Църквата: Хомосексуалността вреди на личността!

Светият синод с открито писмо до общината срещу гей парада
25 юни 2015 19:50,
170
Църквата: Хомосексуалността вреди на личността!
Снимка: архив, Булфото

"Хомосексуалността е противоестествена страст, която безусловно вреди на личността, семейството и обществото и нанася пагубни последици както върху физическото и психическото състояние на хората, така и върху духовното".

Това посочват в своя позиция по повод организирания на 27 юни гей-парад от Светият синод, като припомнят, че принципната позиция на Църквата по повод тези прояви остава през годините непроменена.

Още по темата

"Водена от разбирането, че Бог е дарил човека с лична воля и свобода сам да избира доброто, Църквата зачита частния живот и свободния избор на човека, като припомня думите от Свещеното писание, че трябва да се ръководим в своите решения и действия от принципа: "Всичко ми е позволено, ала не всичко е полезно", допълват от Синода.

Православната църква решително осъжда и всяка пропаганда на хомосексуализма и се противопоставя на опитите да се наложат греховните прояви като "норма", като повод за гордост и пример за подражание.

Светият Синод допълва, че подкрепя и откритото писмо до кмета  Йорданка Фандъкова от български общественици, интелектуалци и журналисти по повод провеждането на поредния гей парад в българската столица и призовава общинските власти да се "вслушат в разумните и напълно основателни аргументи срещу провеждането на подобна публична демонстрация на хомосексуалната идентичност и претенции за особени привилегии за определени групи граждани".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бе то и четенето на днес беге вреди на личността, ама го правим...
41
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странно, че аз поне се сещам за повече положителни неща, които са създадени от гейове отколкото за нещо лошо. Църквата и хората, които така леко определят хомосексуалистите като болни, не се замислят май, че за духовното развитие на човека не е важна само религията, а и литературата, музиката, театърът, балетът и пр. При всички тях има хомосексуалисти, които ако бяха натирени в психиатрията, като някой с наполионов комплекс щяха да лишат човечеството от една доста значима част от изкуството.
40
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия дето прекалено се интересуват от темата за гейовете, и те са ми съмнителни...
39
3
 
21
 
! Отговори
Брат Вурст преди 8 години
Белите хетеросексуални мъже и жени са дискриминирани. Докога?
38
5
 
2
 
! Отговори
Малиии преди 8 години
До Анонимен 55Ох, моля те върни се в сектата, от която си излязъл!
37
4
 
3
 
! Отговори
до 56 преди 8 години
На тях не можеш да им се радваш,но ако се лекуват самитите те ще се чувстват по-добре. Предполагам, че и тези, които се меслят за Наполеон и Хитлер не искат да се лекуват, но всички виждат, че са болни. Акокато изпаднат в криза са и опасни за околните. се чу
36
1
 
7
 
! Отговори
Rema преди 8 години
Браво! Много балансирано и в същото време безкомпромисно!
35
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хомосексуалистите, които страдат, страдат заради средата, в която живеят и заради хомофобските нагласи на ограничените хора, а не заради самата си ориентация....Средата си е ОК, даже и паради им организират - гордост хомосексулна. Повечо страдат защото хомосекуализма е извращение и порок а те винаги носят страдание. Много от тях се обръщат към психолози и стават отново нормални хетеросексуални, създават семейства и деца. Иначе са сами като кучета, само удоволствията от секса им остават.
34
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 47Хомосексуалистите, които страдат, страдат заради средата, в която живеят и заради хомофобските нагласи на ограничените хора, а не заради самата си ориентация. Хич не ме вълнува дали може да се "лекува" или не. За мен това не е болест, за да се търси лек. Има достатъчно гейове, които са щастливи такива каквито са и е доста унизително да ги караш да се лекуват. За какво? За да радват такива като теб ли?
33
5
 
8
 
! Отговори
швебвгз преди 8 години
Еее извратеняци доживяхте да се пусне тема за природни грешки за да коментирате.Не превръщайте темата за психиатрично заболяване в тема за правата на човека.
32
14
 
9
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Изключително нaгло е хомомилиционер с путяновия портрет у единия джеб и крaдени пaри у другия, нaвлекъл 10 килa злaто в " кръстове" и лaнци дa се изкaзвa кво е морaл и психично зaболявaне. Зaщото сaмите червени попове сa психично болни от русофилия, тия немa кaк дa сa мерило зa Добро и зло
31
2
 
5
 
! Отговори
Ко? Не! преди 8 години
До Анонимен 44Аха, и сигурно се лекува с електрошок. Пълна глупост!
30
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко е в главата. Който си внуши, че е хомосексуален, такъв ще бъде, това е заболяване на психиката.
29
7
 
20
 
! Отговори
Даката преди 8 години
Най-накрая Църквата да изкаже своята позиция. Хомосексуализма наистина вреди, той е като вирус, който се разпространява навсякъде и заразява неукрепналите хорица. От мои приятели кл. психолози съм чувал за не малко излекувани от този содомски вирус. Така, че номера с- Ами аз така съм се родил, вече не минава. Гей не се раждаш, такъв ставаш по собствен избор, в следствие на трудно детство (малтретиране, изнасилване, неправилно изградени светски и духовни ценности). Длъжен бях да ви кажа истината!
28
12
 
7
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Бпц е хомомилиционерскa промоскaлскa структурa, a не църквa! Църквaтa е Божи дом, a тия червени *** сa ортaци със злото
27
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са психически болни хора. И тези, които са в лудницата не са се заразили по въздушно капков път. Има психически болни хора, които не осъзнават, че са такива. Няма п...сти, които да не са психически лабилни, а това е първото доказателство, че са за лекар. Лошото е, че обществото започва да го приема за нормално.
26
2
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
niama nishto estestvenno v protivoestestvennoto
25
9
 
5
 
! Отговори
Мир преди 8 години
До Анонимен 27То по тази логика хората ще правят секс само да се възпроизвеждат, ама май не е така. Факт! То верно Църквата и това проповядва сигурно.
24
8
 
1
 
! Отговори
Тончик До 32 преди 8 години
Сладур!Много си сладък, когато се ядосаш *)
23
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че ума гей парад, че църквата да се направи на пазител на други цености освен финансовите. Голям страх от парад дето за да го видиш трябва да отидеш на него. Друго си е обаче да имаш в редиците Баба Гуси и другите герои от троянския манастир. А църквата да почне да плаща данъци - и за имотите и за лъжитр, които продава 2000 години.