Очаквано: ПФ остава да подпира властта

Кабинетът не изпълнил 2 условия, по 5 действията били задоволителни
Обновена: 3 юли 2015 11:19 | 3 юли 2015 11:19, Камелия Цветанова
123
Очаквано: ПФ остава да подпира властта
Снимка: архив, БулФото

Очакванията, че Патриотичният фронт няма да се откаже от подкрепата си към властта, въпреки ултиматума, който постави към кабинета преди месец, напълно се оправдаха.

Още по темата
Съпредседателят на коалицията Валери Симеонов обяви, че парламентарната група е взела решение да продължи подкрепата за програмата за стабилно управление, като през следващите три месеца ще изпълнява строг контрол по отношение на борбата с битовата престъпност и поскъпването на тока, защото това са две от условията, които не е изпълнило правителството.

По останалите пет от седемте изисквания, Патриотите дават задоволителна оценка.

Те не са доволни само от постигнатото в борбата с битовата престъпност и според тях заради натрупаните с години проблеми в това отношение е нужно да се ангажира повече ресурс в тази посока.

ПФ ще настоява и за изработване на държавна стратегия по работа с етносите.

Депутатите от коалицията смятат, че отлагането с месец на поскъпването на тока не решава проблемите в сектора, които са свързани с кражби.

Те са подготвили и специален закон срещу злоупотребите на ТЕЦ „Марица Изток“ 1 и 3. Според Симеонов само тези две централи са нанесли щети заради злоупотреби в размер на 1,2 млрд лева. Иначе от останалото са доволни.

Съборени са част от незаконните постройки в квартал "Кремиковци“ в Гърмен и заради това по тази точка патриотите дават положителна оценка на властта.

Оказа се, че те са доволни и от предприетите действия за започване на изграждането на защитните съоръжения по границата с Турция и възстановяване на увредените участъци от тях.

Ограничаването на незаконната сеч и износ на необработена дървесина според ПФ също е направено с наложения мораториум, което означава, че и тук управляващите са си свършили работата.

Предстоящият през октомври референдум, иницииран от президента, също е удовлетворил депутатите от ПФ, които искаха промени в Изборния кодекс за въвеждане на задължително гласуване и вдигане на прага на преференциалния вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: Министерски съветПФ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предателски фронт е по-подходящото им име
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
vie kakvo iskate , nemoga da razbera? pka dps i bsp li da doidat na vlast tova li iskate?
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не сме си и помислили нещо друго.
75
3
 
13
 
! Отговори
Кръстинка преди 8 години
От днес Патриотичният фронт за спасение на България ще се преименува на Паричен фонд за спасение на Бойко.
74
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той се е доказал плазмодий, но какви са тези които са гласували за него и подобните му? Бойко е прав ,че матриала е калпав.
73
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бальо във властта, телевизията му уж в опозиция!
72
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че някой съмнявал ли си е ? Това си бе театър за пред електората . Кой се отказва от властта ? За кой път вече го играят този -цирк ? Май 4 или пети път. Нищо ново под слънцето.
71
2
 
13
 
! Отговори
d преди 8 години
Кой бега от хранилка, захранена завчера от Бойко с 8 милиарда държавни дългове и която ще се захрани по план до края на годината с още толкова?
70
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Яснооооооооо...... Дядо Поп блазно най-обича.... и "Патриот" се той нарича!
69
2
 
15
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Баницата е сладка в управлението. Жалки крадци и лъжепатриоти. Поредните политически .....
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имах си аз да бяха напуснали............един Бойка напусна и му се разкааз играта за цяла година , друг няма да посмвее.
67
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До патриот безпартиенне Удобряваме, така е, може би сме малко по-грамотни и умни, та виждаме, че тези "патриоти" едно говорят, друго правят. Аз лично съм гледала репортаж по скат, в който говорят против приемането на 3-ти пол, а после гласува "за". Дано да свържат заблудениет скоро, че иначе- жалан ни майка
66
0
 
14
 
! Отговори
циркус преди 8 години
Е този мазния от снимката гледа колкото се може по дълго да е в парламента, затова се съгласява на всичко за да получи облаги. Знае че това му е за пръв и последен престои в НС. Той и тези които лъжеха по телевизия СКАТ станаха депутати но за последно.
65
1
 
15
 
! Отговори
Разобличителя преди 8 години
Какви патриоти сте щом желаете Българска Народна Банка да попадне под управлението на масоните в България,в лицето на Григорий Вазов?Разобличителя
64
3
 
12
 
! Отговори
валери помиярски преди 8 години
колкото и да са ми противни от атака, май само те останаха на принципни позиции... *** мошеници долни!
63
1
 
16
 
! Отговори
Българче преди 8 години
Нищо ново под слънцето - Паричен Фонд за спасение на Бойко!
62
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Патриот е, душа дава,само да е във властта, народа забравя, за да забогатява!Ще дойде Видов ден!
61
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви патриоти са тези? Въртиопашки.
60
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като че някой е имал съмнение, че ще продължат да подкрепят. Симеоновите игрички вече са известни - те подкрепиха правителството след като по време на цялата предизборна кампания, а и преди нея твърдяха, че ГЕРБ са престъпници, та сега ще се разколебаят.
59
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, защо сте изключили от подкрепящите ДПС-то така?! Точно те подкрепиха и прокараха всичко по-важно досега: - Дълга - Здравните промени - Пенсионните промени Или за вас е определящо кой какво се пени по сутрешните блокове?