Сирийско дете почина в болница у нас

Момиченцето е от бежанския лагер в Харманли
25 май 2015 16:17,
14
Сирийско дете почина в болница у нас
Снимка: архив Булфото

4-годишно сирийче от бежанския лагер в Харманли е починало в болницата в Хасково снощи.

Детето е било доведено в крайно тежко състояние в 17.00 часа вчера - с кръвоизливи и с 40 градуса температура, съобщи изпълнителният директор на МБАЛ в Хасково д-р Мариян Запрянов, цитиран от БТА.

Веднага са били предприети реанимационни мерки, поканен е бил и консултант от УМБАЛ в Пловдив, но четири часа по-късно то е починало.

Резултатът от микробиологичния анализ ще покаже каква е причината за смъртта. Според "Дарик" работната диагноза е токсиинфекциозен шок и ДИК-синдром.

По информация на лечебното заведение състоянието на момиченцето е било влошено още от петък миналата седмица. Изпълнителният директор на болницата изрази недоумението си защо е докарано толкова късно.

Според директора на центъра в Харманли Йордан Малинов повече информация за случая се очаква от Държавната агенция за бежанците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
78 преди 8 години
До Анонимен Да, приятел, това е точно такова.
7
0
 
0
 
! Отговори
75 преди 8 години
Токсиинфекциозен шок и ДИК не са диагнози а симтоми,част от диагнозата. Все едно да кажете,че на някой диагнозата му е "температура".
6
0
 
2
 
! Отговори
75 преди 8 години
До честит Най-вероятно КХТ/Кримска хеморагична треска/. Доста характерна за района на Хасково.Възможно е и да е менингоков менингит,също срещан за България.
5
6
 
13
 
! Отговори
честит преди 8 години
не ми се мисли какви зарази са ни донесли тия
4
0
 
6
 
! Отговори
Momo преди 8 години
Да се вземат мерки, за недопускане на възникване на безредици в центъра.Полицията и Агенцията за бежанците да се координират и да вземат навременни мерки!Просто предполагам, че е възможно да избухнат безредици след смъртта на детето.
3
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко за детенцето, обаче идват тук болни от всякакви екзотични болести и нашите лекари буквално нямат представа как да ги лекуват. Да не говорим, че едва ли хигиената в тия центрове за бежанци е на високо ниво и е въпрос на време да пламне епидемия от нещо и тогава ще е страшно!
2
13
 
25
 
! Отговори
tarbuh преди 8 години
Стига омраза бе, безсърдечници! Какво значение има какво е, това е ДЕТЕ!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да проверят колко време след като се е разболяло са взети мерки да се извика лекар.