 
! Отговори
ники преди 8 години
Ам,а то и сега така.Излезе човек и заведения пълни с ***.Заведение *** заведение *** в някои и по 5-10 бр.
11
1
 
26
 
! Отговори
... преди 8 години
Заглавието е добро хахахах! Текстът също ми харесва. Живея до голямо кръстовище в София, вчера ги слушах как приминават на талази, на талази, шумът е невъобразим и се чудех защо само ние ги правим тези простотии в БГ? Малко чалга маниери са това ми се струва...