Социалните с най-ниски заплати сред чиновниците

Претрупани са с работа за заплата от едва 400 лева на месец
32
Социалните с най-ниски заплати сред чиновниците
Снимка: Булфото, архив

За десет години щатната численост в Агенцията за социално подпомагане е намалена с над 1000 бройки, а обемът на работата, съчетан със сериозно психическо натоварване, се увеличава. Това се посочва в съобщение на пресцентъра на КНСБ по повод днешния протест на социалните работници, които настояват за ръст от 20% на заплатите си от 1 юли тази година.

Още по темата

Протестът  на работещите в Агенцията за социално подпомагане и Агенцията по заетостта е символичен през целия ден, а един час беше и ефективен.

Специалистите и експертите в тези две агенции получават най-ниските заплати в държавната администрация, отбелязват от КНСБ.

В съобщението се посочва, че при заплата за социалните работници от 390 до 500 лева, те трябва да извършват огромен обем работа, с висока натовареност и отговорност - прием на граждани, ежемесечни проверки, анкети, обработка на документи, участие при изпълнение на съдебни решения, работа с други държавни институции и лечебни заведения.

Числеността на персонала в Агенцията по заетостта се намалява в резултат на поредни съкращения - от 2795 човека в началото на 2008 г. до 2397 човека към днешната дата.

В същото време работата е увеличена многократно и служителите работят при изключителна натовареност, коментират от КНСБ.

Анализите показват, че Дирекции "Бюро по труда" са достигнали критичния минимум на щатна численост, необходима за изпълнение на функциите им.

Хора с висше образование - специалисти и експерти получават "чисти" 390 - 400 лева, посочват от КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
11
 
11
 
! Отговори
инвалид преди 8 години
Само вижте колко дирекци имат? Това са все лентяи ,коитодори не си плащат осигуровките.Това което в статията се споменава като работа вероятно някой от КНСБ ГИ Е САНУВАЛ ?С какво са помогнали на инвалиди които всеки ден ги връщат за разни не добре попълнани документи? За всяко посещение "дай ми копие от ЕР на ТЕЛК ?"Б и следвало да се провери по компютъра и край по въпроса а те са неграмотни...И тези заплати не заслужават...
7
0
 
8
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Имах впредвид 80% от частният.Сайта с претенции и чудовишната цензура, все още няма опция за корекция на коментара.
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди две седмици ми се наложи да взимам документи за детски и смея да твърдя че служителката беше много любезна (може би защото бях единствения бял нз ).За разлика от общината където беше голямото мотаене.
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да намалят състава им с 2/3 и да вдигнат заплатите на останалите с 50%.
4
3
 
18
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
РАзберете,ние сме следващата Гърция.С тая разлика,че и без това гладувахме.Бюджетните търтеи са много,твърде много.Навсякъде комисии и чинвници по програми.500 лева не взимат и 80% в и без това сринатия държавен сектор!!Пари няма ,няма как да внасяме за тях да има дори!!Сметката е проста и икономист в 1-ви курс ще ви я каже,че няма да излезе.Прибавете пенсионерите и индианците и картинката ще бъде ужасяваща!!Никой не говори за тази истина!!Всеки бяга от проблема.
3
7
 
6
 
! Отговори
Клиент преди 8 години
До СлучаенНе е така. И Дирекциите за социално подпомагане и Бюрата по труда са с работно време 9,00-17,30
2
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Де бре, морни вода не са се напили. Наредили са се там като манекенки, с по 5 сантима маникюр
1
13
 
9
 
! Отговори
Случаен преди 8 години
Затова пък работят до 16:00 ч. после стават и си тругват колко институции работят до такова време , че да е удобно на гражданите след работа да идат да си свършат работа.?

Спонсорирани публикации