Нагли адвокати богатеят от трагедията на пътя

Мамят близки да подписват договори в най-тежкия за тях момент
25 май 2015 07:00, Красимир Ангелов
42
Нагли адвокати богатеят от трагедията на пътя
Снимка: Булфото, архив

Нагли адвокати дебнат по морги и гробища за близки на жертви на катастрофи. Целта е юристите да принудят близките да подпишат договори с тях, след което да приберат повече от 80 процента от обезщетението, което им се полага от застраховката, съобщава “Монитор”.

Често се случва адвокатите дори да получават информация от катаджии къде и кога е станала тежка катастрофа с жертви. Още на следващия ден те застават пред моргите или отиват директно на погребението, където очакват близките с документи в ръка, потвърди практика пред вестника и шефът на Асоциацията на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров.

Хватката е в това, че договорите на адвокатите съдържат клауза, според която близките се отказват от обезщетението, за сметка на юриста.

„Лъжат ги, че е спешно и няма време. Ако не подпишат на момента, губят права и не могат да претендират за нищо”, обяснява Тодоров. Той уточнява, че след като сложат подписа си по документа, близките получават сравнително дребна сума пари, а адвокатите прибират лъвския пай от застраховката или обезщетението, което често е около 200 000 лева за всеки един близък на покойника.

Тодоров пояснява, че хората трябва да знаят, че ако в такъв тежък момент някой им каже, че е спешно и бързо трябва да се подписва, значи иска да ги измами. Давността на застраховката е 5 години след денят на инцидента, обясняват още той.

Тодоров  съветва хората да четат внимателно договорите и никога да не позволяват при спечелване на делото, парите да се превеждат по адвокатските сметки. Те задължително трябва да постъпят по банковите сметки на близките на покойника. В противен случай може да не видят
нищо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някаква конкретика, нещо ???Или - една жена казала, че някой, някога, някъде с някого злоупотребил. Ама, кой, кога, къде - никой не знае. Накрая се оказало, че компютрите били компоти и не ги били продавали, а ги счупили.
36
0
 
6
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Имаше един адвокат в Пловдив който правеше точно такива измами. Владимир Елдъров. Какво стана с него, осъдиха ли го - не. За кво пишете тогава че били мамени. Ква е ползата да го знаят след като не съдят въпросните адвокати? Я нали сте журналисти с опит и познания. Кажете какво стана с въпросния адвокат който работеше по тази схема за измами, задържаха го ама дали го осъдиха? Не нали. Кво пускате статийки само за да си пълните тъпия сайт с глупости, както и главите на хората
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо като телефонните измамници
34
0
 
2
 
! Отговори
wera преди 8 години
Действителността е следната:Съпругата е адвокат, съпругът прокурор, някой близък роднина - адвокат. С малки изключения. Но те са без значение за представителността на извадката.
33
0
 
9
 
! Отговори
wera преди 8 години
Винаги съм го казвала и сега ще го кажа пак. Висшия адвокатски съвет не върши НИЩО за да защити интересите на адвокатското съсловие. НИЩО! Затова в него процъфтяват наглите, безотговорни, нямащи нищо общо с определението "защитник на интересите на гражданите", без морал и най-често юридически слабо грамотни хора с дипломи на юристи. Това е и причината за девалвацията на адвокатската професия. Жалко за хората в България, които всъщност са оставени без адвокати.
32
2
 
0
 
! Отговори
4epa преди 8 години
BOLEN NA LEGLO SE OPRABIA !!!!!!
31
0
 
16
 
! Отговори
Бургас преди 8 години
Първо: 95 % от населението на република България е юридически неграмотно. Това е една основните причини, поради която сме мечтана дестинация за всеки измамник. Второ: Описаната ситуация ми се струва като абсолютно основание да бъдат лишени, въпросните "колеги", от възможността да практикуват. Всяка област си има колегия и за членските такси, които събират тези организации е редно да се размърдат по въпроса.
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гражданино владимир тодоров това че не успяваш навсякъде да цицаш с твоята асоциация не бъди злобен. нека има хляб и за другите
29
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази статия навежда на грешния извод ,че застрахователите са добросъвестни и плащат ,а адвокатите само чакат да приберат парите от обезщетението, а не отчита факта ,че щом се стигне до съд ,значи вече е било отказано справедливо обезщетение . Застрахователите предлагат три пъти по-малки обезщетения при такива трагедии и затова се налага да бъдат осъдени и има нужда от адвокат . Опасно е да се подхожда безотговорно и да се изопачава информацията .
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тази джунгла ,в която живеем добрият адвокат може да ни бъде като манна небесна.Лошият ,слабият адвокат да бъде като анатема.Както лекаря,учителя и дори и като автомонтьора,който оправя колата ни.
27
5
 
4
 
! Отговори
защо да са нагли? преди 8 години
някой насила ли ги кара клиентите да плащат или пак е от нашенската лакомия? адвокати, занимаващи се с катастрофи има по целия свят. и нямаше да има нужда от тях, ако не бяха истинските наглеци - застрахователите, които никога не плащат нищо! българинът трябва да спре в чуждия джоб и да се научи да смята сам. и да не излизат с тези номера - били в шок и т.н., като си в шок, не се сещаш за обезщетения и съд, а си гледаш роднините да оздравеят.
26
0
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
Вижте колко много асоциации има,а хората стават все по-объркани.Уж ще им защитават правата,но се оказва че всеки по един или друг начин е ограбен от структури,които закона брани.Отдавна НС се е превърнало в клика,която защитава корпоративни интереси,едрия бизнес и хич не му дреме за гражданина.Няма друга д-ва,където несправедливостта е ОЧЕВАДНА както в България.Създаването на различните структури има едничка цел-да откаже хората да се борят,защото гледат на теб където и да си като касиччка.
25
1
 
7
 
! Отговори
42 преди 8 години
ДО 28ДА, ТОЛКОВА ГОРЕ- ДОЛУ СА ДЕЛАТА. А ТИ НЕ ПОЗНАВАШ ЗАКОНА. УБИЙСТВАТА НЕ СЕ РАЗСЛЕДВАТ ОТ ПОЛИЦИЯТА, А ОТ СЛЕДСТВИЕТО. А ЗА ТЕЛЕВИЗИЯТА НЕ ЗНАМ, НО КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ. УБИТИ 683 ФИГУРИ ОТ ПОДЗЕМНИЯ СВЯТ ЗА 20Г., НИТО ЕДНО УБИЙСТВО НЕ Е РАЗКРИТО,НЯМА И 1%. НИТО ЕДНИ ОТ НЕЗАКОННО ЗАБОГАТЕЛИТЕ НИ ВИСШИ ПОЛИТИЦИ НЕ МУ Е СЕКВЕСТИРАНО ИМУШЕСТВО ПО РАЗПОРЕЖДАНЕ НА КОМИСИЯТА И СЪДА.ДИВАШКАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ,ТЕЖКАТА БИТОВА ПРЕСТЪПНОСТ И ВСИЧКО ПОД ПОГЛЕДА НА ПОСЛУШНИТЕ МАГИСТРАТИ
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 42))) демек на един съдия в ас -варна има на година по 10 дела - хахааххахахааххахах ти ме уби бе - пък престъпленията се разкриват от милицията , прокуратурата вкарва обвинението, а съдът съди, - ако е калпаво обвинението - ква присъда искаш? - пак ти казвам - спри с телевизията!
23
0
 
16
 
! Отговори
42 преди 8 години
ДО 25НАПРАВО СЕ СЧУПВАТ ОТ БАЧКАНЕ. В АПЕЛАТИВНИЯ СЪД ВЪВ ВАРНА СЕ ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИ ПО 5000 ЛЕВА, А ДЕЛАТА ИМ НА ГОДИНА НА 20 СЪДИИ СА ОБЩО 200.Я, НЕДЕЙ ПИШИ СМЕШНИ РАБОТИ, СЪДЕБНАТА ВЛАСТ У НАС СТАНА КАМОРА, ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА, А ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ НЕ РАЗКРИХА ДОРИ ЕДНО ПОКАЗНО УБИЙСТВО, НИТО ОСЪДИХА ЕДИН ВИСШ ПОЛИТИК ЗА КОРУПЦИЯ. СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ЛИПСАТА НА ВАЖНИ РЕЗУЛТАТИ СА СЕРИОЗНА ПРИЧИНА ЗА ИКОНОМИЧЕСКИЯ НИ И ПОЛИТИЧЕСКИ КРАХ.
22
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 42)))))) нищо не знаеш ти ....... тия хора се счупват от бачкане... а пък ако не вземат по 4000 да кажем нали се сещаш как ще си ги докарват - не очаквай от някой с 500 лв заплата правосъдие... то не че ако вземат 4000 е гаранция - но все пак..... спри да гледаш телевизия!
21
0
 
8
 
! Отговори
42 преди 8 години
НЕ ЗНАМ ЗА АДВОКАТИТЕ, АМА ЗА МАГИСТРАТИТЕ ЗНАМ, ЧЕ САМО ЦУЦКАТ НАГОТОВО ОГРОМНИ ДЪРЖАВНИ ПАРИ, БЕЗ НИЩО ДА ВЪРШАТ. ЗАПЛАТАТА НА ЕДИН ОКРЪЖЕН СЪДИЯ С ДОБАВКИТЕ Е ОКОЛО 4ХИЛ.ЛЕВА НА МЕСЕЦ. И СА НЕСМЕНЯЕМИ И С ИМУНИТЕТ. ЗА НЯКОЛКО ГОДИНИ СА МИЛИОНЕРИ, САМО ОТ ОФИЦИАЛНИЯ ДОХОД, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ДРУГОТО, СКРИТОТО.
20
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ех че го няма баи тошо , щеше да ги е избесил до сега такива въшки,щеше да им даде едни клаузи , ама то ето ви на демокрация и капитализъм, докато не се разстрелят няколко човека в тая държава няма да има оправия
19
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
гледах по тв такива случаи адвокатът наистина беше ограбил хоратав такива случаи веднага трябва да се отнемат адв права а сега искат инотариуси да стават пълномощни да заверяват
18
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази статия е "поръчана" от недоволни застрахователи на които им се налага да ПЛАЩАТ.Защото ако пострадалите не си търсят ПРАВАТА бай Мутра-застраховател минава метър.А ПОРЪЧКОВОТО сайтче днес.бг срещу скромна сумичка ще надраска статийка срещу"лошите" адвокати.