Расте броят на ползващите безплатни винетки

Всяка година увеличението е със 7-8%
6
Расте броят на ползващите безплатни винетки
Снимка: БТА, архив

Трайна тенденция за значително увеличение на ползващите безплатни винетки отчита сравнителен анализ на Агенцията за социално подпомагане.

От 2008 година досега нарастването всяка година е средно със 7-8%. Раздадените през 2008 винетки са 109 467, в края на 2014 г. броят на ползващите безплатни винетки е 174 350, което е с близо 65 000 повече за този период.

Първите четири месеца на 2015 г. напълно потвърждават тенденцията за нарастването, като броят на раздадените винетни стикери е 177 174, коментират от АСП.

Традиционно с най-много отпуснати винетки са по-големите области София-град, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен, най-малко са в областите Видин, Кърджали, Смолян, Търговище и Ямбол.

Правото за получаване на едногодишен винетен стикер имат хора с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност. Винетката може да се използва за собствен или съпружеска имуществена общност лек автомобил.

Правоимащи са и лицата или семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: винетка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В ИСПАНИЯ,ФРАНЦИЯ,ИТАЛИЯ,ХЪРВАТСКА,СЪРБИЯ НЯМА ВИНЕТКИ,ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ПЪТИЩАТА СА КАНЕФ А ИМА ВИНЕТКИ,КАКВО ПЛАЩАТЕ И ЗАЩО СА ТЕЗИ ВИНЕТКИ И ЗАЩО ПРОДАЛЖАВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО,ЧЕ ВИНЕТКАТА Е ГОДИШНА А АКО СИ Я КУПЯ ЮНИ ПОЛЗВАМ САМО ШЕСТ МЕСЕЦА КАК И КОЙ ПРОДЪЛЖАВА ДА КРАДЕ?ЗАВЕДЕТЕ КОЛЕКТИВЕН ИСК ЗА ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добър бизнес за докторите. Да му мислят данакоплатците
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А статистика на какви коли се слагат винетките, защо няма......защото на нови скъпи коли се дават винетки на хора, които само източват държавата. Богати хора с официален доход хиляди лв, неофициален само можем да гадаем. И в същото време има хора, които в 21 век гладуват и то БГ, хора, които едва преживяват. Цинизъм за тези, които посягат да вземат винетката, фалшиви ТЕЛК-ови решения....и всичката тази помия, които залива България.
1
0
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Всъщност доста българи ги устройва случващото се в страната,процесите на наместване еи намърдване не са спирали.Тези ,които много държат да живеят честно и почтено ще се наложи да чакат ощо доста време