220 млн. се изкарват от дрога и проституция у нас

0,28 на сто от родното БВП се дължи на престъпна дейност
22
220 млн. се изкарват от дрога и проституция у нас
Снимка: Булфото, архив

Предварителни данни на Националния статистически институт за 2013 година, показват, че приходите от производство и разпространение на дрога, контрабанда на цигари, алкохол и проституция у нас възлизат на 225 млн. лева. Като цяло отражението на включването на тези дейност в БВП е 0,28 на сто, каза в интервю за БТА председателят на НСИ Сергей Цветарски.

Той обеща, че след девет месеца ще има по-точни предварителни данни за 2014 година.

Има изненадващ ръст на населението в област Кърджали за миналата година, коментира Цветарски.

Както в цялата страна, така и там естественият прираст е отрицателен - малко над две на хиляда, а миграционният прираст е 12 на хиляда в рамките на една година.

Според шефа на НСИ вероятната причина за това е изборната миграция преди местния вот през октомври.

Данните на статистиката отчитат, че средният българин след повече от сто години, откакто се правят проучвания, е поостарял - на 43,2 години, което дори в средноевропейски мащаб е доста висока възраст, живее около 71 години за мъжете и 78 - за жените, като има вероятност след 70 години наследниците му да живеят с 15 години повече.

Средният българин е със средно образование, но с тенденция да го повишава към висше.

Този българин живее в едно домакинство със среден брой хора 2,4 или в едно домакинство има по-малко от едно и половина деца.

Средният българин получава заплата от 882 лева и почти половината от дохода му се изразходва за храна и безалкохолни напитки и поддръжка на дома.

Той работи главно в сферата на услугите и живее основно в градовете в собствено жилище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и откъде знаят колко са изкарани :)
14
0
 
1
 
! Отговори
д преди 8 години
После защо не искат да легализират...
13
0
 
1
 
! Отговори
Georgi преди 8 години
Purvo che pechalbite sas sigurnost sa s 1 nula otzad tui kato tova e godishna pechalba na edna grupirovka a te sa mnogo veche. Vtoro tiq koito kazvat, che tova bil osnovniq biznes koito dviji ikonomikata, az lichno ne znam kak tochno go dviji pri polojenie, che parite napraveni ot narkotrafik se izpirat prez kazina i tem podobni i sled tova otivat v Shveicarskite smetki na trafikantite... Tozi biznes e nito polezen za ikonomikata ni, nito vreden, edinstvenata vreda e narko zavisimite.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***!
11
0
 
3
 
! Отговори
Rema преди 8 години
Всичко е точно само дето е наобратно. Да се чете 82.0 :)
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен, че се изкарват се и изпират през казината разположени на всеки ъгъл, но въпреки че са празни и почти никой не влиза в тях декларират милиони а НАП и ПОЛИЦИЯТА са със широко затворени очи.
9
1
 
3
 
! Отговори
majorski преди 8 години
Дааааа с това България е известна в цяла европа ...това е основният бизнес който движи българската икономика ..заедно с Гурбетчийството !Този бизнес се спонсорира и усилено потдържа от всички европейски членове...Очакват се от 2016 удвояване на Еврофондовете за развитието на Проституцията и Нарко бизнеса в България ....
8
0
 
6
 
! Отговори
има грешка преди 8 години
не е възможно сумата да е толкова нищожна
7
0
 
6
 
! Отговори
ДДД преди 8 години
Изпуснали са нула на доходите от наркотици и проституция.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това си е чист пример как държавата защитава престъпниците... ако тези неща се легализират ще има известен брой с разни гадни венерически болести и свръхдози ще се изчисти малко паплачта която е склонна да прибягва към тези пороци на оцелелите ще им омръзне защото вече няма да има тръпка в изживяването. а доставчиците няма да имат сметка защото ще имат конкуренция цените ще паднат и най-важното ще трябва да плащат на най-големия тарикат - "държавата". в някои страни тези мерки вече са предприети
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
vsi4ko se znae i vsi4ki lapat. njama savest, njama strah ot Boga. Ama toi gleda i ste si platitjat edin den utrepkite...tagno, tagno...taka varvi sveta, ina4e vseki porjada4en go dava...
4
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи е време тази слабоумна държава да вземе да ги легализира-21-ви век в ЕС сме все пак...
3
6
 
8
 
! Отговори
Решение преди 8 години
Ами да се легализират и ще се оправим!!!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само? Да, бе да! То ако бяха само толкова едва ли всички големи престъпници в тая държава щяха да се занимават точно с тоя бизнес. Доста повече се изкарват, ама карай!
1
1
 
5
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Когато чета статий от този род, все се сещам за Паша Христова - Една българска роза...