Москва: Ще запомним и ще намерим адекватен отговор

Пътят на конфронтация ще е във вреда на българите
Обновена: 8 сеп 2015 20:48 | 8 сеп 2015 18:30, Анисия Иванова
703
Москва: Ще запомним и ще намерим адекватен отговор
Снимка: архив Reuters

Русия ще намери адекватен отговор на решението на България да не даде въздушен коридор за прелитане на руски самолети с хуманитарен товар за Сирия. Това заяви пред ТАСС днес заместник-председателят на руската Дума Николай Левичев, член на парламентарната комисия по външните работи. 

"Ние ще запомним този неприятелски ход и ще му намерим адекватен отговор", отбеляза той. Според него "ръководството на България със своето решение - от каквото и да е продиктувано то - се присъединява към лагера на противниците на действащата система на международните отношения".

Още по темата

Левичев вижда парадокс във факта, че "страните, на които са наложени санкции, днес се оказват единствените пазители на принципите на хуманността".

"Дамаск противостои на радикалите от "Ислямска държава", Москва му изпраща помощ, Техеран е готов да предостави въздушен коридор за целта. А Западът само слага прътове в колелата. Ето, и правителството на България, получавайки команда от Вашингтон, козирува", продължава той.

Депутатът добави, че "за руските самолети вече са намерени други полетни маршрути, но пътят на конфронтация с Русия, по който тръгна официална София, няма да донесе никаква полза на българския народ".

Левичев се върна и назад в историята: "През XIX век именно Русия освободи балканските народи от владичеството на Османската империя и помогна за създаването на българската държавност. Явно е, че правителството на България има къса памет. Затова пък у руснаците тя е добра", заключава заместник-председателят на Думата.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


703
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
419
0
 
1
 
! Отговори
Драган преди 8 години
До ПетканИ какво общо има това със сегашното арогантно поведение към нас? Как така някакъв си там техен политик ще си позволява такъв заплашителен тон към една суверенна държава, която многократно, ясно и категорично е заявила своята политическа ориентация? Този акт на Русия е типичен пример за нео имперско поведение, защо не се опитаха да прелетят директно през Турция? Руската външна политика е провокативна и гнусна, извиват се ръце и се притиска по-малките и слабите, такива като България.
418
1
 
3
 
! Отговори
alcom4 преди 8 години
Русия ,много -много ,да не "скача' .Ние не сме тяхна прислуга! Когато бяхме окупирани блиьзо 50 години ,някой питаше ли ни, искаме или не,комунизъм или да "идем" в Чехословакия ,през 1968 година ,например? Никой не ни попита! Приказ/заповед/ и толкова! Сега какви ги "дрънка" този ,офциален руски "нахалник"?Ние, не сме в тяхната "сфера' ,на влияние..и ще изпълняваме ангажиментите си ,с когото трябва ,не каквото искат от Кремъл!
417
3
 
11
 
! Отговори
Петкан преди 8 години
До Един БългаринГлупак ! Русия ни даде атомна енергетика и военна промишленост ? Какво дадоха ЕС и САЩ бе ?
416
8
 
3
 
! Отговори
Инж+ преди 8 години
Точно така, дорогие советские товарищи!!!Молодец!!!Показвайте "мускули" на малки държавици(в случая БГ)!?Големи успехи ще пожънете с такъв подход!!!
415
6
 
17
 
! Отговори
разсъждаващ преди 8 години
До Един БългаринЗа нашето положение на днешно време сами сме си виновни. Защо се продадохме още веднъж? С какво допринесоха САЩ за нашето развитие моля? За сведение, само благодарение на качествата на руските политици още не е избухнала трета война, американците имат нужда от нея, но пак на наша територия. Ах, как ще ни опазят!
414
2
 
11
 
! Отговори
разсъждаващ преди 8 години
До и бa х вaХей, откъде я взе тая мъдрост? Кога Украйна е била самостоятелна държава? Хрушчов можеше тогава и Сахалин да подари на Украйна, и без това всичко беше СССР. А с какво САЩ са ни по-близки? Заради това, че поеха нашата здрава и образована младеж и сега ни опоскват по най-брутален начин. з
413
2
 
0
 
! Отговори
@ преди 8 години
До Анонимен 510. Българите имат много духа. Много са миришат.<
412
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОТГОВОРА Е ПЛЮС 100 ДОЛАРА ЗА ГАЗ И ДНЕСКА ИМА УТРЕ??? МОЖЕ И ДА ИМА
411
24
 
5
 
! Отговори
ха..ха.ха преди 8 години
Войник от НАТО се разхожда в Украйна. Вижда руски сепаратист, който маже лай.о на филийка и го пита:- Ти какво правиш?- Войната свърши, голям глад е...- Ето ти 20$, купи си нещо да ядеш.Минал турски аскер и той попитал:- Ти какво правиш?- Ами войната свърши, голям глад е...- Ето ти 20 лири, купи си нещо да ядеш.Минал от там и руснак, и той попитал:- Ти какво правиш?- Войната свърши, голям глад е...- Ами като мажеш, мажи по-тънко, че да има и за другите!
410
22
 
7
 
! Отговори
t-rex преди 8 години
До АК-47448И слава на Бога! Представа си нямаш какво нещастие за народа е диктатор като Путин. Например за коментар като твоя в Русия ще ти се стъжни.Аз симпатизирах на Путин в първите му мандати, но в момента тотално се е самозабравил.
409
6
 
3
 
! Отговори
nemam nervi преди 8 години
Защо ли това изказване ми звучи като заплаха
408
28
 
20
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Русия е управлявана от едни невъздържани и неблагодарни политици. Сред руснаците (вярвам) има и добри и не надменни хора (макар и да не съм срещал такива). Освен писменост, култура и цивилизована религия ви бяхме най-лоялният съюзник 45 години. С какво ни се отблагодарихте? С "евтин" бензин и нафта... благодаря, но не , България беше икономически и военен водач на балканите преди да дойдете вие. Съсипахте икономиката и научихте народа да не работи и да пие. Сигурно век ще ни трябва да се оправим
407
29
 
20
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Пак България ви е виновна! Гигантска БЪЛГАРИЯ спря мъничка русия...България разрешава хуманитарна помощ. От къде да знаем, че нямате желание да ни превземете отново както на днешната дата 1944-та? Освобождение от царска Русия, след това разцепление с мълчаливото съгласие на царска Русия, разпарчетосване в полза на техният по-верен съюзник сърбия и гърция пак с помощта на Русия. Премахване на суверенитет от СССР през 1944та. Левски е казал "тежко му на народ, който бъде освободен от друг".
406
11
 
15
 
! Отговори
леле преди 8 години
До малеМалко ни санкционират "братската" с цените на горивата 26 години вече?!?
405
22
 
18
 
! Отговори
мале преди 8 години
Направо се *** от притеснение русия ще ме санкционира , маитап бе Уили .
404
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 511...тук никой няма да те разбере...тук са само криви и празни кратуни
403
5
 
30
 
! Отговори
ime преди 8 години
Голям майтап. Българските политици били отказали коридор за руските самолети.Самата новина е голям майтап, защото първо ако решат ще минат покрай нашето небе като малка гара и второ винаги могат да си намерят алтернативен коридор.А сега ще остане само лошото впечатление от поведението на българските политици.
402
8
 
6
 
! Отговори
Алъоша преди 8 години
ТОДОРОВ ,ти не си луд ,ти си ЧИСТО ЛУД... ХА,ХА...Що не отидеш на манифестация ,днес ти е празник
401
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалки са руснаците. Европейските държави ги критикуват мазно - мазно, с дежурното уточнение, че САЩ са най - виновни, обаче с мъничка България мислят, че могат да се гаврят. Какво достойнство има в това да издевателстваш над по - слабия, за да отправиш послание до силния. Не е достойно, ама така си е от едното време, жалко че някои чугунени глави не го разбират.
400
7
 
8
 
! Отговори
ярило преди 8 години
*** Левичев Ви казва, че България нарушава международни договори . Последните нарушители ги съдеха в Нюрнберг и ги обесеха, у нас ги разстреляха , Сега ще са по хуманни направо ще ги изпепелят с помоща на санираните блокове на Бойко. Добре запасени с лесни токсични,запалителни вещества.