Социалният работник – прашно бюро и олющена стена

Тежките условия и мизерните заплати ги извадиха на протест
Обновена: 9 юли 2015 20:05 | 9 юли 2015 18:00, Анисия Иванова
55
Социалният работник – прашно бюро и олющена стена
Снимка: Bulgaria On Air

Олющени стени, изронени подове и прашни бюра. Компютрите и климатиците са лукс. На това се натъкна екипът на телевизия Bulgaria On Air в Бюрото за социална закрила в центъра на Бургас.

Красимир Миланов работи в системата на социално подпомагане в града от 16 години. Преминал е през гетата, където работата е най-тежка, а от 4 години е в Бюрото по социална закрила "Приморие", което е в центъра на Бургас. Шегува се, че тук е лукс в сравнение с други дирекции.

Именно заради тежките условия на труд социалните работници днес стачкуваха ефективно. Те протестираха заради ниските си заплати, заради мизерните условия на труд и техниката, с която работят. В протеста се включиха  служители на Агенцията за социално подпомагане от различни места в страната.

По думите на Миланов социалните работници в Бургас нямат компютри. "Има един в приемната, където се вадят справките за пенсии, Бюро по труда и там операторката вади ведомостите, вкарва заповедите. Листите от календара стават идеално за водене на бележки", казва Красимир.

Няма пари за консумативи и затова те се купуват от служителите.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 8 години
До БългаринНямаш и понятие от това з,за което говориш.Но българинъте такъв-винаги има мнение за всичко ,а познания-нула.
41
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Аз от 30 г се чудя,тези защо ходят на работа всеки ден като за цяла година като за 10 дни работа не са свършили.Мисля,че ако заплатите им трябва да са справедливи на изработеното,то трябва да им ги намалят на половина.
40
1
 
4
 
! Отговори
Борец за правда и св преди 8 години
Ниски заплати и прашни бюра, защо Община Бургас е мноооооооооого бедна! Никакви приходи нямат от туризъм, жалните! "Най-добър град за живеене" и прочее! Сигурно така добре се живее, че нямат никаква работа със социално слаби, безработни и бедни! Дерзайте, социални работници, търсете правата си!
39
3
 
4
 
! Отговори
ааррее преди 8 години
Добре тогава вие получавайте колкото белгийските си колеги,а ние тук нашенските.Защо неможете да разберете,че и белгийски заплати да получавате ще давате пак същото,защото това са остаъците от комунизма,държавния служител да се мисли за нещо повече.Кажете къде в България държавния служител си гледа съвестно работата,ами,никъде.Тогава какво уважение очаквате?
38
3
 
8
 
! Отговори
* преди 8 години
Вместо да се обединяваме и да отстояваме правото си на достойно заплащане на труда ние злобеем.Затова ще сме най-бедни и най-нещастни . Гърците ни показаха как се прави.Ние сме и най-тъпите-щото не виждаме по-далеч от носа си-
37
3
 
2
 
! Отговори
* преди 8 години
До до @25 И като си бил в Белгия-кажи какви са им заплатите на социалните работници там.То на чужд гръб и сто тояги са малко.На някой минава ли му през ума ,че като иска да получава качествена услуга то и този който я предоставя трябва да е добре заплатен и да са му осигурени нормални условия за труд.Ти ще работиш лш твоята работа която едва ли е нещо изключително за по-малко пари отколкото труд влагаш?Едва ли.
36
3
 
6
 
! Отговори
ж преди 8 години
До Е А защо сте се махнали от такава сладка работа? Върнете се пак там за да си лежите и ядете, след като посетите през деня най-малко десет къщи на социално слаби /през отоплителния сезон пет села и поне 30 домакинства/ . След това вечерта напишете докладите в дома си, докато всички спят и си почиват, за да може следващият ден отново да си полежите.
35
4
 
6
 
! Отговори
11 преди 8 години
и какви са точно далаверите ,хайде ме светнете че нещо не се сещам.Някой от вас за бюджет чувал ли е?Неграмотници!Тоя дето има много претенции колко езика знае и нещо друго освен да трака по клавиатурата умее ли? Ш той бизнесмен се пише-сигурно от ония дето я плащат заплти, я-не, да не говорим за двойното счетоводство.Хайде моля ви се -и частния сектор сте едни работари.Имат право хората да протестират и ги подкрепям.
34
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това с прашните бюра ме разсмя. И нагледно показва какви са търтеи и темерути, че ги мързи праха от бюрото да си избършат. Да съкратят поне половината, а на другата половина да вдигнат с 50% заплатите, но с големи глоби, ако отпускат на работоспособни манг**и социални помоши без нужда.
33
6
 
13
 
! Отговори
Е преди 8 години
До АнонименРАБОТИЛА СЪМ В "СОЦИАЛНО БЕЗГРИЖИЕ".ПО-СЛАДКА РАБОТА ОТ ТАЯ НЕ СЪМ ИМАЛА НИКОГА ПРЕЗ ЖИВОТА СИ.ЛЕЖ ПА ЯЖ!НО СЪМ ЗАБЕЛЯЗАЛА,ЧЕ КОЛКОТО ПО-МАЛКО РАБОТЯТ НЯКОИ ХОРА,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ СЕ ОПЛАКВАТ,ЧЕ СА СЕ УТРЕПАЛИ ОТ РАБОТА!
32
2
 
18
 
! Отговори
Бивш държ. служител преди 8 години
Има и читави хора по администрациите, но са малцинство обикновено и напускат накрая защото несправедливо отнасят всичко, а връзкарите пушат цигари и пият кафе по цял и симулират дейност, а накрая никакъв резултат от цялата система. Половината служби нямат никакъв реален смисъл освен да дадат директен старт на любовници, племенички и други подобни. Никой, който има властта в ръцете си не иска да оптимизира това блато по тази и друго причини...
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо ми изтрихте поста?
30
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По брой чиновници България е далече дори преди Гърция! И всичките едни експертиии... Ами да напускат като не ги кефи и да идват в частния сектор където няма подкупи и се бачка.
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По брой чиновници България е далече дори преди Гърция! И всичките едни експертиии... Ами да напускат като не ги кефи и да идват в частния сектор където няма подкупи и се бачка.
28
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВА ...... НАПУСКАТЕЕЕЕЕ
27
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненормалните драскачи се подслонили днес тук да плюят. Всички браншове заедно срещу безобразните условия на труд във всички сектори.
26
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Злобата и обидите, които леете към социалните работници да ви се върне стократно. Вие нямате никаква представа за какво става въпрос.
25
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
М Ъ Р Л Я Ч И......тръгнали да се оплакват,че бюрото им е прашно,ами вземете си го почистете и стените си боядисайте,не само да си чоплите носовете и да клюкарите.Аман от дебилни лелки
24
9
 
19
 
! Отговори
пенсия 180лв. преди 8 години
На тия лай ..мети и 200лв да им намалите заплатите, пак ще стоят, щото са с връзки - жени на полицаи и нищо не могат да работят!
23
7
 
19
 
! Отговори
до @25 преди 8 години
Доколкото знам никой насила не ги държи там,ако не могат да се справят,значи не са годни да работят с хора.Затова,че някоя била изнервена,аз ли да понеса това?Това и е работата,ако неможе да я върши,напуска и идва младия който от години чака.Бил съм в социална служба в Белгия,тези социални работници също работят с хора,и повярвайте с пъти повече,и няма само роми.Афганци,африканци,араби,българи,роми,руснаци.....Е,такова отношение както при нашите отрудени и затрупани с работа принцеси няма.НЯМА