След 10 г.: Държавата плаща 100% за здравето на децата

Ще сезираме Районната здравна каса, ако не сме доволни от лечение
Обновена: 16 юни 2015 19:11 | 16 юни 2015 19:00,
17
След 10 г.: Държавата плаща 100% за здравето на децата
Снимка: архив, БулФото

Държавата ще плаща все по-голяма част от здравните осигуровки на деца, студенти, държавни служители и др. Това решха депутатите, които приеха на второ четене промени в Закона за здравното осигуряване. 

В момента здравните вноски на тези групи българи се плащат наполовина от бюджета. С приетите днес изменения депутатите решиха от догодина държавата да плаща 55 на сто от парите им за здраве и делът й да се увеличава с по 5 на сто всяка година. Така след 10 години вноските ще се поемат напълно от хазната.

Депутатите отхвърлиха предложението на ДПС държавата да плаща вноските и на продължително безработните с регистрации в бюрата по труда. Не беше подкрепено и искането на движението работещият в едно семейство да осигурява неработещия като самоосигуряващ се. 

С промените в закона за здравното осигуряване депутатите дадоха възможност на осигурените да сезират Районната здравна каса, когато не са удовлетворени от полученото лечение. 

Причините, по които е допустимо писането на жалби, са отчетена, но неизвършена дейност; качество на медицинската помощ, което не отговаря на критериите, отказан достъп до медицинска документация, получени от медицинско лице пари без правно основание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
хр преди 8 години
И сега заплащаме за децата, въпреки, че уж е безплатно.Но това последното е само на хартийка. И сега плащаме, а след време ще е още по-зле.Най-лошото е,че ще плащаме за още по-горяма некадърност и много по-висока цена.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТРАЕЙ КОНЬО ЗА ЗЕЛЕНА ТРЕВА. ТИЯ ЗА *** ЛИ НИ ИМАТ? ТЕЗИ НЕЗНАЯТ ЛИ ЧЕ СЛЕД 10 ГОДИНИ НЯМА ДА ОСТАНЕ НИТО ЕДИН МЛАД ЧОВЕК КОЙТО ДА ИМ ПЪЛНИ ХАЗНАТА? ЩЕ ОСТАНАТ САМО ПЕНСИОНЕРИ И НАРКОМАНИ.
14
3
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
От зората на "демокрацията" бачи ви Стамат ви разправя, че ще ревете за социализъма, а вие не, та не! ;-)
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нуждите на работническо-селската аристокрация от качествено здравеопазване ще бъдат задоволени всеобхватно и в най-кратки срокове.Качество и ефективност, ефективност и качество !
12
1
 
3
 
! Отговори
Булгарише Остриш преди 8 години
До 3,че то на България целият бюджет е горе-долу толкова, към 70 милиарда лева за година. Няма как да платим 69 м. само за здравеопазване. Целият проблем е, че самата държава не е коректен платец към НОИ, тя е най-големият длъжник на НОИ, и сега я натоварват още, и тя естествено пак няма да плаща реално. И пак всички работещи в частния сектор ще плащат целия масраф.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 10 oт 3Австрийците си плащат данъците, отделно са здравните осигуровки и повярвай ми, те са в десетки пъти повече от 16, 80 лв месечно...Мой познат получил лек инфакт там, след обаждане до Спешна помощ ПЪРВОТО НЕЩО било най-любезно и вежливо да го помолят да им издиктува номера на персоналната му здравна осигуровка.След като проверили, че всичко е ОК, линейката била изпратена и дошла за 5 мин.Та така.Тука верваш ли нявга това да стане?
10
5
 
4
 
! Отговори
До Анонимен №3 преди 8 години
Колко от тези 8 000 000 австрийци работят и плащат данъци? Какъв процент са там хрантутниците, които цял живот се издържат от соц. помощи и детски надбавки, като се грижат децата им да са поне 5-10?И какви са тези проценти у нас? Също така, какъв процент от тези 3 милиарда, които отделяме за здравеопазване отиват за лечение на онези, които никога не са плащали данъци и осигуровки и нямат намерение да плащат? Но викат линейка по най-дребен повод и после бият медицинския екип и трошат линейката!
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе,защо обещават далечни работи?вместо сега да вървим напред,ние боксуваме а имат и време да мислят след 10 ,20 години какво ще става.
8
2
 
9
 
! Отговори
Бил Гейтс го е казал преди 8 години
А за здравето на трудовия пенсионер, който след 10 г. ще се пенсионира с минимум 40-45 г. трудов стаж, държавата няма ли да плаща 100%?Защото за 40-45 г. труд ти си дал много на България, а поне 50% от "децата на България" след 10 г. ще са рожби на онзи етнос, който в преобладаващата си част си е изкарал живота на помощи и не е внесъл и стотинка в хазната!Вчера видях, отпечатани във вестник, мисли на Бил Гейтс. Едната от тях беше: "В живота няма справедливост!"
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди няколко дни министърчето се изцепи ,че не плащали на бърза помощ, за да оставяли хората, ама май те и въобще и не им плащат, след като след 10 години е възможно да почнат да си плащат напълно!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали всичко сравняват с Европейските защо не са подкрепили искането на ДПС във Австрия е така ако работи един от семейство останалите са осигурени от неговите лека от Виена
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахахахха, това е реформа дами и господа, да ви е честито, който е балък и работи трябва да плаща, всички останали, включително и ДЪРЖАВАТА, нямат такова намерение! Ако за държавата е скъпо, която събира парите, които плаща пак от нашите данъци, как е положението за нас?!?
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще сезират Районният арменски поп, ако не са доволни.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И още малко статистика :----В Австрия с население около 8 000 000 души за здравеопазване се отделят над 69 млрд лева. (при тяхното качество на живот и здравна култура)У нас се отделят 3 млрд. лева.От тях само около 180 млн. отиват за труда на персонала.Останалото е лекарства консумативи и други...С ТРИЦИ МАЙМУНИ НЕ СЕ ЛОВЯТ, МОСКОВ !
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо чак тогава ?А досега не е ли плащала ?За каква реформа ми говорите тогава ?Всичко е бошлаф.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
здравна реформа ли ще има в бг