54% от българите готови да дадат детето си на друг!?

37% готови да станат приемни родители срещу издръжка и заплата
45
54% от българите готови да дадат детето си на друг!?
Снимка: Булфото, архив

Над половината от българите (54,2 на сто) биха поверили децата си на грижите на приемно семейство, ако не могат да се грижат за тях. Това показват данните от социологическо проучване на Галъп Интернешънъл за състоянието на приемната грижа, направено по поръчка на Националната асоциация за приемна грижа.

Българите знаят какво е приемна грижа, показва още изследването.

Близо 70 процента от българите свързват приемната грижа с временното отглеждане на деца, лишени от родителска грижа, в семейство.

37% от сънародниците ни са готови да станат приемни родители, ако получават издръжка и заплата за отглеждането на детето, 20 на сто се страхуват да станат приемни родители, а за 11 на сто заплатата и издръжката не са от значение, ако станат приемни родители, каза Александър Миланов от Националната асоциация за приемна грижа, цитиран от БТА.

По думите му българите биха станали приемни родители, ако имат достатъчно време да опознаят детето преди да го вземат у дома (41,2 на сто), детето няма заболяване или увреждания (33 на сто) и е без трудности в поведението (23,3 на сто).

Бъдещите приемни родители сами определят възрастта, на която да е детето (31,7 на сто) и неговия етнос (27,2 на сто), определят сами дали идва от социален дом или от биологичното си семейство (11,2 на сто).


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американски простотии - вместо да улеснят процедурите по осиновяване и да търсят истински семейства на децата, те търсят родители срещу заплащане. И какво се случва с милото семейство, когато детето стане на 18 и паричките секнат - ми да си хваща пътя - кеф му просяк, кеф му ***, родителството си е родителство, но сиренето е с пари.
22
0
 
22
 
! Отговори
майка преди 8 години
Пълни глупости. То бива стъкмистика, ама това минава всякакви граници. Българите не се отказваме от децата си. И приемните родители са просто платени гледачи.
21
0
 
24
 
! Отговори
глупости преди 8 години
Поредните евровнушения!
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са пълни глупости както бе упоменато. Обаче с тези програми за приемни семейства и други подобни социални дейности си нямате на идея какви пари се усвояват от разните му там фондации
19
0
 
24
 
! Отговори
фр преди 8 години
Това са пълни глупости.Поредната стъкмистика.
18
0
 
20
 
! Отговори
г-н боко боков преди 8 години
номер 4, ***, и за плюене трябва нещо повече от гладки мозъчни повърхности. комунизъм не е имало, както и сега няма демокрация и пазарна икономика. попрочети малко маркс, вебер, фрийдмън и кейнс, има ги в чичко ти гугъл
17
0
 
18
 
! Отговори
ББ преди 8 години
И Аз искам да давам по високи заплати и пенсии
16
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може на заплата 700 лв . държавата да ти взема 150 лв. данъци и осигуровки и да плащаш за всичко с останалите 550 лв. а те да не плащат нищо ...
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То повече от половината майки на новородени не знаят български !Това е статистика не си го измислям
14
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз имам три чудесни деца. Никога не бих и помислила да ги дам за отглеждане на някой! Ако трябва ще работя най-черната работа, но ще си ги гледам и няма да се унижавам да чакам на мижавите помощи от държавата! Направил си деца, отговорен си за тях! Ако не ти стиска - стерилизация и ходи по кръчмите да си гледаш собствения кеф. Аман от егоистични плазмодии! Тази държава на къде отива?
13
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смешории, че над 50% от Българите биха, дали детето си чужд човек, да им гледа детето. Проучването, да не е правено в "Факултета ", няма как да стане, това само плитките мозъци от днед.бг, може да го напишат.
12
4
 
17
 
! Отговори
@17 преди 8 години
Аре обратно в училище да се научиш да четеш и после коментирай. Или накарай баба си да ти прочете първото изречение на статията на глас .... 3 пъти ... бавничко.
11
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАЩО МАНИПУЛИРАТЕ ХОРАТА БЕ ТАВАРИШИ? КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ЩЕ СИ ДАДЕ ДЕТЕТО? ЗАЩО НЕ КАЖЕТЕ ЧЕ РОМЛЯКИТЕ СА ГОТОВИ ДА СИ ПРОДАВАТ ДЕЦАТА ЗА ДА СТАНЕ ЯСНО КОИ БЪЛГАРИ СИ ДАВАТ ДЕЦАТА. ТЕЗИ ОТ ГАЛОП ИЗТЪРБУШЕНОСТ КАКВИ СОЦИОЛОГИЧИСКИ ПРОУЧВАНИЯ ПРАВЯТ КАТО И ТЕ НЕЗНАЯТ КАКВИ СА И ОТ КЪДЕ СА?
10
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Близо 70%това означава,че 70% от населението ни вече не са бьлгари,
9
0
 
46
 
! Отговори
Х преди 8 години
Това проучване е правено в някой ромски квартал.
8
0
 
40
 
! Отговори
ауслендър преди 8 години
Статистика от гетата...станаха вече много и трябва да се взима впред вид решенията им!!!
7
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а бъмзи знаели за тази статистика
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи 54% е вече брикетската общност от населението на България затуй не могат да им кажат и копче нашите управляващи защото изборите зависят от тях. Лека от Виена
5
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неграмотни ***, това е мнението на 50% от анкетираните, които са не повече от 100 души, а не мнението на 50% от цялото население, правите ли разлика? Когато се проведе национално допитване, тогава можете да осреднявате и обощавате резултатите за цялата нация.
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Naprotiv sled upravlenieto na gerb stana taka-horata obednavat,a bednostta vodi do oskotavane,kadeto moral i cennosti da kategorii ot minaloto..moite roditeli sa giveli po vremeto na Givkov i se uvagavat..taka che mantrata komunistite sa vinovni ne vagi