Нова цена на тока - от 1 август

КЕВР удължи с месец регулаторния период
29 юни 2015 17:00,
24
Нова цена на тока - от 1 август
Снимка: flickr

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) удължи с един месец регулаторния период и така новата цена на електроенергията ще влезе в сила не от 1 юли, а от 1 август. Това е било решено на закрито заседание на регулатора, провело се днес (29 юни). Решението е качено на сайта на Комисията.

Още по темата
В петък Комисията отказа да се произнесе дали ще приеме възможността за отсрочка на ценовото решение, която даде Народното събрание, гласувайки промени в Закона за енергетиката. Председателят на КЕВР Иван Иванов обясни пред журналисти, че промените още не са обнародвани в Държавен вестник и подобно решение би било нищожно.

В събота обаче излезе извънреден брой на Държавен вестник, в който бяха обнародвани промените в Закона за енергетиката и това направи възможно произнасянето и на регулатора.

"Една от основните цели, регламентирани в Закона за енергетиката, е създаването на предпоставки за извършване на дейностите в енергетиката при гарантиране на сигурността на доставките, интересите на потребителите и националните интереси", пишат от Комисията.

На базата на очакваните промени, предложени от правителството, комисарите посочват, че има основания за удължаване на ценовия период за дружествата от сектора до 31 юли 2015 година.

Още новини за енергетика четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: енергетикаКЕВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОХООООООООООООООО, ВЕДНАГА СПРЕТВАМЕ МАЙДАН.