Бели бюлетини с "да" и "не" за референдума

Готов е информационният лист за националното допитване
7
Бели бюлетини с "да" и "не" за референдума
Снимка: архив, Ройтерс

Правителството одобри вида и съдържанието на информационния лист за национален референдум с въпроса „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?“

Листът съдържа информация за мотивите за провеждане на национален референдум на 25 октомври 2015 г., като информира детайлно за начините на гласуване, времето, мястото и реда за произвеждане на референдума.

Право да гласуват на национален референдум имат българските граждани с избирателни права, които имат постоянен адрес на територията на страната към деня на насрочване на референдума – 10 август 2015 г. Гласуването се провежда по актуализирани списъци от изборите за народни представители през 2014 г., собщават от правителствената пресслужба.

Гласуването се извършва с отделни бели бюлетини. Бюлетината съдържа въпроса за провеждане на референдума и двата възможни отговора – „ДА” и „НЕ”, изписани с еднакъв, едър шрифт.

Всеки гласоподавател гласува, като върху бюлетината отбелязва със знак „Х” или „V” избрания от него отговор, поставя бюлетината в плик и пуска плика в избирателната урна, като полага подпис в списъка.

Гласуването на територията на страната се провежда в избирателните секции, в които ще се гласува за общински съветници и кметове. Денят за гласуване в страната започва в 6,00 ч. и приключва в 19,00 ч.

Гласуването извън страната се провежда в секции, образувани в изпълнение на Изборния кодекс от ръководителите на дипломатическите и консулски представителства на България при спазване на законодателството на съответната държава. Денят за гласуване на националния референдум извън страната започва в 6,00 ч. местно време и приключва в 19,00 ч. местно време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: референдум
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е точно за референдума няма да гласувам! Не пропускам избори, ама за тая пародия ще пропусна!Тъй като е 2в1, а за другото ще гласувам, за референдума или ще им откажа бюлетината, или ще имат в плика една скъсана бюлетина от мен!
5
2
 
16
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Бай ви Стамат вече е превилиривигирован - вече не го трият, а редактират, ха-ха
4
2
 
22
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
направете референдум "Трябва ли БГ да излезе ВЕДНАГА от ЕС и НАТО?"WTF ме е*е електронното гласуване?!Що не ме питате дали искам жълти или сини ***?Референдума решава бъдещето на народа, а не на шепа продажници!
3
1
 
16
 
! Отговори
Markovski преди 8 години
koga poluchiha po bg post bg pisma s informaciata bulgarskite grajdani glasopodavateli na adressa si po postoianno mestojiveene? koi e podatel na informaciata i na pismata?
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз, избори твърдо НЕ.
1
1
 
15
 
! Отговори
prepisvachoff преди 8 години
demek "Odobriavate li glasuvane chrez elektronna tehnika (Pravec, Stara Zagora, Pleven, Ruse, Suhata reka, Varna, Hisar, Popovo, Drianovo, Teteven, Haskovo, Aytoz, Karnobat, Dragodanovo, Gradets, Garmen, Malo konare, Goliam Bakadjik i drugi BG proizvoditeli :)))) pri politicheski izbori i referendumi v RBG?" "***" ili "tsa":)))))

Спонсорирани публикации