Борисов разрешил прелитането на руския самолет с дипломати

"Москва да не експериментира с приятелските ни чувства"
Обновена: 13 сеп 2015 21:32 | 13 сеп 2015 17:07, Веселина Йорданова
480
Борисов разрешил прелитането на руския самолет с дипломати
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов обяви, че той е дал разрешение за прелитане на руския самолет, в който според Москва е имало руски дипломати, пътуващи за Сирия.

Още по темата
Както вече стана известно товарната машина "Ил-62" е прелетяла над страната ни на 7 септември. Борисов обясни, че в този случай е дал съгласие, за да се избегне неблагоприятно развитие на ситуацията.

Как да постъпя в този момент? Дали да изпълня това, което имаме като поет ангажимент с ясното съзнание, че на другия ден трябва да събираме останки от хора и самолети по Черно море. Това не мога да го допусна. Тогава разпоредих, ако се наложи да ги пропуснем. И с ясното съзнание, че не изпълняваме този свой ангажимент, но ми се видя по-лесно след това с натовските партньори да се разбера, отколкото да идват и да изкарват с ковчези пилоти, заяви той, цитиран от БНР.

Борисов вижда провокация в руското искане за прелитане на военни самолети над България на път към Сирия.

"Истински се надяваме в Москва да не си експериментират с нашите приятелски чувства, на целия народ към тях. Не бива да бъдем провокирани, защото не е добър пример за добросъседство и приятелство.

Премиерът отправи призив за толерантно отношение към бежанците:

Жени, мъже, деца бягат от ятагана. И ние сме бягали преди няколко века, но нас са ни приемали тогава. Нека бъдеме по-толерантни. България се справя в момента добре. Пазим границата от трафикантите, пазим границата от нелегалните емигранти. Имаме пунктове, където те могат да минат, да се регистрират и съответно да си пазим и националната сигурност. И вярвайте ми, в следващите десетилетия това ще ни се върне. "Хвърляй назад доброто, ще го намериш един ден напред".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


480
Още по темата: Бойко БорисовРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
1
 
0
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Нали беше само хипотетично бе Баце, или пак те налегна деменцията. Ако може да се чуеш какви ги дрънкаш веднага ще си подадеш пак оставката. Ама то не е късно !
235
0
 
2
 
! Отговори
натегачи преди 8 години
роби-сервилни,нато-васали натегачи.Гърция отхвърли амер-то препоръчване,нашите роби-не.И с какво бихте ги свалили,щом сме вече без самолети под мъдрото ръководство на нато и съвет-пардон,европийския съюз.И преди и сега-вечните послушници-преди на съветския,после на еврогейския съюз и новата империя на злото-usa.И едни и същи ни управлявате-и преди и сега.
234
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без "Борко", нищо не става!
233
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА *** ВЕЧЕ СЪМ СЛОЖИЛ НОВО ИМЕ - БОЙКОМЕР , Е ТО БИВА СЕ ИЗЛАГАШ БОЙКО , НО ЧАК ПЪК ТОЛКОЗ . ДОСЕГА СМЕ ОБЯВЯВАЛИ ВОЙНА НА АНГЛИЯ И САЩ , СЕГА АКО ОБЯВИМ И ВОЙНА НА РУСНАЦИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯТ ВИЦОВЕ ЗА НАС В СВЕТА
232
0
 
5
 
! Отговори
Политикан преди 8 години
Сополан
231
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"И вярвайте ми, в следващите десетилетия това ще ни се върне."Моля?! Тоест, СКОРО НИЕ ЩЕ СМЕ БЕЖАНЦИ ??? Така ли да разбираме тази ПРОКОБА? Е, вие вече ни направихте ЧУЖДЕНЦИ в Родината ни, където лежат костите на нашите деди, но сега разбираме, че ще станем и БЕЖАНЦИ. Мерси за предупреждението. А, и още - докторите на науките трябваше да знаят, че българите никога не са бягали пред ятагана, а са лягали под него, или са продавали вяра срещу живот. Българи-бежанци е имало само от Гърция.
230
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи не е искал да свали руския самолет, за да не цапа...? Уф.. Добре бе, виждаме, че се изложиха, виждаме, че се мъчат да замажат положението... Ама те не виждат ли, че ние виждаме? Е, обидно е да ни смятат за толкова ***! Както и да замазват само ще се изложат още повече! Едно време, за да не се излага, Бойко уволняваше министри. Тоя явно не може да го уволни, щото е назначен от САЩ. Ама поне може спокойно да каже, че това е решение на министъра и да не се набутва в ла*ната!
229
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
м дааав рекордите на гинес беше записан най-големия куклен театър в светанарича се министерски съвет и президентсво на страната на глупците българиякоито си мислят че имат държава -- с известните световни марионетни куклипинокио от банкя, ирландската пастирка плювнева, отличнико цецко шестоапартаментов, рамаданчо клонинг, мигленка продажникова - режисьорът - посланник от краваршингтонработи по нова пиеска написана в държавния департамент на сащ - а честито и цял колектив от последователи
228
0
 
6
 
! Отговори
келеш преди 8 години
Леко че да не си събирате самоуети по пуажа! !
227
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не гледат руска тележизия по която точно в тоя ден в обзорно политическо обществено предаване казаха,че за там за където са се запътили дипломатите става въпрос за исценировка-фалшификат в испълнение,даже казаха вече всички знаят,тъй че тоя ятаган може да принесе повече екцесии,ако речат да го задействат макар и фалшив,иначе много се кефят кат се споменят проблемите в Европа с бежанците все едно подпитват още ли не са им построили институт за отношения кат Патрик ле Бумба цяла дипбомба си е.
226
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Москва да не експериментира с приятелските ни чувства" Бойко..! В момента чувствата ви са, че са ви намокрени гащите. Приятелски чувства кум Русия нямате. И то не за друго, а защото господарите ви не ви позволяват... Та това, дето го казваш даже и като заплаха не може да прозвучи.
225
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До !По чие крайбрежие? И от чии самолети? Ей, хора, не дърпайте дявола за опашката, Бог бави, но не забравя... Сега на Русия махаме пръст, и не ни е срам дори, че го правим по чуждо нареждане. Ега ти моралът! Татковците ни все бяха върли *** и високопостови функционери, пък и ние - синчагите им, сега въртим опашка за кокалче (е, за милиардче) на една побъркана структура, която от 70 години тормози и успя да запали света.
224
0
 
2
 
! Отговори
! преди 8 години
"за да се избегне неблагоприятно развитие на ситуацията " а също добави - да не събира отломки по крайбрежието !!
223
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ще го имаме предвид на местните избори герб все бие а посленещастна коалиция и мор за българите
222
2
 
18
 
! Отговори
иван преди 8 години
нашия ахмак взел самостоятелно решение?????????за предизборното си представление се прави на мъж.Иначе си е една мутро -***,управлявана отвсякъде-Русия,сащ,ЕС.Абе "полегнала Тодора за всички,които я пожелаха"*** на конци
221
2
 
22
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
ха ха ха за прелитането на руският самолет договорката е между САЩ и КРЕМЪЛ изявлението на тиквата е само бреи колко ми обръщат внимание
220
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук не виждам никакво геройство на Борисов,нито някаква дилема.Като има решение на ЕС и НАТО за руските самолети то то се отнася когото тези самолети пренасят товари /въпреки че и то не е законно/.Тук става дума за дипломати.България е длъжна по международни договори да предостави въздушен коридор.Така че Бойко не виждам какво "геройство" е извършил.Сирия си е редовен член на ООН и правителството и е признатсо от ООН.Когато съвета за сигурнос наложи санкция и то зависи какви са тогава е друго
219
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШопЯ вземи *** до Сирия да защитаваш заедно с ИД северно атлантическите ценности от Асад. Е ако ИД реши да ти разфасова и да продаде органите ти поне ще си спасил живата на няколко американски братя.
218
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така каза и Тодор Живков по време на Възродителен Процес
217
5
 
26
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Българи, осъзнайте се докато е време!Не си нахлузвайте отново *** да ви "управлява" 35 години!Не ви ли стига бай ви Тошо - менторът, патронът и кумирът на днешния ни фюрер?Макар че тогава Тошо имаше зад гърба си руската мечка, а днешният *** - само хилядите олиго-фре-ни, които все още се вързват на изцепките и идиотщините му.