Зор до дупка за бюджета, за да има за изтребители

Борисов с прогноза за още бежанци, подгонени от ударите в Сирия
87
Зор до дупка за бюджета, за да има за изтребители
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов увери, че правителството няма да допусне да се срине авиацията ни.

По думите му няма нито една тема, по която Министерството на отбраната да не е срещнало подкрепа.

Още по темата

"Много е лесно да се иска оставка, но с цялото ми уважение към опозицията - 20 години бяха на власт, защо не подмениха самолетите, защо не ги ремонтираха, защо не купиха нова ескадрила", коментира той исканата от социалистите оставка на военния министър Николай Ненчев.

Премиерът припомни, че по времето на тройната коалиция са се отчитали по 5-6 милиарда лева излишък към края на годината. За пореден път по време на нашето управление ни се пада да изправяме нещо, което се е сринало, допълни той.

Борисов каза, че рано тази сутрин се е срещнал със съпредседателя на РБ Радан Кънев и по време на разговора е била засегната и тази тема.

"Винаги ще държим наш изтребител да е водещ, ако има двойка, винаги ще държим да имаме изтребителна авиация, макар че 7 държави в ЕС нямат, въпреки че са далеч по-добре в икономическо отношение от нас", увери той.

"Усещането на българина, че ако нямаме изтребители във въздуха е нещо лошо, ще напрегне бюджета до дупка, но ще реша и този въпрос както всички останали", обеща Борисов.

На въпрос кога българските власти ще излязат с официална позиция за ударите на Русия над Сирия, Борисов каза, че "докато САЩ не се разберат с Русия за Сирия, всички останали държави, каквито и позиции да имат, няма никакво значение".

"Нашата позиция винаги е била една и съща - с дипломатически и с мирни средства да се реши политическият въпрос в Сирия", посочи той.

Според него ударите над Сирия "ще подгонят още хора" и бежанската вълна ще се засили.

Бойко Борисов откри днес обновената Клиника по педиатрия в Александровска болница. Той се ангажира догодина да се осигурят средства за построяване на голяма детска градина на територията на болницата за улеснение на децата на медиците, работещи там, за да се мотивират млади специалисти за кариерно развитие у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лол,колко е прозорлив Борисов,лолззззззззз
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
най-добре е референдум за истребителите...
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аааа, 18 се оказва продължение на 12. Не знам как стана така! :)
16
4
 
19
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Скъпи сънародници къде отидоха 16 те милиарда заем някой може ли да ми обясни?
15
1
 
15
 
! Отговори
Продължение на 13 преди 8 години
Какво имаме налице?Пришълци без образование,незнаещи български език, получават предложения да работят като пастири с месечна заплата 700 лв, но те не желаят!(За сведение, основната заплата на доцент в БАН е около 600 лв, независимо дали я заслужава или просто дреме там).Управляващите пък ни съветват да се отнасяме към бежанците "смирено"(Това го измъдри М.Попова).Те не щат да работят, ние смирено да приемаме факта, че от бюджета ще се откъсват по 1 100 лв месечно за издръжката на всеки от тях
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига бе, Баце, наш колко лентички има за рязане по един нов изтребител.Па и ше кайш " е, искахте - купих ви ги!"
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лаз влиза в експлоатация 1949 година...
12
2
 
6
 
! Отговори
до5 преди 8 години
Ама баце не е събирал пияниците по баровете ,той е влязъл в политиката с помощта на бившия разжалван разведчик Б.Аспарухов.Баце е лъснат отвсекъде.Нема да намериш в архива нищо лошо за него.Бат Бриго се е постарал.
11
2
 
10
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
Преди руснаците да дойдат през ВСВ авиацията ни е използвала френските Девоатан и немските Месершмит. Очевидно и по това време сме разчитали на чужда техника, недей да заблуждаваш хората, че едва ли не през ВСВ сме използвали български изтребители.
10
5
 
24
 
! Отговори
ББ, лесно е ! преди 8 години
10 години слушам как този само се оправдава. От над 10 години е във властта. Започна като главен секретар на МВР при Сакса. Какво ми се прави на нов и невинен?????? Да не говорим, че преди това е бил мутра?!?!?!Като му е толкова тежко и неприятно да ходи да реже ленти и да обарва журналистки, да подава оставка и да ходи да харчи откраднатото. Наистина ми писна от това мрънкало !!!!Краде като за последно, а иска и да му се радваме. ОГРОМЕН НАГЛЕЦ !
9
1
 
10
 
! Отговори
??? преди 8 години
Истинските бежанци са само 5% от пришълците - поне ако се вярва на някои западни медии, само толкова от тях са жени и деца. Останалите са мъже, като преобладаващата част от тях са на възраст от 19 до 40 г.И докога ще се туткат нашите управляващи, вместо да формулират ясни условия - който е получил вече статут на бежанец у нас, да се залавя с работа, от която България има нужда! А вместо това, какво имаме налице? Продължавам ...
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви 20 години сънува тоз? БСП сумарно имат по-малко от 10г на власт за последните 25 г. Освен това, точно тоя темерут занули финансите на държавата за по-малко от 4г! Обаче други му виновни. Разтуриха де що имаше започнати преговори и договорки, за да може да си натопи гагата. Ама толкова от рекетьор. Да са ни живи и здрави ***, които гласуват за него, та да иляди както се казва!
7
4
 
4
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
до 10 Българския самолет е бил Лаз бе, руския ти мозък е загнил съвсем.
6
3
 
7
 
! Отговори
до 3 преди 8 години
"Бълария е произвеждала свои самолети до втората световна война, когато идват руснаците и затварят нашето производство в Казанлък за да пробутат техните самолети"А какъв тип самолети сме произвеждали, щом на въоръжение при военовъздушните ни сили преди да дойдат руснаците е бил Месершмит Ме 109?
5
2
 
20
 
! Отговори
Пъзел преди 8 години
Тези найстина ни вземат за прости !Ви беажанци, бе Бойко? Кви 5 лева?!?Това НЕ са бежанци а джихадисти! Само дето главите ви не го проумяха!
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На професор Борисов пак му са виновни тройната коалиция и Ореха. Забравя да каже, че за тези 20 години той беше на власт 5 години. Нали взе 16 милиарда, нека да купи самолети, какво ми строи само магистрали, които се рушат след една година и парите отиват по джобовете.
3
4
 
17
 
! Отговори
gogo преди 8 години
Срамота.На първата държава, използвала авиация в бойни действия ,да и охраняват възд простанство-жалко.
2
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баце, изтребителите дори в САЩ се използват по 30-40 години на служба, преди да бъдат пенсионирани, а Миговете ни са на около 30 в момента, нали не очакваш дпредишните правителства а ги сменят през 5-6 години като кола на лизинг? А и през 2007-*** бяха модернизирани и ремонтирани, това мй не го знаеш, защото тогава още си събирал съмишленици сред пияниците в баровете и жените по магистралите.
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей,царе сте да подменяте темата брей!

Спонсорирани публикации