Зор до дупка за бюджета, за да има за изтребители

Борисов с прогноза за още бежанци, подгонени от ударите в Сирия
87
Зор до дупка за бюджета, за да има за изтребители
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов увери, че правителството няма да допусне да се срине авиацията ни.

По думите му няма нито една тема, по която Министерството на отбраната да не е срещнало подкрепа.

Още по темата

"Много е лесно да се иска оставка, но с цялото ми уважение към опозицията - 20 години бяха на власт, защо не подмениха самолетите, защо не ги ремонтираха, защо не купиха нова ескадрила", коментира той исканата от социалистите оставка на военния министър Николай Ненчев.

Премиерът припомни, че по времето на тройната коалиция са се отчитали по 5-6 милиарда лева излишък към края на годината. За пореден път по време на нашето управление ни се пада да изправяме нещо, което се е сринало, допълни той.

Борисов каза, че рано тази сутрин се е срещнал със съпредседателя на РБ Радан Кънев и по време на разговора е била засегната и тази тема.

"Винаги ще държим наш изтребител да е водещ, ако има двойка, винаги ще държим да имаме изтребителна авиация, макар че 7 държави в ЕС нямат, въпреки че са далеч по-добре в икономическо отношение от нас", увери той.

"Усещането на българина, че ако нямаме изтребители във въздуха е нещо лошо, ще напрегне бюджета до дупка, но ще реша и този въпрос както всички останали", обеща Борисов.

На въпрос кога българските власти ще излязат с официална позиция за ударите на Русия над Сирия, Борисов каза, че "докато САЩ не се разберат с Русия за Сирия, всички останали държави, каквито и позиции да имат, няма никакво значение".

"Нашата позиция винаги е била една и съща - с дипломатически и с мирни средства да се реши политическият въпрос в Сирия", посочи той.

Според него ударите над Сирия "ще подгонят още хора" и бежанската вълна ще се засили.

Бойко Борисов откри днес обновената Клиника по педиатрия в Александровска болница. Той се ангажира догодина да се осигурят средства за построяване на голяма детска градина на територията на болницата за улеснение на децата на медиците, работещи там, за да се мотивират млади специалисти за кариерно развитие у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като го гледате и слушате този, сега разбирате ли защо по 160 души напускат България всеки ден?
38
1
 
17
 
! Отговори
аишк преди 8 години
Докато Бойко ви дава акъл и му вервате е така ще живееете а честито
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво ще пазим?!
36
4
 
7
 
! Отговори
@@@@@@ преди 8 години
Ще похарчим милиони, а можеби милиарди, за изтребители, които да пазят лозето на дядо Иван, домата на баба Пена, читалището в село Ясен...Бедна държава сме и нямаме нужда от скъпи играчки, пък и с най-големият ни враг - Турция, Гърция сме в съюз НАТО!Ако те все още са заплаха, значи съюза не струва и час по скоро да го напуснем!И не ми говорете за руска заплаха, щото е смешно!
35
3
 
7
 
! Отговори
ббг преди 8 години
Вдигат шум нарочно, за да оправдаят 1 млд. лв. ( и да откраднат половината) за закупуване на 16 стари F-16. И как по-точно ще н и пазят те?
34
2
 
14
 
! Отговори
КуКлКл преди 8 години
Бойко , аз съм човек със средно ....акъл ли да ти наливам ? И децата знаят че една държава без армия не е никаква държава ! Русия имали армия ама народа им гладувал ? Ами ние хем нямаме армия хем гладуваме !
33
3
 
7
 
! Отговори
с една дума преди 8 години
Длъжни сме да спонсорираме най-терористичната организация НАТО за да ни пази от Господ, та нали сме цъфнали и вързали с тия "грижовни" управници.
32
1
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Golqm zor ot zor sa stanali nad 100 kila
31
1
 
12
 
! Отговори
цецо летецо преди 8 години
Вчера видях , че имаме 700 милиона излишък в бюджета. Това са 35 броя чисто нови Еврофайтери, които са достатъчни да покрият целия Балкански полуостров. Войска и въоръжение до зъби! В новия стар свят оцелява който е подготвен ! Всяка стотинка спестена от отбраната на страната е един лев във полза на унищожението на България! Униформи, обувки, абсолютно всичко трябва да се произвежда в БЪЛГАРИЯ и то веднага! Не от догодина или през новата петилетка в ЕС. ВЕДНАГА!
30
2
 
20
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Бойо , нали не си забравил че преди ти пак беше на власт ? Не говори за миналото защото и ти си част от него пич !
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще му се на някого да се оправдава с бежанци, но и бежанците разбраха, че в България не става за живеене. И всичко това е в резултат на 25 годишното некадърно, граничещо с престъпно, управление на България.
28
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А осемте милиарда които му остави Съсела, къде са бе бате? Откраднахте ги и си ги разделихте. Малко ли бяха и 4.5 милиарда от КТБ? А заема от 16 милиарда, какво стана? На БиБитко все някой му е виновен но този някой все му е оставал по няколко милиарда. И този някой е виновен?!? Логика на умен човек, нали? Кой ли му се връзва???
27
2
 
8
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
От птродактили ли трябва да ни пазят ? Нали сме заобиколни от натовски държави.Те ни окупираха на земята,ние се пулим към небето.
26
5
 
17
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
А за да има бюджет не трябва да я има шайката на Борисов
25
4
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
турските медии лъснаха дирника на ТИКВАТА като наркотрафикант търговец на оръжие за ИДИЛ и цигари за турция нас ни баламосва с ленторязане изтребители бля бля верваитему ша ва упраи убаво
24
4
 
9
 
! Отговори
ПВО преди 8 години
Реално погледнато изстребители не са ни нужни. Небето се защитава много надеждно от ситеми ПВО -противовъздъшна отбранаПример Пейтриът-3, С-300, С-400 и други. Тези системи се купуват веднъж разполагат се по границите и ресурса име е почти вечен. Не харчат скъп керосин при всеки полет, не искат ежедневна и ежегодна поддръжка както на системите на един съвременен самолет, не им трябва писта за излитане и кацане ремонтите им са на порядъци по евтини от ремонтите на изстребителите и мног други
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"защо не подмениха самолетите, защо не ги ремонтираха, защо не купиха нова ескадрила"Защото Боцко периодът на експлоатация на един изтребител е няколко десетилетия, не се подменят през петилетка. ;)И между другото изтребителите бяха модернизирани през 2007-***, недей да лъжеш.
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма переспектива има България като гледам, тоя Умчо се е окопал във властта така, че докато е жив ще ни пие кръвта и облъчва с невероятна простотия. Народе, мисли като гладуващ за да не виеш после от яд и глад. Това недоразумение живее в някакъв свой свят, не го интересува освен да краде и се окопава. Лъжи, лъжи и заблуди. С какво ни се подобри живота за тези години в които експериментира с нас, едни кажете? Както каза един, получава по милион на ден.Ще плаща на бежанци но напенсионерите нищо
21
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не му разбирам, но нито Серго, нито Обещарски ремонтираха или купиха от Русия. Очевидно няма причина и Бойко да харчи ари при руснаците. Щом трябва, нека купи от НАТО вска държава.
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изтребители са ни нужни, ако не искате някоя съседна страна да ни пази въздушното пространство. Спорът може да е единствено от кой да ги купим, но не и ДАЛИ да купим.

Спонсорирани публикации