Провокации на събора на русофилите в България

Форумът събра близо 12 хиляди души
5 сеп 2015 16:56, Елка Василева
327
Провокации на събора на русофилите в България
Снимка: архив, Reuters

Група от инициатива "България за мир" се опита да стъпче знамето на Европа по време на провеждащия се край язовир "Копринка" 12-и събор на русофилите в България.

Опит да свали европейското знаме, издигнато на един от пилоните край трибуната на събора, направи и старозагорец, който бе спрян от полицията.

Тези два инцидента, както и скандирания от симпатизанти на партия Атака срещу политици от управляващата партия и от БСП, помрачиха настроението на традиционната среща на приятелите на Русия край язовир "Копринка".

Форумът събра близо 12 хиляди души, представители на клубовете на Национално движение "Русофили" и на приятелите на Русия в България, работили и учили в Коми и в страните от бившата ОНД.

Европа без Русия не може, но не сме съгласни 2-3 страни от Европейския съюз да диктуват отношенията в него, заяви в словото си от трибуната Александър Малинов, председател на Национално движение "Русофили", организатор на събора.

Приветствие към участниците в срещата отправи и председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на парламентарната група за приятелство с Русия Красимир Велчев, според когото "политиците са в дълг към хората, защото им пречат да се обичат и да живеят заедно" и призова да не се подчинява историята на политиката.

Председателят на БСП Михаил Миков също изпрати поздрав към участниците в събора. Приветствие към русофилите отправи и кметът на община Казанлък, домакин на събитието - Галина Стоянова. Тя говори за Казанлък и района като пример, в който добрите отношения между двата народа - българският и руският, намират израз в развитието на местната икономика поколения наред. Днешният пример за това добро партньорство, според кмета на Казанлък, са добрите връзки между града на розите и побратимения руски град Толиати.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Блокиран в ДневникКакво общо има Русия с Путин и Путинистан бе *** умен?
79
10
 
10
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Без Русия,България нямаше да съществува, а щеше да е част от Турция.Без Русия, ислямисткия свят ще ни залее.Това е тъжната истина, независимо дали ви харесва или не.Не сме се родили между Франция и Швейцария, а между Русия и Турция
78
3
 
8
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Да, безусловно е дошло време да видим истината за руската агентура в България...Копи-пейст:Вълко Вельов Червенков е български партиен и ДЪРЖАВЕН ГЛАВА В ПЕРИОДА 19501956 Г., политик от комунистическата партия. Като Генерален/първи секретар на ЦК на БКП (19501954) и МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ В ДВЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛНИ ПРАВИТЕЛСТВА НА БЪЛГАРИЯ (19501954 и 19541956)Завербуван е от НКВД като агент на съветските тайни служби с кодовото име Спартак.[3]
77
1
 
5
 
! Отговори
dn13 преди 8 години
До АнонименЕврейски? То бива глупост ама чак пък толкова...
76
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Распутин, еврейски ***, историята знае как си свършил.
75
21
 
15
 
! Отговори
реалист преди 8 години
русия е бита карта ... Сащ ли ще ги разпар4етоса Китай ли ще вземе сибир но руснаците губят и по двата фронта и нямам никакво намерение да залагам на губещите
74
5
 
6
 
! Отговори
бг преди 8 години
Мишел Обама е мушкарац.
73
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не бъркайте путинофилите с русофили
72
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абре господа от сайта, защо се превръщате в "Чук и пук". Каква е тая порнографска информация, че и цитирате, казаното от тоя и оня, което беше мощно освиркано от хората. Защо не дадете линк към записите с многохилядните псувни на хората, които ругаеха изказващите се демагози. Това информационно затъмнение вече става страховито.
71
16
 
24
 
! Отговори
дълбоки корени преди 8 години
Българинът го свързват толкова дълбоки жизненоважни корени с Русия, които нито ЕС, нито НАТО, нито САЩ, нито тримата взети заедно, могат да ги изкоренят.
70
7
 
14
 
! Отговори
бг преди 8 години
Поканете посланиците-сатанисти на САЩ,Израел и Англия на връх Шипка,и всички спорове и недорузомения автоматически ще отпаднат.
69
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички който лаят срещу Русия,друго ще запеят след известно време като гледам как се развиват нещата пак до нея ще опрем.
68
2
 
8
 
! Отговори
прокто лог преди 8 години
До Григорий РаспутинНапрегни си долната част на гърба и измъти нещо по-смислено!
67
3
 
13
 
! Отговори
бг преди 8 години
Поканете посланиците-сатанисти на САЩ,Израел и Англия да посетят връх Шипка.
66
2
 
23
 
! Отговори
*/* преди 8 години
Обединена Европа в тоя си вид ще бъде още година-две.Най ме кефи двойният стандарт..ако е за САЩ-може,ако е за Юръп-форгет.Щатите (Форд)подписват договор за 1 милиард за производство на двигатели с Русия,другите тарикати подписват за Северен Поток,ама за България,Полша и другите майтапи в европейския" съюз"ИМА ЕМБАРГО.Като става дума за яки мангизи няма санкции.
65
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия трябва да ги оградят, хванат и натоварят на влаковете към сибир и никакво връщане в Европа!
64
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слава на Украйна
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До циникабай ти стрелков и дегестанците сигурно са мирни граждани
62
1
 
4
 
! Отговори
бг преди 8 години
Мишел Обама е мушкарац.
61
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До циникаязък 4е неви изтреби оня с мустаците дето и той е социалис като вас 4ервени хмери