Родилка се молила с часове за упойка преди да... издъхне

От Втора градска болница мълчат за случая, разследват
23 юни 2015 09:15,
102
Родилка се молила с часове за упойка преди да... издъхне
Снимка: архив, Булфото

Бизките на 32-годишната Илияна Цветанова, която умира на 16 април часове, след като ражда дъщеря си Мария, питат през сълзи: "Как е възможно – да има смърт, а да няма причина за това?".

Младата жена постъпва за раждане във Втора градска болница. След като на бял свят се появява бебето, състоянието й се влошава - получава кръвоизлив, а лекарите не успяват да я спасят.

Майката на Илияна споделя през сълзи пред Нова телевизия: "Каза ми: "Раждането беше тежко, накрая вече им се молех: "Моля ви се, сложете ми някаква упойка. Не се издържа вече".

Илияна се обадила на съпруга си Иво и му казала, че ще я сложат на системи, защото й станало лошо. Повече не се чули.

Когато младият мъж отишъл да види съпругата си, лекарите го спрели в коридора: "Получи кръвоизлив, два пъти я отваряме, не знаем какво се случва. Коремът й продължава да се пълни с кръв". Ама как не знаете, бе хора?", недоумява полуделият от болка мъж.

Д-р Мария Чорбева от АГ отделението във Втора градска болница казва уклончиво за случая: "Направено е вътрешно разследване, но не можем да установим причината за смъртта".

От какво е починала Илияна, ще покаже аутопсията. Докато чакат резултатите, близките са жалват на институциите, но отговор отникъде няма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
До 34 преди 6 години
А ти къде си раждан бе? Не си ли роден в България? Я малко повече уважение, алоо
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 75Абе ако знаеш как да го правиш правилно не се връща, ами си отива където трябва.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не кълни че се връща . ***
64
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много манипулативно заглавие! Да ходи цял живот по доктори, по болници и по гробища автора на статията.
63
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A Moskov pak iska pari..da zakriat Zdravnata kasa i lekarite da se gkedat pod lupa..mir na duchata na rodilkata i smelost za rodninute tarsete si prava..nakoi nai pisle trabva da e isaden za da stanat lekarite-hora
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горката жена и горките й близки! А защо в България все още не може да присъства съпругът и семейството, майката на родилката, например, при раждане?
61
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора не смесвайте нещата, естествено докторите не са Богове, но тук говорим за цивилизовани условия, отношение и отговорност. Не е нормално в 21 век жените да раждат в общи преродилни зали, да не може да бъдат в този момент придружени от близък човек, да са обезболени. Здравната каса не покрива упойката, а тя трябва да е право на всяка раждаща, а не лукс и да не и се постави само ако наистина има причина или жената изрично не иска, поради някакви причини. Това което се случва е нецивилизовано.
60
0
 
7
 
! Отговори
яна преди 8 години
Така беше и преди 40 години, огато раждах първия си син в Шейново, оставиха ме сама с изтекли води от 11 вечерта до 13ч. на другия ден с неистови болки и страх, и после по време на раждането един едър доктор натискаше корема ми с крак... а с втория ми син в 3-та градска един лекар, мисля с руска фамилия, не ми разрешаваше да плача и да викам, според него се плачело и викало само на гробищата... не искам да си спомням
59
1
 
9
 
! Отговори
преизподня преди 8 години
Как може?В конц лагер ли сме се озовали.Какво стана с тази държава?
58
2
 
6
 
! Отговори
Toshkata преди 8 години
Трепай ги сам,само така ще се оправим.
57
3
 
4
 
! Отговори
Е преди 8 години
До ParcucНали Москов точно такива неща се опитва да прокара. В момента се приемат хората на късмет и после който, както може да се оправя независимо дали е осигурен или не. Вярно е, че ако не попаднеш на свестен лекар трябва да разчиташ на късмета си, ама като няма яснота за парите и болничните заведения гледат първо да наместят финансите, а после да мислят за болните.
56
2
 
17
 
! Отговори
нелка преди 8 години
животът в българия не струва пукната пара ...ясна ми е картинката , яла съм им попарата , вече си мисля , че нищо не може да се направи ,може би след няколко поколения ...
55
1
 
40
 
! Отговори
Parcuc преди 8 години
Не знам какви осигуровки какви 5лв, но положението е мноо зле. Преди работех на добра работа, по 500лв на месец от заплатата отиваха за държавата. Веднъж в годината ми се наложи да отида на лекар специалист - джипито ми се развика, че съм разхищавал средствата на касата ????? Друг случай хирургът вика това не се покрива от касата ако искаш легално 120лв, ако искаш нелегално 60лв за мен и цак у джобчето. Като за начало Москов трябда да спре кокаина и поне малко да влезне в реалността.
54
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може да са толкова некадърни, с едно търсене в гугъл може да се види какво трябва да се направи.
53
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Некадърни са тия доктори, аз ако бях станал доктор щях да им покажа как се прави! Некадърници! Отивам до магазина за ракия и после ще ви обясня как е трябвало да постъпят в този случай самозваните лекари!
52
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скапана държава!!!! Живота нищо не струва в България
51
12
 
8
 
! Отговори
Iuly преди 8 години
Как с вътрешен кръвоизлив упойка! Каква упойка да и сложат освен пълна и да не се събуди повече. Тук лекарите си знаят работата. Жалко, че не са успели да помогнат на жената.
50
1
 
14
 
! Отговори
До кога преди 8 години
До СпейсПитам се до кога ще се пише и коментира единствено и само по форумите, под подобни публикации, при вече случило се нещастие...И кога хората ще осъзнаят, че ТРЯБВА да НАПРАВЯТ нещо, за да не се случват лошите неща! И за да имат успешна държава и успешен живот!А България е една прекрасна страна, която ние, българите, разрешихме да започне да бъде унищожавана по различни начини. И това продължава до ден днешен. Щом го позволяваме, значи не се обичаме и си получаваме заслуженото!
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Дядо Йоцо 55 КоментарДокога ще бъде "каквото е писано" оправдание за всяка грешка? И когато доктор спаси наръган, блъснат или прострелян пациент, пак "Бог"-ът ви ли го спасява? Съществуват прекалено много условия и усложнения по време на раждане, а човека е крехко създание.
48
1
 
32
 
! Отговори
emigrant преди 8 години
Баси и "държавата" !!!! Кога ще се промени нещо към по-добро!?Затова знаещите и можещи(и не само) напускат тази АБСУРДНА територия!!!!