След смърт на бебе: Адвокати не желаят случая "Д-р Байчева"

Нито един адвокат в Тетевен не желае да защитава родилката
Обновена: 31 май 2015 10:18 | 31 май 2015 10:15,
76
След смърт на бебе: Адвокати не желаят случая "Д-р Байчева"
Снимка: Нова телевизия, родилката Наташа Габровска

След ужасяващия случай на нечовешко отношение към родилка в тетевенската болница, където млада майка загуби бебето си, Здравното министерство и Лекарският съюз започнаха проверки, а доктор Нина Байчева и колегата й Михаил Миков подадоха оставки.

Сега обаче нито един адвокат в Тетевен и Ловеч не иска да се заеме със случая на почернената майка Наташа Габровска. А тя и съпругът й няма да си простят, че са избрали това родилно. Категорични са, че това решение коства живота на рожбата им.

Първите медицински заключения сочат, че причина за смъртта на бебето са родови травми, което доказва твърденията на майката. Въпреки това, пред Нова телевизия доктор Нина Байчева заяви, че не чувства вина за случилото се. По думите й раждането винаги е травматичен процес за бебето.

Още по темата

Семейството на пострадалата родилка призна, че всички адвокати в Тетевен и региона са им отказали услугите си с аргумента, че не могат да водят дела срещу доктор Байчева. Затова пострадалата млада жена търси адвокат, който ще пожелае да защити правата й.

Случаят на младата жена, подложена на ужасно отношение, разтърси цяла България. Хората избухнаха в социалните мрежи и там се появиха противоречиви мнения. За някои д-р Нина Байчева никога повече не бива да доближава родилки и да изражда бебета. Други сметнаха, че всяко чудо ще е за три дни и случаят ще се потули. Изписаха се дори обвинения към майките от Тетевен, че са мълчали досега. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Akradci i ubiici mogat da zashtitavat,nali?.tezi advokati zaslujavat da im se otnemat pravata,che za kakvo sa ni takiva advokatiako az otkaja rabota,shte me izgoniat vednaga,a na tezi koi im dava pravo da otkazvat ?
25
0
 
31
 
! Отговори
до 38 преди 8 години
А къде е спешното секцио в този случай с тази родилка ?
24
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братът на "д-р" Нина Байчева е лидер на ДПС-то в Ловеч ...
23
0
 
26
 
! Отговори
vivian преди 8 години
до 30 гого:това с раждането у дома е пълна глупост, мойто момче. Ако жена ти беше в ситуацията на това момиче от Тетевен и бебето не излиза поради недостатъчно разкритие, хич не се знае как щеше да завърши експеримента ви.Имам познато семейство, което без малко да убият бебето си, почнала да ражда вкъщи и не изилиза и не излиза, слава Богу мъжът проявил малко повече разум та бегом в `майчин дом, а бебето едва го спасиха със спешно секцио.
22
1
 
20
 
! Отговори
екс преди 8 години
До 31, тотално си сбъркал -> точно в Америка си невинен до доказване на противното! Т.е. не е твоя работа да доказваш че си невинен, а прокурора трябва да докаже че си ВИНОВЕН! Ако не може - няма присъда. Освен това точно там присъдите са с НАТРУПВАНЕ, т.е. ако някой примерно е направил въоръжен обир с убийство, ще има три присъди - за обир, за това че е въоръжен, и за убийство - 5+5+5 (примерно) = ще е в панделата 15 години! При нас винаги се взима само една - най-високата -> 5 !
21
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът е, че съдът от медицина нищо не разбира и назначава експертизи и т.н. тоест търси мнението на други лекари. А друг лекар ако свидетелства срещу колега и му изобличи грешките и некадърността, нарушава устава на БЛС, за което ще бъде изключен. А като бъде изключен, автоматично губи правото да работи като лекар. Затова и никой лекар няма да признае грешката на колега, съответно няма да видите осъден лекар в тая скапана държава.
20
1
 
40
 
! Отговори
читател преди 8 години
Лекарската мафия напредва бързо, прилага нови и нови методи.Ефикасно лекарство за тях са методите на съдията Чарлз Линч.Те са добри и за адвокатите.
19
24
 
22
 
! Отговори
гого преди 8 години
Ние си родихме детето у дома, неасистирано. Всички тогава скочиха и ни нарекоха сектанти и луди. Сега разбирате ли защо предпочетохме у дома...
18
1
 
15
 
! Отговори
ynota преди 8 години
doktor kym bolni :" Spasiavayte se !!! "
17
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално, семейството не е богат клиент, съответно всички пиявици отказват да го защитават.
16
3
 
44
 
! Отговори
Нели преди 8 години
До Анонимен,"тая" е жената, която само преди броени дни загуби рожбата си, благодарение на една накадърница, облечена в бяла престилка!!!!! Ако "тая" беше твоята сестра или съпруга, тогава щеше да отидеш с да я удушиш собственоръчно, а не да драскаш в разни форумчета!!!
15
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време само с доктори и в болници са раждали хората! И преди 500-600 години само доктори са израждали бебета мислите!За какво са тия доктори, ако не могат да помогнат? А не само, че не помагат, ами и вредят!
14
3
 
19
 
! Отговори
edin преди 8 години
Адвокат е ,душа дава за правда,за свобода!
13
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До КонKoнче, нали се сещаш, че в малък град Попа, Кмета, Доктора и Бирника са в един отбор. Хората с по-висок интелектуален и социален статус си се подкрепят, макар това често да е базирано на финансови интереси (някой направил услуга на другия и сега му връщат, някой примерно издействал по втория начин медицинско за спечелване на дело и сега му връщат). Не можеш да знаеш каква е историята.До доказване на противното, всички са невинни.Ама пък поразгледайте, запознайте се със случая.
12
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В малките градове е така. Имаш ли пари си бог.
11
44
 
10
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Явно случаят е лъжа, тиражирана от журналисти. Затова адвокатите не щат да се захванат с нея, все пак си имат правила и морал.Какви етикети в статията само "нечовешко отношение"... чиста клевета. Но пък, явно има си грамотни хора все още в страната.
10
46
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само, като и видите физиономията на тая, е ясно, че доста неща куцат в истината. Силно преувеличено е всичко с огромна доза лъжи. Не е случаен фактът, че никой адвокат не желае да се заеме със случая.
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НиколайСамо да те питам, дали знаеш какво е форцепс, какви видове има и за какво се използа и как се използва? А дали чи чувал и за вакуум? И дали знаеш какви работи причиняват тези неща?
8
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До VeskoВеско, нищо не казваш по повод защо е умряло бебето. А иначе уж се правиш, че много знаеш.Умряло е! Факт! Значи докторите са некадърни! Факт! Аз иначе ще отида да се хвана за един клон в гората и да го изплюя това бебе и хич не ми трябват доктори!Ама докторите са за това! Ако има проблем, да спасят живот! Живота на детето и на майката! Затова всички доктори карат скъпи коли! Затова ви хрантутим!
7
8
 
14
 
! Отговори
Николай преди 8 години
В Европа се използва форцепс доста по често от България. Една моя близка роди с форцеп в Германия и бебето получи родова травма.