Психотерапевти ще работят с олимпийците ни

Нужни са за успехите на спорта, категоричен е Красен Кралев
2 окт 2015 19:47,
18
Психотерапевти ще работят с олимпийците ни
Спортният министър Красен Кралев. Снимка: архив, Булфото

За успехите на българския спорт са необходими психотерапевти, които да работят с нашите състезатели. Това каза в Пловдив министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който взе участие в провеждащата се XXIII Научна конференция на Българската психиатрична асоциация.

Такива специалисти работят с отборите по художествена гимнастика, бокса, борбата, спортната стрелба, биатлона и неслучайно тези спортове са най-успешните в последните години, посочи министърът.

Спортното министерство планира при сформирането на екипа от лекари за олимпиадата през 2016 година, да бъде включен и психотерапевт, който да полага грижи за нашите олимпийци. Обмисля се в началото на следващата година и възстановяване на дейността на блок "Психологически" към дирекция "Координация и контрол на спортната подготовка", каза още министър Кралев.

По време на конференцията бяха обсъдени националните програми за превенция на психичното здраве сред младежите, ролята на спорта за намаляване на напрежението, стреса и психичните разстройства и спорта като алтернатива за младежта срещу употребата на забранени субстанции.

В Пловдив спортният министър участва и в кръглата маса "Медийна политика в Българската психиатрия", като част от XXIII Научна конференция на Българската психиатрична асоциация.

(БТА)
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
helleye преди 8 години
До КукувицаЕми то като в "слепия" си живот опираш до Господ за да си "решиш" психичен проблем, нормално да не знаеш какво е работа и да продължаваш да живееш в палеолита.Все пак има една част от обществото която дърпа напред и се опитва да вземе със себе си и онези "слепите", които дърпат само назад, но май това е грешката...
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Би било добре първо да минат да поработят с парламента че там повечето са от лудницата.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май ще е най-добре да работят с политиците ни.
10
0
 
2
 
! Отговори
ТАКА преди 8 години
ТРЯБВА-ЩЕ ПЛАТИМ И ЗА ПСИХОТЕРАПЕВТИ,ЗА ДА ВЗЕМАТ НАШИТЕ ОЛИМПИЙЦИ МЕДАЛИ КАТО В ЛОНДОН И ДА НИ ОБЯСНЯВАТ КОЛКО СА ДОВОЛНИ ОТ СЕБЕ СИ КОЛКО ЧУДЕСНО СА СИ ПРЕКАРАЛИ ТАМ.ХИП ХИП УРА!
9
0
 
4
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
"Психотерапевти ще работят с олимпийците ни. Нужни са за успехите на спорта, категоричен е Красен Кралев"ПСИХОТЕРАПЕВТИ ТРЯБВА ДА РАБОТЯТ С ПОЛИТИЦИТЕ НИ (най-вече с тия от Дондуков 1).Нужни са за да оцелее нещастната ни Родина. КАТЕГОРИЧНИ СМЕ НИЕ.
8
3
 
0
 
! Отговори
Niki преди 8 години
Спортна база им трябва а не психотерапефти ....
7
3
 
3
 
! Отговори
Статистик преди 8 години
Господин Кралев,Като бивш лекоатлет, трябва да сте наясно, че без ЦСКА спорт в тази държава НЕ Е имало, НЯМА и НЯМА И ДА ИМА.25 години опити да се постигне нещо без ЦСКА, някакво медалче, някаквао постижение остават безплодни.Само да припомня: На Олипиадата'88 в Сеул, спортистите на ЦСКА завоюваха 7(седем) златни медала, от общо 10 За България.България беше 7-*** в света, а спортистите на ЦСКА изпревариха по медали Франция и Великобритания!Днес няма ЦСКА- няма медали, нямая и България!
6
1
 
8
 
! Отговори
прокто лог преди 8 години
Психотерапевти ще работят с олимпийците ни. Ще ги утешават, когато, както винаги, са на последните места.
5
1
 
3
 
! Отговори
лорд Евгени Минчев преди 8 години
може ли и аз да работя с олимпииците?
4
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 8 години
каква е тази държава в която министърът на спорта прилича на охранено прасе
3
1
 
5
 
! Отговори
sportaezdrave преди 8 години
Deka che nameri tolko mnogo prihiatri v Rodinata?!
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
имах познат дето взимаше анаболи, полудя наистина
1
2
 
7
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Аз под работа разбирам- с лопатата и от тук до петък. Може и с кирка. Всичко друго не е работа. Психотерапевти щели да работят. Ха-ха. С олимпийците. Ха-ха. Олимпийци...ай стига, бе!