Социалният работник – прашно бюро и олющена стена

Тежките условия и мизерните заплати ги извадиха на протест
Обновена: 9 юли 2015 20:05 | 9 юли 2015 18:00, Анисия Иванова
55
Социалният работник – прашно бюро и олющена стена
Снимка: Bulgaria On Air

Олющени стени, изронени подове и прашни бюра. Компютрите и климатиците са лукс. На това се натъкна екипът на телевизия Bulgaria On Air в Бюрото за социална закрила в центъра на Бургас.

Красимир Миланов работи в системата на социално подпомагане в града от 16 години. Преминал е през гетата, където работата е най-тежка, а от 4 години е в Бюрото по социална закрила "Приморие", което е в центъра на Бургас. Шегува се, че тук е лукс в сравнение с други дирекции.

Именно заради тежките условия на труд социалните работници днес стачкуваха ефективно. Те протестираха заради ниските си заплати, заради мизерните условия на труд и техниката, с която работят. В протеста се включиха  служители на Агенцията за социално подпомагане от различни места в страната.

По думите на Миланов социалните работници в Бургас нямат компютри. "Има един в приемната, където се вадят справките за пенсии, Бюро по труда и там операторката вади ведомостите, вкарва заповедите. Листите от календара стават идеално за водене на бележки", казва Красимир.

Няма пари за консумативи и затова те се купуват от служителите.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Saschto ne si 4istst sami v ch v bk Vseki petak sami s po4istvst Buerata
21
7
 
19
 
! Отговори
до me преди 8 години
социален работник ли?Грубо отношение,никакво уважение към човека нуждаещ се именно от тяхната помощ.Изпълнявали само правилата,която държавата им задала.Грубото отношение,надменното отношение също ли от държавата им е дадена,или то се придобива в последствие след като се почустват,нещо повече от нуждаещия се отсреща
20
5
 
13
 
! Отговори
пфуууууууу преди 8 години
За тези още не е настъпила датата 10.11,тези мислят,че още са при бай Тошо.Алоооооо,полза от вас няма,само на ромите помощи отпускате.Излезте на свободния пазар да ви видя колко от вас още ще са недоволни от работното си място.С вашите пари могат много млади хора да се спасят.Вие знаете ли ние в какви условия работим,всяка сутрин излизам от къщи с 10 процента шанс да се върна жив от работа,заради такива като вас на държавна службица затваряйки си очите
19
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички, които плюете по социалните работници ви призовавам да само по един месец да работите във всеки един отдел в Дирекция "Социално подпомагане". Отделите са три - Отдел "Закрила на детето", Отдел "Социална закрила" и Отдел "Хора с увреждания и социални услуги". Повече няма да пиша по темата. Хайде, тръгвайте на работа в тези отдели и пак елате да коментирате.
18
1
 
23
 
! Отговори
фак преди 8 години
Досега някой социален работник да ви е потърсил за нещо? От бюрото по труда те карат като затворник да се подписваш всеки месец за да не си изгубиш правата! И какви са ми правата - да ми кажат кой работодател дал обява за работа - и то само ако аз случайно науча че има подобна длъжност при посещението си за поредния подпис. Вместо да изпращат всеки ден по е-меил на всички регистрирани бюлетин с актуалните работни места и да намалят тази бумащина .....
17
2
 
1
 
! Отговори
demo преди 8 години
Predi da protestirat ne im li idva na um v uchenite glavi da snimat dokumentalni klipove i obektivno da pokajat deistvitelnostta si s polojitelna grija kam bg narod v bg tv, internet? da predlojat nesto pozitivno v otkrit publichen dialog s uvajenie i zagrijenost kam bg naroda - tehnia rabotodatel? A i sami mogat da si napraviat chisti i privetlivi rabotnite pomestenia ili sa sakati? S priatelsko nastroenie, positivno mislene, respekt i lubov kam rabotata si i horata li se otnasiat -da vidim?
16
7
 
14
 
! Отговори
Fen преди 8 години
Само не мога да разбера за какво стачкуват. Че получават заплата за нищо правене или даване на помощи на ман-ли. А на всичкото от горе имат и по 40 дни платен отпуск. А знаете ли защо още протестират. Защото до колкото знам в момента в някои клонове в Бе тече проверка на дейността им демек ревизия. На кой какво са отпуснати и защо. Тук е проблема май
15
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заплатите малка но далавери те големи изритайте всичките
14
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 9можеш да замажеш само акото си. а, ако не знаеш българския правоговор, се обърни към учителката си от трети клас, тя също попада в тази графа, бомбе
13
1
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Дреме ми ,дали Калфин е жертва или инициатор на гнусните номера ,проблема е че милиони българи страдат от безкрайните мръсни игрички на тази *** самопровъзгласила се за "елит"
12
8
 
7
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Вие какво искате заплати като в фалирала Гърция ли ? Засрамете се некъдърници,само ниските доходи ще оправят икономиката на държавата.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Системата е неефективна. И по 2000 да им дават, пак ще е е неефективна. Не е тяхна вината - те се спасяват както могат и сигурно са прави да недоволстват, но не трябва за заплати , а за реформи да протестират. Иначе все тая. Гръцка история....
10
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз си имам бизнес, но няма да си трая. Ползата от тези *** е никаква и искам да бъдат съкратени. Това са хора които ако ги изритат оттам, няма да си намерят работа никъде другаде. Както казах не могат да ползват компютър, не знаят езици, нищо не правят, при тях никога нищо няма: няма места за бездомни, няма места за възрастни, няма места за психично болни... никога нищо няма, само заплатите си им вървят. И при тези подаръци имат наглостта да же да се обаждат... наглостта им е голяма.
9
17
 
10
 
! Отговори
Станимир преди 8 години
Работете вие за 370 лв,защо да ги съкращават хората,гледайте си вашите заплати,като не ви харесват можете да стачкувате и вие,но сте свикнали само да мърморите.Работете си в частните фирми и си трайте...
8
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прашни бюра - ами да си изчистят. Станали с апо 110 килограма, 30 мин да изчистят около себе си нямат. Има и други бедни страни , но такава мръсотия каквато е в България няма другаде. В МВР клоновете е същото - мръсно, гнусно. Аерогарите нови , но са замазани. Не се чисти, а се маже. И в заведенията, и в банките и в институциите, навсякъде е мръсно.
7
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са една група лелки и дядки, които не могат да ползват компютър, не знаят езици, намерили са си работа с връзки, прикачили са се на хранилката, и имат наглостта даже да се обаждат.
6
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичките трябва да бъдат съкратени защото от тях ползата е нулева. Винаги груби, никога не съдействат, никога нищо няма - няма места за стари хора, няма социален патронаж, няма помощи... нищо няма, просто те седят и получават заплати. Ако се съкратят изобщо няма да се усети. Шокиран съм, че даже мислят да стачкуват. Като не им изнася да са на държавната хранилка да напускат и да се пробват на пазара да труда. Въпроса е как тези некадърници ще си намерят работа като другите хора, съмнително е.
5
0
 
4
 
! Отговори
prognoza преди 8 години
mislia,che kolkoto i da se nadlaivame tuk, pak shte im vdignat zaplatite.. taka e s uchitelite,taka e i s doktorite. samo tova ne vaji za obiknovennia rabotnik. tam vednaga se namesva KRIB i niama pari
4
2
 
10
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
ТОВА Е ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА-ДА НИ ДЪРЖАТ НА КЪСА ВЕРИЖКА И ЗА ВСЯКО УВЕЛИЧЕНИЕ ОТ 3 ЛЕВА ДА ИМ ЦЕЛУВАМЕ КРАКАТА!
3
5
 
17
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Знаете ли защо стачкуват само бюджетни (полицаи и социални) щото се чувстват недосегаеми и незаменяеми!!Трябва да се освободи трудовия пазар и при тях!!Да ги питам тогава!!Да, ще намалеят но държавата ще се принуди да вдигне парите пък ,за да останат и ще се вдигне качеството.Докато не се приложи пазарния принцип на труда и в бюджетните,няма да има качество!!Заповядайте на свободния трудов пазар,тука е много атрактивно, господа социали!!